Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ιταλία: Σκέψεις για ακύρωση της γιορτής των Ενόπλων Δυνάμεων για λόγους ασφαλείας

Ιταλία: Σκέψεις για ακύρωση της γιορτής των Ενόπλων Δυνάμεων για λόγους ασφαλείας

Ενισχύονται τα μέτρα ασφαλείας για την προστασία της εβραϊκής κοινότητας και των χώρων λατρείας στην Ιταλία.

Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ματέο Πιαντεντόζι μετά τη λήξη της σημερινής συνεδρίασης της Επιτροπής για την Ασφάλεια του Κράτους, δήλωσε ότι λόγω της νέας κρίσης στη Μέση Ανατολή, «οι επόμενοι θα είναι δύσκολοι μήνες, έστω και αν δεν υπάρχουν λόγοι για να σημανθεί άμεσος συναγερμός». «Το επίπεδο της ασφάλειάς μας πρέπει να παραμείνει ύψιστο», πρόσθεσε ο Πιεντεντόζι.

Ο δε Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Αντόνιο Ταγιάνι πρόσθεσε ότι «ενισχύθηκαν τα μέτρα ασφαλείας για την προστασία της εβραϊκής κοινότητας και των χώρων λατρείας» και ότι «οι ιταλικές μυστικές υπηρεσίες εργάζονται αδιάκοπα». Συνολικά, σύμφωνα με τα στοιχεία των αρμόδιων υπηρεσιών, οι «ευαίσθητοι στόχοι, σε όλες τις περιφέρειες της χώρας, είναι είκοσι οκτώ χιλιάδες».

Ακύρωση τελετών με συμμετοχή πολιτών

Ο Ιταλός υπουργός Άμυνας Γκουίντο Κροζέτο, τέλος, δήλωσε σήμερα ότι «σκέφτεται να ακυρώσει τις τελετές, που προέβλεπαν και συμμετοχή πολιτών, για την ημέρα της 4ης Νοεμβρίου, η οποία είναι αφιερωμένη στις ένοπλες δυνάμεις». «Δεν θέλουμε να προσφέρουμε ευκαιρία δράσης σε κάποιο παράφρονα ή σε σειρά παραφρόνων, πρέπει να σκέφτομαι, πάντα, το κακό σενάριο», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός.

Τιμώντας, τέλος, στην Κεφαλονιά, τους Ιταλούς στρατιώτες της μεραρχίας ‘Ακουι, οι οποίοι σφαγιάστηκαν από τους ναζί πριν από ογδόντα χρόνια, ο Κροζέτο δήλωσε στους απεσταλμένους της Rai: «Δεν είναι χρήσιμο να τιμάμε τους πεσόντες αν αυτό δεν μας επιτρέπει να καταλάβουμε πώς πρέπει να δράσουμε σήμερα. Η ανάμνηση μας διδάσκει ότι και στον πόλεμο πρέπει να τυχαίνουν σεβασμού κανόνες ανθρωπιάς. Πρέπει να τιμάμε, να θυμόμαστε και να διδασκόμαστε. Η θυσία των πεσόντων, μας διδάσκει και ότι στον πόλεμο υπάρχουν αξίες οι οποίες πρέπει να τυχαίνουν υπεράσπισης. Εκτός από τα όπλα, πρέπει να υπάρχουν ανθρωπιά και λογική».

Πηγή: ΟΤ

Sports in

Ολυμπιακός: Η απονομή του τροπαίου στα κορίτσια του Θρύλου

Δείτε την απονομή του τροπαίου στις παίκτριες του Ολυμπιακού, μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α1 μπάσκετ γυναικών για 8η φορά στην ιστορία των ερυθρόλευκων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024