Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
No Nut November: Ένας μήνας χωρίς... αυτοϊκανοποίηση και η σύνδεση με την ακροδεξιά

No Nut November: Ένας μήνας χωρίς… αυτοϊκανοποίηση και η σύνδεση με την ακροδεξιά

Θα ήταν αφελές να αγνοήσουμε ότι υπάρχει σημαντική σύνδεση μεταξύ του No Nut November με την ακροδεξιά

Αν περνάτε αρκετό χρόνο στο διαδίκτυο σίγουρα θα έχει τύχει να συζητούν για το #NoNutNovember ή, εν συντομία, το #NNN.

Πρόκειται για μια πρόκληση που ενθαρρύνει τους άνδρες να απέχουν από τον αυνανισμό (ή ακόμη και, για πολλούς, από οποιοδήποτε σεξ) για ένα μήνα. Το No Nut November δημιουργήθηκε αρχικά ως παρωδία προκλήσεων, όπως το Ice Bucket Challenge ή το Movember, κοροϊδεύοντας τα challenges.

Οι περισσότεροι «συμμετέχοντες» απλώς περιορίζονται στην ανάηρτηση memes και ανεκδότων. Αλλά υπάρχουν πολλοί που παίρνουν στα σοβαρά την πρόκληση, με δεκάδες χιλιάδες να τεκμηριώνουν επιμελώς την καθημερινή τους πρόοδο στο subreddit r/NoNutNovember. Ο συντονιστής του r/NoNutNovember /u/yeeval εκτιμά ότι περίπου το 90% των αναρτήσεων είναι από άτομα που «συμμετέχουν ενεργά», σύμφωνα με το Rolling Stones.

Οι κανόνες είναι οι εξής:

  • δεν μπορείτε να κάνετε σεξ, να αυνανιστείτε ή να φτάσετε σε οργασμό με κανέναν τρόπο.
  • μπορείτε να παρακολουθείτε πορνό, αρκεί να μην… «τελειώσετε».
  • επιτρέπεται να έχετε μόνο μία ονείρωξη. Αν αυτό συμβεί παραπάνω από μία φορά, τότε λυπάμαι χάσατε.
  • εάν καταφέρατε να ολοκληρώσετε τον μήνα χωρίς καμία εκσπερμάτιση, είστε ο νικητής.

Οι Proud Boys και οι KKK

Ωστόσο, θα ήταν αφελές να αγνοήσουμε ότι υπάρχει σημαντική σύνδεση μεταξύ του No Nut November με την ακροδεξιά, η οποία έχει ολοένα και περισσότερο υιοθετήσει τις αρχές της αποχής από τον αυνανισμό.

Η ιδέα ότι υπάρχουν σημαντικά οφέλη για την υγεία από την αποχή από τον αυνανισμό βασίζεται εν μέρει στη θεωρία (κυρίως που διαδίδεται μέσω του Διαδικτύου) ότι η κατακράτηση σπέρματος συνδέεται με αύξηση της τεστοστερόνης και της αρρενωπότητας, μια θεωρία που έχει καταρριφθεί.

Ως επί το πλείστον, ωστόσο, η ιδέα ότι ο αυνανισμός είναι κατά κάποιον τρόπο «θηλυκοποίηση» είναι «ριζωμένη σε εξαιρετικά απαρχαιωμένες ιδέες για τον ανδρισμό», πολλές από τις οποίες προωθούνται επίσης από ακροδεξιές ομάδες.

Οι Proud Boys, για παράδειγμα, μια ακροδεξιά εξτρεμιστική ομάδα γνωστή για την τάση της προς τη βία, έχει υποστηρίξει εδώ και καιρό τα μέλη της να απέχουν από τον αυνανισμό με το σκεπτικό ότι ενισχύει την τεστοστερόνη και τους κάνει πιο ελκυστικούς για τις γυναίκες. Πράγματι, ο ιδρυτής Gavin McInnes έδωσε μια κραυγή στο NoFap σε ένα άρθρο του 2015 για την ακροδεξιά δημοσίευση Taki’s Magazine. (Οι διοργανωτές του NoFap έχουν διαψεύσει κατηγορηματικά οποιαδήποτε σχέση με τους Proud Boys).

Μια ακόμη πιο εξτρεμιστική εκδοχή αυτής της ακροδεξιάς φιλοσοφίας κατά του αυνανισμού προωθήθηκε από τον Ντέιβιντ Ντιουκ, τον πρώην επικεφαλής της Κου Κλουξ Κλαν, ο οποίος έχει διαδώσει τη θεωρία συνωμοσίας ότι οι Εβραίοι κυριαρχούν στη βιομηχανία του πορνό και χρησιμοποιούν την πορνογραφία ως τρόπο ελέγχου λευκοί άντρες.

Sports in

LIVE: Τιάγκο Μοντέιρο – Στέφανος Τσιτσιπάς

LIVE: Τιάγκο Μοντέιρο – Στέφανος Τσιτσιπάς. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Τιάγκο Μοντέιρο – Στέφανος Τσιτσιπάς για τη φάση των «64» του τουρνουά της Μαδρίτης. Τηλεοπτικά από COSMOTE SPORT 6 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024