Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Νετανιάχου σε Μακρόν: Η Χαμάς είναι υπεύθυνη για τους θανάτους αμάχων στη Γάζα

Νετανιάχου σε Μακρόν: Η Χαμάς είναι υπεύθυνη για τους θανάτους αμάχων στη Γάζα

«Τα εγκλήματα που διαπράττει σήμερα η Χαμάς στη Γάζα θα διαπράττονται αύριο στο Παρίσι, στη Νέα Υόρκη και παντού στον κόσμο» λέει ο Νετανιάχου.

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου απάντησε την Παρασκευή στα σχόλια του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, λέγοντας ότι «την ευθύνη για τη βλάβη των αμάχων στη Γάζα φέρει η Χαμάς-ISIS και όχι το Ισραήλ».

«Το Ισραήλ εισήλθε σε αυτόν τον πόλεμο επειδή μια τρομοκρατική οργάνωση δολοφόνησε εκατοντάδες Ισραηλινούς και απήγαγε περισσότερους από 200. Ενώ το Ισραήλ κάνει ό,τι μπορεί για να αποφύγει να βλάψει τους αμάχους και τους καλεί να εγκαταλείψουν τη ζώνη μάχης, η Χαμάς-ISIS κάνει ό,τι μπορεί για να τους εμποδίσει να φύγουν και τους χρησιμοποιεί ως ανθρώπινες ασπίδες» συνέχισε ο Νετανιάχου.

«Η Χαμάς κρατάει ομήρους – γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένους – γεγονός που αποτελεί έγκλημα κατά της ανθρωπότητας.

Χρησιμοποιεί σχολεία, τζαμιά και νοσοκομεία ως στρατηγεία τρομοκρατίας. Τα εγκλήματα που διαπράττει σήμερα η Χαμάς στη Γάζα θα διαπράττονται αύριο στο Παρίσι, στη Νέα Υόρκη και παντού στον κόσμο. Οι παγκόσμιοι ηγέτες πρέπει να καταδικάσουν τη Χαμάς-ISIS και όχι το Ισραήλ» κατέληξε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.

«Σταματήστε να σκοτώνετε μωρά και γυναίκες στη Γάζα»

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, προέτρεψε το Ισραήλ να σταματήσει τους βομβαρδισμούς που σκοτώνουν αμάχους στη Λωρίδα της Γάζας.

«Συμμεριζόμαστε τον πόνο τους (σ.σ. των Ισραηλινών) και την επιθυμία τους να απαλλαγούν από την τρομοκρατία», είπε σε συνέντευξή του στο BBC. Ωστόσο, τόνισε πως δεν υπάρχει «καμία δικαιολογία» για τους βομβαρδισμούς που σκοτώνουν αμάχους στη Λωρίδα της Γάζας, αναφερόμενος χαρακτηριστικά σε «μωρά, γυναίκες και ηλικιωμένους».

Ερωτηθείς για ενδεχόμενη παραβίαση του διεθνούς δικαίου, ο Εμανουέλ Μακρόν είπε πως δεν είναι δικαστής, αλλά αρχηγός κράτους.

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024