Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι έφηβοι «βαρέθηκαν» τις σκηνές σεξ στην τηλεόραση – Τι προτιμούν να βλέπουν

Οι έφηβοι «βαρέθηκαν» τις σκηνές σεξ στην τηλεόραση – Τι προτιμούν να βλέπουν

Ξεχάστε τα ερωτικά τρίγωνα, προτιμούν τα πλατωνικά ρομάντζα

Μια έρευνα για τις τηλεοπτικές προτιμήσεις των νέων που φέρνουν τα πάνω κάτω σε όσα ξέραμε μέχρι σήμερα. Κι αυτό γιατί δεν είναι οι παλαιότερες γενιές που χαρακτηρίζονται από σεμνοτυφία, αλλά η γενιά Ζ που θέλει να βλέπει λιγότερο σεξ στη μικρή οθόνη και λιγότερες ετεροφυλικές επαφές.

Οι έφηβοι της γενιάς Z και οι έφηβοι της γενιάς Alpha έχουν επίσης βαρεθεί τους υπερσεξουαλικούς χαρακτήρες, τα κλισέ ερωτικά τρίγωνα, τα franchise και τα remake, ένα συμπέρασμα που συνάδει με πρόσφατες μελέτες που δείχνουν ότι αυτές οι γενιές κάνουν λιγότερο σεξ από όλες τος προηγούμενες.

Σχέσεις φιλίας και πλατωνικοί έρωτες

Τα παραπάνω αποτελούν τμήμα μιας νέας ψυχολογικής έρευνας που ρώτησε 1.500 νέους ηλικίας 10 έως 24 ετών σχετικά με την εξέλιξη των προτιμήσεων τους στα μέσα ενημέρωσης. Σχεδόν οι μισοί από τους ερωτηθέντες ηλικίας 13 έως 24 ετών, για την ακρίβεια το 47,5%, δήλωσαν ότι θεωρούν το σεξ περιττό για την προώθηση της μια τηλεοπτικής σειράς ή μιας ταινίας.

Η γενιά Ζ αντιμετωπίζει έναν πιο σκληρό κόσμο, γι’ αυτό και χαρακτηρίζεται από την ανάγκη να ανήκει κάπου

Βέβαια, το πιο εκπληκτικό συμπέρασμα είναι ότι η πλειοψηφία τους, το 51,5%, θα ήθελε να βλέπει  στη μικρή οθόνη περισσότερες απεικονίσεις φιλίας και πλατωνικών σχέσεων, που οι ψυχολόγοι συνδέουν με την «επιδημία μοναξιάς», που παρατηρείται μεταξύ των εφήβων μετά τον κοροναϊό.

«Η γενιά της λογικής» θέλει να ανήκει κάπου

Η γενιά Ζ, η οποία αναφέρεται στα άτομα που γεννήθηκαν μεταξύ 1997 και 2010, έχει ήδη ονομαστεί «γενιά της λογικής» για την έλλειψη ενδιαφέροντος που δείχνει στην κατανάλωση αλκοόλ, το κάπνισμα και την αλήτικη συμπεριφορά σε σύγκριση με όλες τις προηγούμενες.

Πρέπει, όμως, να σημειωθεί ότι είναι και η γενιά που αντιμετωπίζει έναν πιο σκληρό κόσμο, γι’ αυτό και χαρακτηρίζεται από την ανάγκη να ανήκει κάπου, εξηγεί στη Daily Mail η υπογράφουσα τη μελέτη Στέφανι Ρίβας Λάρα, υπεύθυνη για τη συμμετοχή των φοιτητών στο Center for Scholars & Storytellers (CSS) του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας.

Sports in

Ολυμπιακός – Λαμία 4-1: «Μάγος» ο Ποντένσε…

Ο Ολυμπιακός με πρωταγωνιστή τον Ντάνιελ Ποντένσε, που είχε γκολ και ασίστ, επικράτησε με 4-1 της Λαμίας και πλέον στρέφει το βλέμμα του στο κρίσιμο παιχνίδι με την Άστον Βίλα – Τσικίνιο, Ναβάρο και Αλεξανδρόπουλος τα άλλα τρία γκολ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024