Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σέρτζιο Ματαρέλα: Μόνη λύση αυτή των δύο λαών, δύο κρατών

Σέρτζιο Ματαρέλα: Μόνη λύση αυτή των δύο λαών, δύο κρατών

Προς το συμφέρον των Παλαιστίνιων, πρέπει να επανάβουμε ότι η Χαμάς δεν εκπροσωπεί τον παλαιστινιακό λαό, λέει ο πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας

Ο Ιταλός πρόεδρος της Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα, κατά την επίσημη επίσκεψη που πραγματοποιεί στο Ουζμπεκιστάν, αναφέρθηκε στην κρίση στη Μέση Ανατολή.

«Η μόνη λύση που μπορεί να οδηγήσει στην σταθερότητα και στην ειρήνη, είναι εκείνη που προβλέπει δύο λαούς και δύο κράτη» υπογράμμισε.

«Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τα θύματα στον άμαχο πληθυσμό, αλλά δεν μπορούν να συγκριθούν με την εσκεμμένη επιχείρηση της Χαμάς εναντίον αθώων πολιτών», δήλωσε ο Ιταλός πρόεδρος.

Ύβρις προς την ανθρωπότητα όσα έκανε η Χαμάς

Σύμφωνα με τον Ματαρέλα «τα όσα έπραξε η Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, σφάζοντας παιδιά, βιάζοντας γυναίκες, επιλέγοντας ως ομήρους παιδιά και ηλικιωμένους και βιντεοσκοπώντας σκηνές βίας, αποτελούν ύβρη προς την ανθρωπότητα».

«Πρέπει να επαναλάβουμε, προς το συμφέρον των Παλαιστίνιων, ότι η Χαμάς δεν εκπροσωπεί τον παλαιστινιακό λαό», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος, τέλος, στην κατάσταση στην Γάζα, ο Ιταλός πρόεδρος τόνισε ότι «υπάρχει μεγάλη ανησυχία για την κατάσταση του πληθυσμού, από ανθρωπιστικής απόψεως, αλλά και για την έλλειψη σεβασμού των ανθρώπινων δικαιωμάτων, ιδίως των δικαιωμάτων των γυναικών».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Ο κόσμος του Ολυμπιακού στις εξέδρες, η στήριξη των αδερφών Αγγελόπουλων και ο… Μήτρου Λονγκ(vid)

Δείτε μέσα από την παρακάμερα της ΚΑΕ Ολυμπιακός όσα έγιναν εντός και εκτός παρκέ στον 2ο προημιτελικό με την Μπαρτσελόνα (77-69).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024