Παρασκευή 17 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
ΟΗΕ: Συνονικά 79 εργαζόμενοι έχουν σκοτωθεί από βομβαρδισμούς σύμφωνα με τον UNRWA

ΟΗΕ: Συνονικά 79 εργαζόμενοι έχουν σκοτωθεί από βομβαρδισμούς σύμφωνα με τον UNRWA

Η Υπηρεσία Αρωγής και Έργων των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες στην Εγγύς Ανατολή ανέφερε πως πλέον οι απώλειες ανέρχονται σε 79, με 5 που ταυτοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο.

Πέντε ακόμη εργαζόμενοι των Ηνωμένων Εθνών σκοτώθηκαν στη Γάζα τις τελευταίες 48 ώρες, σύμφωνα με την κύρια υπηρεσία του ΟΗΕ στην πολιορκημένη περιοχή.

Η Υπηρεσία Αρωγής και Έργων των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες στην Εγγύς Ανατολή (UNRWA) έμαθε επίσης για δύο μέλη του προσωπικού που σκοτώθηκαν στις 24 Οκτωβρίου, ανέφερε σε έκθεση που αναρτήθηκε την Κυριακή.

Η υπηρεσία του ΟΗΕ απέτισε φόρο τιμής στους ζωντανούς και αγωνιζόμενους εργαζόμενους, αλλά και στους πεσόντες

Οι πρόσθετοι θάνατοι αυξάνουν τον συνολικό αριθμό των εργαζομένων της υπηρεσίας αρωγής του ΟΗΕ που σκοτώθηκαν στη Γάζα σε 79 από τις 7 Οκτωβρίου, ανέφερε η υπηρεσία.

Αρνητικό ρεκόρ νεκρών υπαλλήλων του ΟΗΕ σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα

Την περασμένη εβδομάδα, ο επικεφαλής της UNRWA Φιλίπ Λαζαρινί δήλωσε ότι οι απώλειες ανέρχονται στον υψηλότερο αριθμό εργαζομένων του ΟΗΕ που σκοτώθηκαν σε σύγκρουση οπουδήποτε στον κόσμο σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

Η UNRWA απέτισε φόρο τιμής στο προσωπικό της στην έκθεση της Κυριακής, τονίζοντας πως «συνεχίζουν να εργάζονται ακούραστα για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας» παρά τις απώλειες και τον εκτοπισμό που βιώνουν.

Η υπηρεσία παρείχε επίσης μια ενημέρωση σχετικά με τον αριθμό των νεκρών από ξεχωριστά πλήγματα στην περιοχή του προσφυγικού καταυλισμού Τζαμπάλια στη βόρεια Γάζα στις 2 και 4 Νοεμβρίου.

Ο οργανισμός δήλωσε ότι διαπίστωσε ότι 27 άνθρωποι σκοτώθηκαν στο χτύπημα κοντά σε σχολείο της UNRWA στον καταυλισμό στις 2 Νοεμβρίου. Το χτύπημα της 4ης Νοεμβρίου σε σχολείο της UNRWA στον καταυλισμό είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 15 ανθρώπων, ανέφερε η έκθεση.

Sports in

Ολοταχώς για sold-out η Φιορεντίνα στον τελικό του Conference League

Τα πέντε χιλιάδες εισιτήρια για τον τελικό του Conference League, έχουν ήδη εξασφαλίσει οι φίλαθλοι της Φιορεντίνα και πάνε φουλ για sold out.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 17 Μαϊου 2024