Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λαγκάρντ στο Mega: Θεαματική η αλλαγή της ελληνικής οικονομίας - Συνεχίστε τις μεταρρυθμίσεις

Λαγκάρντ στο Mega: Θεαματική η αλλαγή της ελληνικής οικονομίας – Συνεχίστε τις μεταρρυθμίσεις

Οι μεταρρυθμίσεις έχουν αρχίσει να αποδίδουν καρπούς σημείωσε η Κριστίν Λαγκάρντ μιλώντας στο MEGA και τόνισε την αναγκαιότητα να συνεχιστεί ο μετασχηματισμός της ελληνικής οικονομίας.

Για θεαματική αλλαγή της ελληνικής οικονομίας, μίλησε στο Mega η πρόεδρος της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ και προέτρεψε να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις για να συνεχιστεί ο μετασχηματισμός την ελληνικής οικονομίας.

Ξεκάθαρο μήνυμα πως έχει αποκατασταθεί η αξιοπιστία των ελληνικών τραπεζών «διαβάζει» η Κριστίν Λαγκάρντ στη συμφωνία της Unicredit με την Alpha Bank.

Η επικεφαλής της ΕΚΤ στην αρχή της συνέντευξης μοιράστηκε τον ενθουσιασμό της που βρίσκεται στην Ελλάδα. «Πρώτα θα πρέπει να σας πω, πως είμαι ενθουσιασμένη που βρίσκομαι στην Ελλάδα, στην Αθήνα. Τριγυρίζοντας, όπως συνηθίζω να κάνω, παρατηρούσα τους ανθρώπους όταν κάθισα σε μια μικρή ελληνική ταβέρνα. Υπάρχει μια θεαματική αλλαγή. Μπορείς να νιώσεις την δόνηση, την ενέργεια, τον ενθουσιασμό των νέων ανθρώπων. Όχι μόνο των νέων, όλων των ανθρώπων. Είναι μια θεαματική αλλαγή».

Θεαματική αλλαγή

Αναφερόμενη στην ελληνική οικονομία είπε «Εάν κοιτάξω το ελληνικό χρέος σήμερα είναι παραπάνω από 30% χαμηλότερα από ότι ήταν λίγα χρόνια πριν. Έχουν γίνει αρκετές προσπάθειες που εστιάζουν στην ανάπτυξη. Στις μεταρρυθμίσεις, στην ανταγωνιστικότητα της οικονομίας, στις οποίες εάν επιμείνουμε, δηλαδή συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις με την ίδια πειθαρχία, θα συνεχίσουμε να αλλάζουμε την ελληνική οικονομία. Φυσικά οι αριθμοί αυτοί θα πρέπει να είναι στη σκέψη των ανθρώπων που παίρνουν αποφάσεις αλλά είναι μια ενθάρρυνση για να συνεχίσουμε να μετασχηματίζουμε θετικά την ελληνική οικονομία»

Στην ερώτηση της δημοσιογράφου αν η εικόνα είναι διαφορετική η Λαγκάρντ ήταν σαφής. «Ναι και οι εικόνες αλλάζουν στην πάροδο του χρόνου καθώς εξαρτώνται από τις πολιτικές, από την πολιτική υποστήριξη από την ανθεκτικότητα του ελληνικού λαού, η οποία είναι εξαιρετική.»

Η συμφωνία Unicredit με την Alpha Bank

Ξεκάθαρο μήνυμα πως έχει αποκατασταθεί η αξιοπιστία των ελληνικών τραπεζών αποτελεί η συμφωνία της Unicredit με την Alpha Bank  λέει η σιδηρά κυρία της ΕΚΤ.

«Η προσφορά της Unicredit για την Alpha Βank είναι ένα ξεκάθαρο μήνυμα για την αποκατάσταση της αξιοπιστίας της ποιότητας του επενδυτικού ρίσκου στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στον τραπεζικό τομέα. Λοιπόν είναι θετικό και είναι το επιστέγασμα των αποφάσεων που παίρνουν οι οίκοι αξιολόγησης, των καλών μεγεθών που παρουσιάζει η Ελλάδα ξέρετε υπάρχει ένα σταθερό μίγμα πολιτικής. Ελπίζω να συνεχίσουν! Είναι μια καλή επιστροφή των ξένων άμεσων επενδύσεων και κυρίως στον τραπεζικό τομέα που θα λειτουργήσουν υποστηρικτικά στην στροφή της ελληνικής οικονομίας όπως συμβαίνει».

Τέλος η Κριστίν Λαγκάρντ προέτρεψε του καταθέτες να διαπραγματεύονται με τις τράπεζες και να πιέζουν ώστε να πετυχαίνουν καλύτερους όρους για τις καταθέσεις τους, οι οποίες συχνά δεν ακολουθούν τις αυξήσεις των επιτοκίων της ΕΚΤ.

Πηγή: ΟΤ

Sports in

Εισιτήριο πρώτης θέσης, στο τρένο της δεύτερης ευκαιρίας

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ το έλεγε από το βράδυ της Τετάρτης στη Θεσσαλονίκη. Και η δικαίωση απλά, άργησε λίγες ημέρες

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024