Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Χαλκιδική: Πώς είναι σήμερα η σκυλίτσα που έδεσαν με σύρμα - «Δεν γίνεται κατά λάθος αυτό»

Χαλκιδική: Πώς είναι σήμερα η σκυλίτσα που έδεσαν με σύρμα – «Δεν γίνεται κατά λάθος αυτό»

«Είναι ένα από τα χειρότερα περιστατικά κακοποίησης που κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε», λένε η κτηνίατρος και εθελόντριες - Προσοχή, σκληρές εικόνες!

Αποτροπιασμό και φρίκη προκαλεί η βάναυση κακοποίηση της Νίκης, της μόλις 2 ετών σκυλίτσας στη Χαλκιδική που υπέφερε για καιρό έχοντας σύρμα δεμένο -ή καλύτερα σφιγμένο- γύρω από την κοιλιά της.

Το αποστεωμένο σκυλάκι μεταφέρθηκε σε άθλια κατάσταση στο κτηνιατρείο, έχοντας ένα πολύ βαθύ τραύμα περιμετρικά της κοιλίτσας της και με το τρίχωμά της να έχει φθαρεί εντελώς από το σημείο. Το βρήκε κάτοικος της περιοχής που ενημέρωσε το Φιλοζωικό Σωματείο Πολυγύρου «Κιβωτός».

«Ένα τέτοιο σφίξιμο δεν γίνεται κατά λάθος, ειναι εσκεμμένο».

Ο διεστραμμένος δράστης που προχώρησε σε αυτή την κτηνωδία έδεσε στην σκυλίτσα «διπλό σύρμα στην κοιλιά, το έστριψε με πένσα σφιχτά και στην άλλη άκρη του, έδεσε τενεκεδάκι για να το σέρνει καθώς περπατάει» όπως κατήγγειλαν μέλη του σωματείου.

Πολύ βαθύ το τραύμα γύρω από την κοιλίτσα της Νίκης, φαίνεται οστό της σπονδυλικής της στήλης

«Η πληγή είναι τόσο βαθιά που φαίνεται το οστό από τη σπονδυλική της στήλη» αναφέρει το σωματείο και οι φωτογραφίες που δημοσιεύει αποδεικνύουν την φρίκη που βίωσε η άτυχη Νίκη.


Όπως ανέφεραν σήμερα, μιλώντας στο Mega, οι κτηνίατροι που την περιθάλπουν, το σκυλάκι είναι ήδη καλύτερα σε σχέση με το πώς ήταν όταν την βρήκαν. «Είναι σκελετωμένο το ζώο, φαίνεται ότι υπέφερε μεγάλο χρονικό διάστημα», είπαν και δήλωσαν, μάλιστα, ότι «ένα τέτοιο σφίξιμο δεν γίνεται κατά λάθος, ειναι εσκεμμένο».

«Είναι και παραμένει φοβικό, δεν έχει εμπιστοσύνη στους ανθρώπους. Ευελπιστούμε ότι το ζωάκι θα ανακάμψει και όλα θα πάνε καλά».

«Είναι ένα από τα χειρότερα περιστατικά κακοποίησης που κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε»

Όπως λένε οι εθελόντριες που το φροντίζουν: «Δεν έχουμε υποψία, ούτε έχει έρθει σε εμάς κάποια πληροφορία για συγκεκριμένο άτομο. Όλοι σοκαριστήκαμε, δεν έχουμε ξαναδεί κάτι τέτοιο, είναι από τα χειρότερα περιστατικά κακοποίησης που κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε».

Η καταγγελία του Φιλοζωικού Σωματείου Πολυγύρου «Κιβωτός» – «Χρειαζόμαστε οικονομική ενίσχυση για να την σώσουμε»

Σύμφωνα με ανάρτηση του Σωματείου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κάτοικος βρήκε το ζώο μεταξύ Μεταμόρφωσης και Μεταγγιτσίου, κοντά στο λατομείο.

«Καποιος της έδεσε διπλό σύρμα στην κοιλιά, το έστριψε με πένσα σφιχτά και στην άλλη άκρη του, έδεσε τενεκεδάκι για να το σέρνει καθώς περπατάει… Δεν ξέρουμε πόσο καιρό ήταν έτσι, όμως η πληγή είναι τόσο βαθειά που φαίνεται το οστό από τη σπονδυλική της στήλη», αναφέρει το Σωματείο στην ανάρτηση, η οποία συνοδεύεται από φωτογραφίες και βίντεο.

Η σκυλίτσα, που ακούει στο όνομα Νίκη, μεταφέρθηκε από δημοτικούς υπαλλήλους σε κτηνιατρείο που συνεργάζεται με το Σωματείο, όπου δέχεται φροντίδα της κτηνιάτρου και εθελοντών.

Σύμφωνα με την «Κιβωτό» το ζώο χρειάζεται εντατική νοσηλεία. Είναι περίπου 1,5-2 ετών και μόνο 13 κιλά. Φαίνεται αρκετά ζωηρή και τρώει καλά. Δυστυχώς, βρέθηκε θετική σε διροφυλαρίωση και θα χρειαστεί να κάνει θεραπεία και γι αυτό.

Το Σωματείο ζητάει οικονομική ενίσχυση για να ανταποκριθεί στο υπέρογκο, όπως επισημαίνει, έξοδο νοσηλείας της Νίκης. Ο αριθμός λογαριασμού και το PayPal βρίσκονται στην ανάρτηση.

Sports in

Μια βραδιά που την άξιζαν ο γίγαντας κόσμος του Ολυμπιακού και ο Βαγγέλης Μαρινάκης

Η βραδιά στο «Βίλα Παρκ» και η μεγάλη νίκη επί της Άστον Βίλα, είναι ο ορισμός της ευτυχίας για τον κόσμο του Ολυμπιακού και τον πρόεδρό του

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024