Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ισραήλ: Εξαπλώνονται ανεμοβλογιά, ψώρα και ασθένειες που προκαλούν διάρροια στη Λωρίδα της Γάζας

Ισραήλ: Εξαπλώνονται ανεμοβλογιά, ψώρα και ασθένειες που προκαλούν διάρροια στη Λωρίδα της Γάζας

Ανάμεσα στους βασικούς λόγους για την εξάπλωση μολυσματικών νόσων στη Λωρίδα της Γάζας είναι, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, το γεγονός ότι οι κάτοικοι αναγκάζονται να πίνουν μολυσμένο νερό.

Τα κρούσματα ανεμοβλογιάς, ψώρας και ασθενειών που προκαλούν διαρροϊκά επεισόδια αυξάνονται στη Λωρίδα της Γάζας, εξαιτίας των φοβερών συνθηκών από την άποψη της υγιεινής, προειδοποιούν τα Ηνωμένα Εθνη (στη φωτογραφία από το aa.com.tr, επάνω, κάτοικοι της Χαν Γιουνίς στη Λωρίδα της Γάζας περιμένουν για να γεμίσουν δοχεία με καθαρό νερό από κεντρικό διανομέα).

Το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων (OCHA) του ΟΗΕ εξήγησε πως ανάμεσα στους βασικούς λόγους της εξάπλωσης ασθενειών είναι πως οι Γαζαίοι αναγκάζονται να πίνουν μολυσμένο νερό, ελλείψει καθαρού πόσιμου.

Κίνδυνος αύξησης των κρουσμάτων εάν δεν αποκατασταθεί η ύδρευση

Δεν έδωσε συγκεκριμένους αριθμούς. Ωστόσο, προειδοποίησε εναντίον του κινδύνου αύξησης των κρουσμάτων μολυσματικών νόσων αν δεν αποκατασταθεί η ύδρευση και εάν δεν ξαναρχίσουν να ηλεκτροδοτούνται, ή δεν λάβουν καύσιμα, οι εγκαταστάσεις αποχέτευσης.

Ο στρατός του Ισραήλ έθεσε υπό «πλήρη πολιορκία» τη Λωρίδα της Γάζας, διακόπτοντας την ύδρευση, την ηλεκτροδότηση, τις παραδόσεις τροφίμων, φαρμάκων, καυσίμων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης, στο πλαίσιο των επιχειρήσεων αντιποίνων μετά την επίθεση της Χαμάς στην ισραηλινή επικράτεια, την πιο πολύνεκρη από καταβολής κράτους, την 7η Οκτωβρίου, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Ανησυχία για τα πρόωρα νεογνά

Την ίδια ώρα, οι ανθρωπιστικές οργανώσεις ανησυχούν για περίπου 130 πρόωρα νεογνά που βρίσκονται σε θερμοκοιτίδες στα νοσοκομεία της Γάζας.

Οι γιατροί και οι ομάδες βοήθειας σε νοσοκομεία της Γάζας έχουν προειδοποιήσει ότι τα πρόωρα νεογνά διατρέχουν «σοβαρό κίνδυνο», καθώς εξαιτίας του ισραηλινού αποκλεισμού αναμένεται σε μερικές ημέρες ή και ώρες να εξαντληθούν τα καύσιμα για τις γεννήτριες που τροφοδοτούν τις θερμοκοιτίδες τους.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024