Καταιγιστικός, εύστοχος, αποτελεσματικός και «σκληρός» στην άμυνα. Τα παραπάνω είναι αρκετά για να περιγράψουν την αποψινή εμφάνιση του Ολυμπιακού, με το σύνολο του Γιώργου Μπαρτζώκα να φτάνει στην άνετη επικράτηση επί της Αναντολού Εφες στο ΣΕΦ με 75-57 στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της Euroleague.
Στο 4-2 πλέον οι Πειραιώτες, οι οποίοι κόντρα στην παρέα των Λάρκιν και Κλάιμπερν πραγματοποίησαν μια από τις καλύτερες εμφανίσεις τους μέχρι στιγμής στη σεζόν.
Παπανικολάου (14π.) και Γκος (14π.) οι μπροστάρηδες με τους Πίτερς, Φαλ και Μιλουτίνοφ να ακολουθούν.
Μπαίνοντας με το πόδι στο… γκάζι και εκμεταλλευόμενος την αστοχία της Εφές (1/7 τρίποντα) ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει χτίσει μια διαφορά για το 10-5 στο 7′. Οι ερυθρόλευκοι συνέχισαν στο ίδιο τέμπο, κλείνοντας το πρώτο δεκάλεπτο στο +3 (17-14).
Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Γιώργος Μπαρτζώκας έφερε από τον πάγκο τους Γκος και Μιλουτίνοφ, με τους γηπεδούχους να ελέγχουν το ματς προσφέροντας παράλληλα και θέαμα. Ο Λαρεντζάκης με σερί καλάθια έγραψε το 30-18 στο 16′, με τον Ολυμπιακό να πηγαίνει στην ανάπαυλα στο +8 (33-25.).
Με το σύνολο του Μπαρτζώκα να κυριαρχεί και στις δύο πλευρές του παρκέ, οι γηπεδούχοι ανέβασαν σε διψήφια επίπεδα την διαφορά για το +14 (46-32), με το προβάδισμα του Ολυμπιακού να φτάνει και στο +17 (58-41). Το τρίτο δεκάλεπτο έκλεισε με το buzzer beater του Πίτερς για το (61-43).
Το ματς στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο ήταν τυπική διαδικασία με τον Ολυμπιακό να παίρνει με σχετική άνεση το ροζ φύλλο αγώνα χάρη στο 75-57.
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.
Η Euroleague έχει μπει στον δεύτερο γύρο, ο Ολυμπιακός έχει ανεβάσει στροφές, την ώρα που ο Παναθηναϊκός ψάχνεται και δυσκολεύεται – Η μεγάλη ανατροπή στις προσομοιώσεις για την κατάταξη.
Ο Μανόλο Χιμένεθ είχε κουβέντα με τους Διούδη, Μόντσου, Φαμπιάνο και Αθανασιάδη για τα αίτια της πολύ κακής πορείας του Άρη, που οφείλει να βγάλει αντίδραση στη συνέχεια του πρωταθλήματος.
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε 3-1 σετ του Σιντάρο Μοτσιζούκι και προκρίθηκε στον δεύτερο γύρο του Australian Open – Επόμενος αντίπαλος για τον Έλληνα τενίστα θα είναι ο Τόμας Μάτσαχ