Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κάτω Κηφισιά: Οικοδομικό τετράγωνο μετατρέπεται σε αθλητική «κυψέλη»

Κάτω Κηφισιά: Οικοδομικό τετράγωνο μετατρέπεται σε αθλητική «κυψέλη»

Προγραμματική σύμβαση της περιφέρειας Αττικής με τον Δήμο Κηφισιάς.

Στην υπογραφή προγραμματικής σύμβασης για την υλοποίηση του έργου «Κατασκευής αθλητικών εγκαταστάσεων στην περιοχή τριγώνου Φραγκοπούλου του Δήμου Κηφισιάς», προχώρησε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης και ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γ. Θωμάκος.

Σκοπός του έργου, σύμφωνα με την σχετική ενημέρωση,  είναι η δημιουργία αθλητικού κέντρου που θα προσελκύει τους πολίτες για άθληση και θα απευθύνεται σε όλο το φάσμα ηλικιών. To έργο αφορά στην κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων σε οικόπεδο συνολικής επιφάνειας 23.679,72 m2 επί των οδών Γεωργίου Λύρα – Φραγκοπούλου – Κρέσνας στην Κάτω Κηφισιά, στο Ο.Τ. Γ916.

Ο χώρος στον οποίο θα υλοποιηθεί το έργο ανήκει στο Δήμο Κηφισιάς και θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, ανοιχτές αθλητικές εγκαταστάσεις (τέσσερα γήπεδα ποδοσφαίρου 5×5, ένα γήπεδο καλαθοσφαίρισης, ένα γήπεδο αντισφαίρισης, μια πίστα skatepark), κλειστό κολυμβητήριο, χώρους αναψυχής, πρασίνου, παιδική χαρά και διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου. Επιπλέον περιμετρικά του οικοπέδου θα υπάρχουν 85 θέσεις στάθμευσης και 11 θέσεις στάθμευσης ΑμεΑ. Η Περιφέρεια Αττικής αναλαμβάνει τη χρηματοδότηση του έργου, όπως αυτό περιγράφεται στην σχετική μελέτη και μέχρι του ποσού των 11.904.00,00 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.).

Το έργο, το οποίο θα πραγματοποιηθεί για λογαριασμό του Δήμου από την Περιφέρεια Αττικής, έχει προϋπολογισμό 11.904.00,00 ευρώ.

Έργο βιοκλιματικό

Ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης με αφορμή την υπογραφή της σχετικής σύμβασης επισήμανε μεταξύ άλλων: « Η δρομολόγηση της υλοποίησης του συγκεκριμένου αθλητικού κέντρου με την αξιοποίηση βιοκλιματικών συστημάτων θα συμβάλει στην ευζωία, στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος και θα ενισχύσει τη δυνατότητα άθλησης των νέων και συνολικά των πολιτών».

Από την πλευρά του ο κ. Θωμάκος ευχαρίστησε τον κ. Πατούλη, αναφερόμενος στο έργο που θα υλοποιηθεί και αφορά στις αθλητικές εγκαταστάσεις υπογράμμισε ότι πρόκειται για ένα σημαντικό έργο και μια παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές.

Sports in

Ο Μότα γράφει ιστορία με την Μπολόνια

Οι «ροσομπλού» θα παίξουν σε ευρωπαϊκή διοργάνωση μετά από 22 χρόνια και κάνουν... όνειρα ακόμα και για συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024