Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Γάζα: Βομβάρδισαν νοσοκομείο Παίδων στη Γάζα -  SOS από τους γιατρούς «σώστε ασθενείς»

Γάζα: Βομβάρδισαν νοσοκομείο Παίδων στη Γάζα – SOS από τους γιατρούς «σώστε ασθενείς»

Ένα παιδί σκοτώθηκε στο παιδιατρικό νοσοκομείο Al-Nasr, καθώς μετά από βομβαρδισμό με πύραυλο κόπηκε το ρεύμα και σταμάτησε η παροχή οξυγόνου του.

Ο διευθυντής του παιδιατρικού νοσοκομείου Αλ-Νασρ μίλησε για τον βομβαρδισμό του νοσοκομείο από τις ισραηλινές δυνάμεις, που το έβγαλε εκτός λειτουργίας.

Ο Μουσταφά Καχλούτ ανέφερε στο Al Jazeera: «Το νοσοκομείο είναι ένα από τα πιο σημαντικά νοσοκομεία της χώρας. Αυτό είναι ένα μήνυμα SOS από το εσωτερικό του νοσοκομείου παίδων al-Nasr. Οι εγκαταστάσεις μας δέχθηκαν επίθεση δύο φορές σήμερα. Η πρώτη στόχευσε την πύλη, ενώ η δεύτερη ήταν ένα άμεσο χτύπημα στους θαλάμους του νοσοκομείου».

Σύμφωνα με την μαρτυρία τα κτίρια υπέστησαν τεράστιες ζημιές

Ο διευθυντής συνέχισε λέγοντας πως «Οι μονάδες εντατικής θεραπείας και οι θερμοκοιτίδες νεογέννητων είναι πλέον χωρίς παροχή οξυγόνου. Όλο το νοσοκομείο είναι χωρίς ρεύμα, εκτός από τη ΜΕΘ, όπου βρίσκομαι τώρα. Επί του παρόντος, παρακολουθώ οκτώ ασθενείς. Αν το ρεύμα κοπεί ανά πάσα στιγμή, θα πεθάνουν σίγουρα».

Το Αλ Νασρ σταθερά στο στόχαστρο του Ισραήλ

«Πριν από λίγες ημέρες, λόγω των ανελέητων βομβαρδισμών, το ρεύμα έπεσε για λίγα λεπτά και χάσαμε έναν ασθενή σε αυτή τη ΜΕΘ. Η κατάσταση είναι πέρα για πέρα άσχημη. Είμαστε εγκλωβισμένοι εδώ. Κανένα ασθενοφόρο ή οποιοδήποτε άλλο όχημα δεν μπορεί να έχει πρόσβαση στις εγκαταστάσεις».

«Κάθε ασθενοφόρο που κατευθύνεται προς το νοσοκομείο γίνεται στόχος των ισραηλινών πολεμικών αεροσκαφών. Επί του παρόντος, υπάρχει ένα θύμα με σοβαρή αιμορραγία στη μονάδα επειγόντων περιστατικών. Δεν μπορούμε καν να τον στείλουμε σε άλλο νοσοκομείο.

Το παιδικό νοσοκομείο Αλ-Νασρ θεωρείται το κύριο κεντρικό νοσοκομείο που παρέχει περίθαλψη σε μικρά μωρά και νεογέννητα που έχουν τεράστια ανάγκη ιατρικής φροντίδας.

Κάθε άτομο που εισέρχεται ή εξέρχεται από το νοσοκομείο στοχοποιείται. Και πάλι, αυτό είναι ένα μήνυμα SOS προς τον Ερυθρό Σταυρό, την Ερυθρά Ημισέληνο και όλους τους διεθνείς οργανισμούς να δράσουν γρήγορα όχι μόνο για να σώσουν τους ετοιμοθάνατους ασθενείς και τα θύματα που παραμένουν στη ΜΕΘ αλλά και το ιατρικό προσωπικό».

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024