Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ιταλία: Απερίφραστη καταδίκη της επίθεσης κατά του Ισραήλ από όλες τις μεγάλες πολιτικές δυνάμεις

Ιταλία: Απερίφραστη καταδίκη της επίθεσης κατά του Ισραήλ από όλες τις μεγάλες πολιτικές δυνάμεις

Αυξήθηκε το επίπεδο προστασίας που παρέχεται σε προξενεία και στην πρεσβεία του Ισραήλ.

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι είχε σήμερα συνεργασία με τους υπουργούς Εσωτερικών Ματέο Πιαντεντόζι, Εξωτερικών Αντόνιο Ταγιάνι, Άμυνας Γκουίντο Κροζέτο και με τους επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών της χώρας, κατά την οποία έτυχαν εμβάθυνσης οι εξελίξεις των τελευταίων ωρών στο Ισραήλ.

Η ιταλική κυβέρνηση, όπως μετέδωσε η δημόσια ραδιοφωνία και τηλεόραση Rai, διαμηνύει ότι ο τρόμος δεν πρέπει να υπερισχύσει και ότι το Ισραήλ έχει δικαίωμα στην αυτοάμυνα. Ο γραμματέας της Λέγκα και υπουργός Μεταφορών Ματέο Σαλβίνι, υπογράμμισε ότι «πρόκειται για μια άνανδρη και βίαιη επίθεση, από μέρους ισλαμιστών εξτρεμιστών και τρομοκρατών».

«Το Ισραήλ έχει δικαίωμα να υπερασπίσει τον εαυτό του».

Ο δε υπουργός Εξωτερικών και επικεφαλής του κόμματος Φόρτσα Ιτάλια, Αντόνιο Ταγιάνι, δήλωσε: «Ζητούμε από την Χαμάς να σταματήσει αμέσως την παράλογη αυτή επίθεση. Το Ισραήλ έχει δικαίωμα να υπερασπίσει τον εαυτό του και η επίθεση αυτή κινδυνεύει να ακυρώσει κάθε προσπάθεια διαλόγου στην όλη αυτή περιοχή. Πρόκειται, σίγουρα, για μια εντελώς ανεύθυνη κίνηση».

Μέτρα ασφαλείας

H Έλι Σλάιν, γραμματέας του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος, τόνισε ότι «καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση της Χαμάς κατά ένοπλων Ισραηλινών πολιτών, με χιλιάδες πυραύλους και στρατιωτικές επιχειρήσεις» και ότι «παρακολουθεί με αγωνία τις εξελίξεις». Με απόφαση του ιταλικού υπουργείου Εσωτερικών, τέλος, αυξήθηκε το επίπεδο προστασίας που παρέχεται σε προξενεία και στην πρεσβεία του Ισραήλ, όπως και στις περιοχές όπου βρίσκονται οι συναγωγές των ισραηλιτικών κοινοτήτων της χώρας.

Sports in

Κασσελάκης στο TikTok: Η δίαιτα, το «welcome to Leros» και η ερώτηση για τη… Φάρλι

Στο βίντεο, ο Στέφανος Κασσελάκης περιγράφει με χιούμορ τις χαρές αλλά και τα «ζόρια» της «ναυτικής» περιοδείας του, ενώ στέλνει και τα μηνύματά του στον Κυριάκο Μητσοτάκη

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024