Δευτέρα 06 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Αναλυτής βλέπει μετατόπιση στους ψηφοφόρους των Δημοκρατικών, από υπέρ του Ισραήλ προς την Παλαιστίνη

ΗΠΑ: Αναλυτής βλέπει μετατόπιση στους ψηφοφόρους των Δημοκρατικών, από υπέρ του Ισραήλ προς την Παλαιστίνη

Οι Αμερικανοί Δημοκρατικοί εξακολουθούν να είναι έντονα φιλοϊσραηλινοί, αλλά μετατοπίζονται: αναφέρει αναλυτής με εξειδίκευση σε μειονότητες ψηφοφόρων της αμερικανικής πολιτικής σκηνής.

Ο Γουαέλ Αλζαγιάτ, διευθύνων σύμβουλος της Emgage, μιας μη κομματικής ομάδας που προσπαθεί να κινητοποιήσει τους μουσουλμάνους ψηφοφόρους στις ΗΠΑ να συμμετέχουν στις εκλογές, δήλωσε ότι η υποστήριξη προς το Ισραήλ εντός του Δημοκρατικού Κόμματος μετατοπίζεται ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2024 στις ΗΠΑ.

Παρόλα αυτά, ο Αλζαγιάτ δήλωσε στο Al Jazeera ότι δεν είναι σαφές αν οι μετατοπίσεις αυτές θα οδηγήσουν σε πραγματική αλλαγή της θέσης του κόμματος ή σε εσωτερική διάσπαση.

Το Δημοκρατικό Κόμμα έχει περισσότερες πιθανότητες να προσεταιριστεί μειονοτικούς ψηφοφόρους και ειδικά όσους αντιμετωπίζουν ρατσισμό

«Το Δημοκρατικό Κόμμα είναι ένα ποικιλόμορφο κόμμα με μεγάλη σκηνή και εξελίσσεται», ανέφερε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας τη συμπερίληψη, μεταξύ άλλων, μελών της κοινότητας των Λατίνων, των μαύρων, των Αράβων και των μουσουλμάνων.

Τα κοινωνικά δίκτυα παίζουν τον ρόλο τους στην αυξανόμενη συμπάθεια προς τους Παλαιστινίους

Ο Αλζαγιάτ υπολογίζει πως «πολλές από αυτές τις κοινότητες φέρνουν πιο διαφορετικές προσεγγίσεις σε αυτή τη σύγκρουση». Για παράδεγιμα όσοι πολίτες είναι μουσουλμάνοι ή υφίστανται διακρίσεις, είναι πιο πιθανό να ταυτίζονται με τους Παλαιστίνιους.

«Νομίζω ότι το φιλοϊσραηλινό συναίσθημα εξακολουθεί να είναι πολύ ισχυρό στο Δημοκρατικό Κόμμα. Είναι σαφώς πολύ ισχυρό στην κυβέρνηση Μπάιντεν, αλλά αμφισβητείται αυτή τη στιγμή. Αυτή είναι η ένταση που βλέπετε αυτή τη στιγμή στο εσωτερικό του Δημοκρατικού Κόμματος και στην ευρύτερη κοινωνία» έκλεισε ο αναλυτής.

Πλέον στον δημόσιο λόγο οι Δημοκρατικοί έχουν εξισώσει την προστασία των δικαιωμάτων των αμερικανών μουσουλμάνων με των αμερικανών εβραίων ζητώντας ηρεμία σε πανεπιστήμια και σχολές. Τα κρούσματα ρατσιστικής βίας κατά μουσουλμάνων και κατά εβραίων

Sports in

Ο άθλος του Ολυμπιακού και το απίστευτο 10/11 της Άστον Βίλα! (pic)

Η πιο ακριβή ενδεκάδα των ημιτελικών του Europa Conference League αποδεικνύει γιατί το «διπλό» που πέτυχε ο Ολυμπιακός στο Μπέρμιγχαμ είναι ένας πραγματικός ποδοσφαιρικός άθλος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 06 Μαϊου 2024