Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Δήμος Κηφισιάς: Όπου άπορος και η μοίρα του;

Δήμος Κηφισιάς: Όπου άπορος και η μοίρα του;

Προς Δήμο Κηφισιάς: Οι άποροι δικαιούχοι επισιτιστικής βοήθειας θα έπρεπε να παραλαμβάνουν τα τρόφιμα τους υπό καλύτερες συνθήκες.

Ο Δήμος Κηφισιάς διένειμε τρόφιμα τρόφιμα σε περισσότερες από 200 οικογένειες δικαιούχους του χρηματοδοτούμενου προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ/ FEAD)», στο «Ζηρίνειο» Δημοτικό Στάδιο Κηφισιάς σε μια δράση με έντονο κοινωνικό αποτύπωμα.

Όμως τα τρόφιμα και άλλα είδη ήταν σε κούτες πάνω σε παλέτες και όπως διακρίνετε από τις φωτογραφίες που ο Δήμος εξέδωσε, οι δικαιούχοι περίμεναν την σειρά τους σε εξωτερικό χώρο ευτυχώς υπό καλές καιρικές συνθήκες και όχι με βροχή ή πολύ κρύο. Και άλλοι Δήμοι διανέμουν τρόφιμα στα πλαίσια του προγράμματος ΤΕΒΑ σε κλειστούς χώρους, με τα είδη να είναι χωρισμένα, με υπαλλήλους να τα διανέμουν τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας έναντι του κοροναϊού όπως μπορείτε να διαβάσετε και να δείτε στο ακόλουθο link:

Κομοτηνή: 2.000 άνθρωποι έλαβαν επισιτιστική και υλική βοήθεια

Επιπλέον φωτογραφίες από τον τρόπο διανομής στο Δήμο Φυλής:

Στο Δήμο Κηφισιάς όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες δεν υπήρξε τέτοιου είδους οργάνωση. Δεν ήμασταν παρόντες και μπορεί να κάνουμε λάθος στην εκτίμηση μας, απλά κρίνουμε με βάση όσα είδαμε. Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως άνθρωποι του Δήμου Κηφισιάς βοηθούσαν τους απόρους να μεταφέρουν τα είδη που προμηθεύονταν μέχρι τα αυτοκίνητα τους.

Σε κάθε περίπτωση, για εμάς οι άποροι άνθρωποι είναι ισότιμα μέλη της κοινωνίας, με αξιοπρέπεια και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζονται. Αναρωτιόμαστε αν μεταξύ των απόρων βρίσκονταν συγγενικό πρόσωπο των αιρετών του Δήμου, θα άρεσε αυτή η εικόνα; Πιστεύουμε πως ήταν απλά μια παρένθεση για μια Δημοτική Αρχή που ξέρουμε πως είναι αρκετά ευαισθητοποιημένη σε θέματα ανθρωπιστικά κάτι που έχει δείξει με τις δράσεις της.

Στο σχετικό link δείτε μια δράση του Δήμου Κηφισιάς με το Κοινωνικό του Παντοπωλείο:

Επίσης, η διοίκηση του ΤΕΒΑ οφείλει να θέσει τις ελάχιστες προδιαγραφές στη διανομή των προϊόντων κατά την άποψη μας εφόσον έχει αυτή την αρμοδιότητα.

Ακολουθούν όσα αναφέρει ο Δήμος Κηφισιάς:

«Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος τόνισε ότι ο Δήμος Κηφισιάς είναι και θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό των συμπολιτών μας, ιδιαίτερα των πιο ευάλωτων και ευχαρίστησε τις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου που πραγματοποίησαν τις διανομές, καθώς επίσης τη Διεύθυνση Καθαριότητας και τη Δημοτική Αστυνομία  για τη συνδρομή και τη συνεργασία τους.

Τη δράση συντόνισε ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Κηφισιάς, Κοινωνικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης Σταύρος Ζαπάντης.

Η διανομή έγινε με προκαθορισμένα ραντεβού και με όλα τα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του covid- 19.

Η ανωτέρω δράση υλοποιείται μέσω της Σύμπραξης ΠΕ Βορείου Τομέα Αθηνών που έχει συσταθεί για τις ανάγκες του ΤΕΒΑ και στην οποία ο Δήμος Κηφισιάς συμμετέχει ως εταίρος.

Ντροπή για το Κορωπί-Σακούλες με τρόφιμα για φτωχούς πάνω στο δρόμο και σε παλέτες

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024