Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Κέρκυρα: Βαναύσα κακοποιημένη σκυλίτσα - Με ηλεκτροφόρο κολάρο την «εκπαίδευε και συνέτιζε» ο ιδιοκτήτης

Κέρκυρα: Βαναύσα κακοποιημένη σκυλίτσα – Με ηλεκτροφόρο κολάρο την «εκπαίδευε και συνέτιζε» ο ιδιοκτήτης

Ο 55χρονος συνελήφθη και πλήρωσε πρόστιμο 30.000 ευρώ - Απομακρύνθηκε από το σπίτι η σκυλίτσα με απόφαση εισαγγελέα

Μία σοβαρή καταγγελία για κακοποίηση ζώου έρχεται από την Κέκρυρα, όπου η πρόεδρος της φιλοζωικής ένωσης του νησιού ανέφερε πως ιδιοκτήτης σκύλου εκπαίδευε και «συνέτιζε» την σκυλίτσα του με ηλεκτροφόρο κολάρο.

Στην περίπτωση του σκυλιού παρενέβη εισαγγελέας ο οποίος απεφάνθη πως το ζώο, πράγματι, κακοποιήθηκε βάναυσα από τον ιδιοκτήτη του, που του είχε περασμένο στο λαιμό ηλεκτροφόρο κολάρο για να το εκπαιδεύσει. Ο διαρκής πόνος που βίωνε αυτή η σκυλίτσα, μόλις 1,5 ετών, φαίνεται πως ήταν αβάσταχτος, σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλονται.

Το πρόστιμο ήταν τσουχτερό που επιβλήθηκε στον ιδιοκτήτη. Συγκεκριμένα, ο ιδιοκτήτης και γνωστός κυνηγός της Κέρκυρας κλήθηκε να πληρώσει πρόστιμο ύψους 30.000 ευρώ.

Πρόκειται για την μικρή Λίλα, την οποία ονόμασε έτσι η νέα της οικογένεια γιατί και μόνο στο άκουσμα του προηγούμενου ονόματος της έτρεμε… σαν το ψάρι. Η Στάμη Τζώρα, πρόεδρος της φιλοζωικής ένωσης Κέρκυρας δήλωσε: «Την φώναξα με το όνομα της και με το που άκουσε το όνομα της χαμήλωσε το κεφάλι όποτε ήταν σαν να είναι έτοιμη να φάει ξύλο».

Αυτό είναι το ηλεκτροφόρο κολάρο που ο 55χρονος έβαλε στην σκυλίτσα και υποστηρίζει πως «δεν έχει ρεύμα, παρά μόνο δόνηση»

Πώς κατάλαβαν ότι το σκυλάκι κακοποιούνταν από τον ιδιοκτήτη του

«Είδε το λαγοσκυλάκι με ένα κολάρο περασμένο στο λαιμό και τον ιδιοκτήτη να κρατάει μια νεκρή κότα στα χέρια του και της είπε ευθαρσώς ”ότι το χτύπαγε με ρεύμα για να το συνετίσει”», ανέφερε η πρόεδρος της φιλοζωικής ένωσης για τον άνθρωπο που διαπίστωσε την κακοποιητική συμπεριφορά του ιδιοκτήτη της σκυλίτσας. «Ακούμπησε καταλάθος το κολάρο και τα δύο δάχτυλα δεν τα ένιωθε. Καταλαβαίνετε τι θα ένιωθε το καημένο το ζώο», τόνισε.

Ο σπαραγμός αυτού του σκυλιού σοκάρει. Είναι να απορεί κανείς πως ένα ιδιοκτήτης ζώου μπορεί να αντέξει στη θέαση μιας τέτοιας κακοποίησης.

Τι υποστηρίζει ο ιδιοκτήτης

Ο πρώην ιδιοκτήτης της σκυλίτσας μίλησε στο Live News και δήλωσε αδικημένος με την απόφαση του δικαστηρίου και ισχυρίζεται πως το κολάρο που φόρεσε στο κυνηγόσκυλο δεν είχε σε καμία περίπτωση ρεύμα, αλλά μόνο δόνηση.

«Εγώ χρησιμοποίησα ένα κολλάρο, το οποίο ήταν μόνο με δόνηση, γιατί δεν ήθελα να χτυπήσω το ζώο μου με το ρεύμα. Αυτό το πράγμα ήταν άδικο. Αν χρησιμοποιείς κάτι νόμιμο που πουλιέται στο εμπόριο νόμιμα και αυτοί στο βγάλουν παράνομο, εννοείται αυτό το πράγμα» είπε αρνούμενος τις κατηγορίες.

Ωστόσο, δεν έπεισε τον εισαγγελέα, ο οποίος του επέβαλε το υπέρογκο πρόστιμο και διέταξε την οριστική απομάκρυνση του ζώου.

Με απόφαση εισαγγελέα η σκυλίτσα απομακρύνθηκε από τους αρχικούς τις ιδιοκτήτες

«Ο εισαγγελέας το πήρε, νόμιζε ότι του κάνω κακοποίηση και θεώρησε σωστό να το πάρει. Μας το πήρε. Δεν ταλαιπωρήθηκε κανένα σκυλάκι απολύτως, απλώς του κάνει μία δόνηση, από ό,τι λένε οι εκπαιδευτές, γιατί έχω και βιβλία εκπαιδευτών, τα συμβουλεύομαι».

«Χρησιμοποιώ το κολάρο δόνησης για να διορθώσω την κακή συμπεριφορά του σκύλου και αμέσως σταματά η αντίδραση του σκύλου. Τους λες να το αφήσεις. Άστο. Αυτός είναι ο βομβητής. Μπράβο. Άστο. Δεν προκαλεί τον παραμικρό εξωτερικό ή εσωτερικό πόνο στον σκύλο. Είναι μόνο δόνηση σαν αυτή του κινητού σας».

«Προσπάθησα να το εκπαιδεύσω γιατί κυνήγαγε κότες. Κυνήγαγε τις κότες και έκανε ζημιές. Επανειλημμένες φορές την έκανε την ζημιά και εγώ πλήρωνα κότες. Είχα πληρώσει 300-400 ευρώ σε κότες» υποστήριξε.

Ο 55χρονος επιμένει πως το κολάρο είχε δόνηση και όχι ρεύμα

Κι ενώ ο ιδιοκτήτης επιμένει πως το κολάρο είχε δόνηση και όχι ρεύμα, αυτόπτες μάρτυρες λένε στο Live News πως σοκαρίστηκαν από τα volt που εξέπεμπε. «Εγώ κατά λάθος το έπιασα και με τίναξε εμένα. Είναι ηλεκτρικό το κολάρο, κάνει μικρά ηλεκτροσόκ. Εμένα μου έκανε πόνο, μούδιασα και ζαλάδα στο κεφάλι που με χτύπησε μία φορά».

Σε νέα οικογένεια η μικρή Λίλα

Η σκυλίτσα πλέον έχει βρει το νέο της σπίτι αφού υποβλήθηκε σε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις.

«Προσπαθούμε να πάρει βάρος. Ήταν μόλις 14 κιλά ενώ έπρεπε να είναι 19. Έχει βρει μια καταπληκτική οικογένεια», υπογράμμισε η πρόεδρος της φιλοζωικής ένωσης Κέρκυρας.

Ο 55χρονος συνελήφθη για παράβαση νομοθεσίας περί ευζωίας ζώων και συντροφιάς. Του επιβλήθηκε πρόστιμο 30.000 ευρώ και διατάχθηκε η οριστική απομάκρυνση του ζώου.

Sports in

Μια βραδιά που την άξιζαν ο γίγαντας κόσμος του Ολυμπιακού και ο Βαγγέλης Μαρινάκης

Η βραδιά στο «Βίλα Παρκ» και η μεγάλη νίκη επί της Άστον Βίλα, είναι ο ορισμός της ευτυχίας για τον κόσμο του Ολυμπιακού και τον πρόεδρό του

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024