Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Boxer: Ο σκύλος που αγαπά τα παιδιά

Boxer: Ο σκύλος που αγαπά τα παιδιά

Ο αεικίνητος και πανέξυπνος σκύλος Boxer. Ας τον γνωρίσουμε!

Ο σκύλος της φυλής Boxer έχει κοφτερό μυαλό, ανεξάντλητη ενέργεια και αγαπά τα παιδιά. Και δεν θα διστάσει, να προστατεύσει την οικογένεια του.

Χαρακτήρας – Ιδιοσυγκρασία

«Τα Boxer είναι πανέξυπνα σκυλιά. Λατρεύουν τους ανθρώπους τους, έχουν ιδιαίτερη αγάπη στα μικρά παιδιά και είναι φιλικά με τους επισκέπτες και τους φίλους της οικογένειας.

Κάνουν για φύλακες, καθώς τα Boxer είναι πολύ προστατευτικά – αντίθετα, με ό,τι νομίζουν οι περισσότεροι. Εάν εκπαιδευτούν για φύλακες δεν χάνουν τον φιλικό τους χαρακτήρα προς την οικογένεια και τους οικείους της .

Διαθέτουν αστείρευτη ενέργεια και γι’ αυτό θα πρέπει να βγαίνουν οπωσδήποτε τρεις βόλτες την ημέρα. Ιδανικά θα ήταν, να πηγαίνετε το Boxer σας σε έναν περιφραγμένο χώρο για να τρέξει. Να παίξετε μαζί του πετώντας του ένα μπαλάκι, για να εκτονώσει την ενέργειά του», διευκρινίζει ο κ. Κωνσταντίνος Χριστόπουλος, ο οποίος διατηρεί αναγνωρισμένο εκτροφείο σκύλων των φυλών Μπόξερ και Κοκόνι (GR 033/11).

Επισημάνει ότι η εκπαίδευση τους θα πρέπει να γίνεται πάντα με θετικό τρόπο από έναν σωστό εκπαιδευτή γιατί διαφορετικά θα εκδηλώσουν προβλήματα συμπεριφοράς.

Συμβουλεύει, με το που θα πάρετε το κουταβάκι σας, και ολοκληρώσετε τον κύκλο εμβολίων, να ξεκινήσετε την κοινωνικοποίησή του, για να έχετε έναν ισορροπημένο σκύλο. Στην περίπτωση που παίρνετε για πρώτη φορά σκύλο, ζητήστε και τη βοήθεια ενός καλού εκπαιδευτή ώστε να έχετε μια αρμονική συμβίωση μαζί του.

«Φυσικά, προτείνω να απευθυνθείτε σε ένα επίσημο και σωστό εκτροφέα. Πλέον, στην Ελλάδα το επίπεδο της εκτροφής είναι πάρα πολύ υψηλό και θα σας καλύψει απόλυτα», επισημαίνει ο κ. Χριστόπουλος.

Το Boxer είναι μεσαίου μεγέθους σκύλος, με λείο και κοντό τρίχωμα

Μορφολογία

Το Boxer είναι μεσαίου μεγέθους σκύλος, όπως περιγράφει ο κ. Χριστόπουλος, με στιβαρή τετράγωνη κατασκευή και έχει λείο και κοντό τρίχωμα. Έχει γερά οστά και έντονα ανεπτυγμένους μύες .
Δείχνει ένας στιβαρός/συμπαγής σκύλος.

Η κίνησή του είναι ζωηρή, ισχυρή και ταυτόχρονα ανάλαφρη.

Ύψος και βάρος αρσενικού: 57-63 εκατοστά και πάνω από 30 κιλά, όταν το ύψος στο ακρώμιο είναι περίπου 60 εκατοστά.

Ύψος και βάρος θηλυκού: 53-59 εκατοστά και 25 κιλά, όταν το ύψος στο ακρώμιο είναι περίπου 56 εκατοστά.

Το ρύγχος του πρέπει να είναι σε απόλυτη αναλογία με το κρανίο. Ειδικότερα, το μήκος του ρύγχους πρέπει να είναι σε αναλογία 1:3, με το σύνολο του κεφαλιού.

Επίσης, η κάτω γνάθος προεξέχει από την άνω, τουλάχιστον, ένα δάχτυλο.

Τα χρώματά του είναι πυρόξανθο, μαύρο, ραβδωτό και λευκό. Όμως, το λευκό θεωρείται λάθος και δεν πρέπει να αναπαράγεται, καθώς και στο pedigree του υπάρχει η ανάλογη σφραγίδα «ακατάλληλο προς αναπαραγωγή».

Τα Boxer είναι σκυλιά εργασίας και ανήκουν στην ομάδα 2 (μολοσσοειδή).

Ως βραχυκέφαλη φυλή έχει τις ευαισθησίες της

Υγεία

«Είναι μια φυλή, γενικά, αρκετά ανθεκτική. Αρκεί να προσέξουμε και να πάρουμε το κουτάβι μας από έναν σωστό και ηθικό εκτροφέα, που κάνει όλες τις επίσημες εξετάσεις υγείας τις οποίες προτείνει ο Γερμανικός Όμιλος στους γεννήτορές του: για δυσπλασία ισχίων, αγκώνα, σπονδύλωση και καρδιά.

Τις εξετάσεις πρέπει να τις κάνει σε επισήμους γιατρούς της F.C.I. και οι γραμμές των σκυλιών του να είναι όσο το δυνατόν σωστές. Τότε έχουμε καλύψει ένα μεγάλο μέρος από τα γενετικά προβλήματα που μπορεί να παρουσιαστούν.

Ως βραχυκέφαλη φυλή, βέβαια, έχει τις ευαισθησίες της: τόσο στην πολλή ζέστη, όπου θέλει κάποια προσοχή τις πολύ ζεστές ώρες, όσο και στο πολύ κρύο», αναφέρει ο κ. Χριστόπουλος.

Ιστορία

Το Boxer είναι μια καθαρά γερμανική φυλή.

Η εκτροφή του ξεκίνησε, περίπου, στα τέλη του 19ου αιώνα.

Πρόγονος του, είναι ο σκύλος «Kleiner Brabanter Bullenbeisser».

Το πρώτο ζευγάρωμα ήταν μεταξύ ενός σκύλου Bullenbeisser τύπου Mastiff, που ήταν, ήδη, υπό εξαφάνιση, και ενός αγγλικού Bulldog.

Στη συνέχεια, ο Γερμανός George Alt, από το Μονάχο, ζευγάρωσε το θηλυκό του σκυλί, Flora, που είχε εισαχθεί από τη Γαλλία, με ένα τοπικό σκυλί, άγνωστης καταγωγής και γνωστό, απλά, ως «Boxer».

Από το «πάντρεμα» γεννήθηκε ένα αρσενικό, χρώματος κόκκινου – άσπρου, ο γνωστός Flocki, που ήταν και το πρώτο Boxer.

Ο Flocki, επίσης, ήταν το πρώτο Boxer που γράφτηκε στο γερμανικό βιβλίο Stud, καθώς το 1896 στο Μόναχο κέρδισε σε επίδειξη μορφολογίας για τον St. Bernards.

Ήταν η πρώτη, που είχε ειδική κατηγορία για τα Boxer.

O κ. Κωνσταντίνος Χριστόπουλος, εκτροφέας σκύλων των φυλών Μπόξερ και Κοκόνι

Sports in

Η «Άντζελα» σώζει γυναίκες που απειλούνται ή κινδυνεύουν - Αυτή είναι η κωδική φράση που εκπέμπει «SOS»

Όποια γυναίκα αισθανθεί ότι κινδυνεύει σε νυχτερινή έξοδο, μπορεί να ζητήσει προστασία με μία κωδική φράση από το προσωπικό του μαγαζιού - Πώς ξεκίνησε η καμπάνια

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024