Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Αντζελίνα Τζολί: «Συνένοχοι των εγκλημάτων στη Γάζα οι παγκόσμιοι ηγέτες που εμποδίζουν τη βοήθεια του ΟΗΕ»

Αντζελίνα Τζολί: «Συνένοχοι των εγκλημάτων στη Γάζα οι παγκόσμιοι ηγέτες που εμποδίζουν τη βοήθεια του ΟΗΕ»

Το 40% των νεκρών στη Γάζα είναι αθώα παιδιά, επισημαίνει και χαρακτηρίζει την περιοχή ως «μια υπαίθρια φυλακή, όπου παιδιά και οικογένειες ξεκληρίζονται»

Η διάσημη ηθοποιός Αντζελίνα Τζολί με μία ανάρτηση εκφράζει τη θλίψη και την αγανάκτησή της για το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει ο πληθυσμός στη Λωρίδα της Γάζας, που άθελά του έχει ενταχθεί στον οδυνηρό πόλεμο Χαμάς-Ισραήλ, με αδιάκοπους βομβαρδισμούς, αιμοτοχυσίες και χιλιάδες νεκρά παιδιά.

Ομαδικός τάφος η Λωρίδα της Γάζας

«Αυτός είναι ο σκόπιμος βομβαρδισμός ενός παγιδευμένου πληθυσμού που δεν έχει πού να διαφύγει» αναφέρει αρχικά εκφράζοντας αγανάκτηση για την εμπόλεμη κατάσταση που επικρατεί και χαρακτηρίζει την Γάζα ως μια υπαίθρια φυλακή που με το πέρασμα του χρόνου μετατρέπεται σε έναν όλο και μεγαλύτερο ομαδικό τάφο.

Γνωστή για το ανθρωπιστικό έργο που έχει παράσχει και για την ιδιαίτερη ευαισθησία με την οποία προσεγγίζει θέματα ανθρωπιστικών δικαιωμάτων, και ιδίως κατατρεγμένων ανθρώπων από περιοχές που μαστίζονται από συχνούς πολέμους, δείχνει σοκαρισμένη με το γεγονός ότι το 40% των νεκρών στη Γάζα είναι αθώα παιδιά, που δολοφονούνται για λογαριασμό άλλων, ενώ ταυτόχρονα οικογένειες ολόκληρες ξεκληρίζονται.

Ηχηρό μήνυμα για κατάπαυση του πυρός

Χρησιμοποιώντας την ισχυρή «φωνή» της επιδεικνύει το μεγάλο ανθρωπιστικό πρόβλημα που επικρατεί αυτή τη στιγμή στην περιοχή: «Εκατομμύρια Παλαιστίνιοι άμαχοι -παιδιά, γυναίκες, οικογένειες- τιμωρούνται συλλογικά και απανθρωποποιούνται, ενώ στερούνται τρόφιμα, φάρμακα και ανθρωπιστική βοήθεια ενάντια στο διεθνές δίκαιο».

Ολοκληρώνοντας, η διάσημη Αντζελίνα Τζολί στέλνει ηχηρό μήνυμα για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα για ανθρωπιστικούς λόγους και αποκαλεί «συνένοχους στα εγκλήματα» τους παγκόσμιους ηγέτες που «εμποδίζοντας το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να την επιβάλει και στα δύο» όπως γράφει χαρακτηριστικά.

Δείτε την ανάρτηση:


«Αυτός είναι ο σκόπιμος βομβαρδισμός ενός παγιδευμένου πληθυσμού που δεν έχει πού να διαφύγει. Η Γάζα είναι μια υπαίθρια φυλακή για σχεδόν δύο δεκαετίες και γίνεται γρήγορα ομαδικός τάφος. Το 40% των νεκρών είναι αθώα παιδιά. Ολόκληρες οικογένειες δολοφονούνται. Ενώ ο κόσμος παρακολουθεί και με την ενεργή υποστήριξη πολλών κυβερνήσεων, εκατομμύρια Παλαιστίνιοι άμαχοι -παιδιά, γυναίκες, οικογένειες- τιμωρούνται συλλογικά και απανθρωποποιούνται, ενώ στερούνται τρόφιμα, φάρμακα και ανθρωπιστική βοήθεια ενάντια στο διεθνές δίκαιο. Με την άρνησή του να απαιτήσει ανθρωπιστική εκεχειρία και εμποδίζοντας το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να την επιβάλει και στα δύο μέρη, οι παγκόσμιοι ηγέτες είναι συνένοχοι σε αυτά τα εγκλήματα».

Εν συντομία η δράση της Αντζελίνας Τζολί στην Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες

Η Αντζελίνα Τζολί αφιέρωσε πάνω από 20 χρόνια υπηρεσίας στην Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες. Εκπροσώπησε την Ύπατη Αρμοστεία ως Πρέσβειρα Καλής Θέλησης από το 2001 μέχρι το 2012 και στη συνέχεια ως Ειδική Απεσταλμένη από το 2012 μέχρι το 2022.

Στον κρίσιμο ρόλο της ως Ειδική Απεσταλμένη, η Αντζελίνα Τζολί χρησιμοποίησε την ισχυρή φωνή της για να ενισχύσει την ευαισθητοποίηση και την υποστήριξη υπέρ των προσφύγων. Καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας της στην Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, πραγματοποίησε περισσότερες από 60 αποστολές στο πεδίο βιώνοντας από κοντά τον πόνο και την ανθεκτικότητα των προσφύγων και ζητώντας επείγουσες λύσεις για την προστασία των δικαιωμάτων και της ασφάλειας των εκτοπισμένων ανθρώπων.

Τον Δεκέμβριο του 2022, η Αντζελίνα Τζολί αποχώρησε από τον ρόλο της ως Ειδική Απεσταλμένη για να ασχοληθεί με ένα ευρύτερο πλαίσιο ανθρωπιστικών θεμάτων και θεμάτων ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ως μία από τις πιο ισχυρές υποστηρίκτριες των δικαιωμάτων των προσφύγων που ασκεί μεγάλη επιρροή, η ανθρωπιστική της δράση θα συνεχίσει να περιλαμβάνει τους πρόσφυγες και τα ζητήματα που αφορούν αναγκαστικούς εκτοπισμούς.

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν έχει τελειώσει τίποτα, έχει γίνει η μισή δουλειά»

Απόλυτα ψύχραιμος ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μετά τον θρίαμβο του Ολυμπιακού επί της Άστον Βίλα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024