Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το ανεκπλήρωτο όνειρο του Μάθιου Πέρι - Τον πρόλαβε ο θάνατος

Το ανεκπλήρωτο όνειρο του Μάθιου Πέρι – Τον πρόλαβε ο θάνατος

Λίγες ημέρες μετά τον θάνατό του, αποκαλύπτονται τα σχέδια που έκανε ο αγαπημένος ηθοποιός Μάθιου Πέρι για να βοηθήσει τον κόσμο που πάλευε με τις εξαρτήσεις.

Ο Μάθιου Πέρι ήλπιζε να συνεχίσει να βοηθά ανθρώπους που υπέφεραν από καταχρήσεις ουσιών πριν από τον ξαφνικό θάνατό του στα 54 του χρόνια.

Με τον Μάθιου Πέρι να έχει μιλήσει ανοιχτά για τις μάχες που έδινε με τους δικούς του προσωπικούς δαίμονες, ο διάσημος ηθοποιός σχεδίαζε να δημιουργήσει ένα ίδρυμα για να βοηθήσει όσους αντιμετώπιζαν προβλήματα εθισμού.

Ήταν κάτι που είχε επιχειρήσει και στο παρελθόν, με το «Perry’s House», μια μονάδα νηφάλιων ανδρών, να λειτουργεί για δύο χρόνια στο σπίτι του στο Μαλιμπού.

Μετά τον ξαφνικό χαμό του στα 54 του χρόνια, οι άνθρωποι που βρίσκονταν κοντά του ελπίζουν να φέρουν εις πέρας το ίδρυμα προς τιμήν του.

Σε συνέντευξή του στο περιοδικό People το 2013, ο Μάθιου Πέρι είχε μιλήσει για τις καταχρήσεις και την εξάρτησή του από το αλκοόλ και το Vicodin. Ένα φάρμακο που του είχε συνταγογραφηθεί μετά από ένα ατύχημα που είχε με το τζετ σκι το 1997.

«Είχα μεγάλο πρόβλημα με το αλκοόλ και τα χάπια και δεν μπορούσα να σταματήσω. Τελικά τα πράγματα έγιναν τόσο άσχημα που δεν μπορούσα να το κρύψω και όλοι ήξεραν», σημείωνε χαρακτηριστικά.

Χρόνια αργότερα θα ίδρυε το «Perry House» στην έπαυλή του στο Μαλιμπού. Επρόκειτο για μία εγκατάσταση νηφάλιας διαβίωσης ανδρών που λειτούργησε από το 2013 έως το 2015.

«Ο λόγος για τον οποίο μπορώ να είμαι τόσο χρήσιμος στους ανθρώπους τώρα είναι επειδή τα έχω θαλασσώσει πολλές φορές. Είναι ωραίο για τους ανθρώπους να βλέπουν ότι κάποιος που πάλευε στη ζωή του δεν παλεύει πια», υπογράμμιζε ο Μάθιου Πέρι.

Ήταν το 2015 που ο Μάθιου Πέρι είχε τιμηθεί από το θεραπευτικό κέντρο Phoenix House, με τον ηθοποιό να δηλώνει πως δεν γίνεται να έχεις ένα πρόβλημα εθισμού επί τριάντα χρόνια και να περιμένεις να λυθεί σε 28 ημέρες.

Ο Μάθιου Πέρι είχε μιλήσει για τους δικούς του αγώνες, αποκαλύπτοντας πως παραλίγο να πεθάνει στα 49 του χρόνια λόγω της κλιμακούμενης εξάρτησής του από τα ναρκωτικά.

Είχε πέσει σε κώμα για δύο εβδομάδες, παλεύοντας για τη ζωή του. Είχε νοσηλευτεί πέντε μήνες στο νοσοκομείο και για ένα χρόνο χρησιμοποιούσε σάκο κολοστομίας γιατί είχε εκραγεί το έντερό του από την υπερβολική χρήση οπιοειδών.

Όταν είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο, οι γιατροί ενημέρωσαν την οικογένεια του πως έχει μόνο 2% πιθανότητες να ζήσει. Εκείνη τη φορά τα κατάφερε και βγήκε νικητής από μία ακόμα μάχη του.

Η μάχη του Μάθιου Πέρι με τις εξαρτήσεις

Μέσα στα χρόνια είχε πάει 15 φορές σε κέντρο απεξάρτησης και είχε ξοδέψει μια περιουσία για να καταφέρει να ζει νηφάλιος. Σε μία από τις εξομολογήσεις του είχε αποκαλύψει πως για μια τρομακτική περίοδο έπαιρνε 55 χάπια Vicodin την ημέρα και είχε πέσει στα 58 κιλά.

«Δεν ήξερα πώς να σταματήσω. Αν ερχόταν η αστυνομία σπίτι μου και μου έλεγε ‘αν πιεις απόψε, θα σε πάμε στη φυλακή’, θα άρχιζω να μαζεύω τα πράγματά μου. Δεν μπορούσα να σταματήσω γιατί η ασθένεια και ο εθισμός είναι προοδευτικός. Έτσι όσο μεγαλώνεις γίνεται όλο και χειρότερα», αποκάλυπτε ο Μάθιου Πέρι.

Είχε αποφασίσει να μοιραστεί τις βαθιά προσωπικές του εμπειρίες στα απομνημονεύματά του με σκοπό να βοηθήσει και άλλους ανθρώπους που βρίσκονταν αντιμέτωποι με τις εξαρτήσεις και τους δικούς τους δαίμονες.

«Το κυριότερο ήταν ότι ήμουν αρκετά σίγουρος ότι θα βοηθούσε τους ανθρώπους. Ήθελα να το μοιραστώ όταν θα ήμουν ασφαλής από το να μπω ξανά στη σκοτεινή πλευρά. Έπρεπε να περιμένω να είμαι αρκετά νηφάλιος και μακριά από τις εξαρτήσεις μου», υπογράμμιζε ο Μάθιου Πέρι.

Ο ξαφνικός θάνατός του στα 54 του χρόνια βύθισε στο πένθος τον καλλιτεχνικό κόσμο και τους θαυμαστές του σε όλο τον κόσμο, με πολλούς να αφήνουν γράμματα και λουλούδια έξω από το τηλεοπτικό του σπίτι στα «Φιλαράκια».

Εκατοντάδες θαυμαστές του Μάθιου Πέρι έξω από το τηλεοπτικό του σπίτι

Εκατοντάδες θαυμαστές του Μάθιου Πέρι έξω από το τηλεοπτικό του σπίτι

Θαυμαστές της σειράς Φιλαράκια αφήνουν λουλούδια και σημειώματα έξω από το τηλεοπτικό σπίτι του Μάθιου Πέρι

Θαυμαστές της σειράς Φιλαράκια αφήνουν λουλούδια και σημειώματα έξω από το τηλεοπτικό σπίτι του Μάθιου Πέρι

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024