Ισραήλ – Χαμάς: Έχουμε δεσμευτεί για την πρόσβαση των κατοίκων της Γάζας σε τρόφιμα και νερό, λέει ο Μπάιντεν
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν καλεί όλες τις πλευρές να επιτρέψουν την είσοδο της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα
Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν δεσμευτεί να εξασφαλίσουν ότι οι πολίτες στη Γάζα θα συνεχίσουν να έχουν πρόσβαση στα τρόφιμα, το νερό, την ιατρική περίθαλψη και άλλες μορφές βοήθειας, χωρίς να παραβιάζεται η βοήθεια από τη Χαμάς, δήλωσε ο Τζο Μπάιντεν.
«Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με όλες τις πλευρές για να διατηρήσουμε σε λειτουργία το συνοριακό πέρασμα της Ράφας ώστε να καταστεί δυνατή η συνεχής μεταφορά της βοήθειας που είναι επιβεβλημένη για την ευημερία των πολιτών της Γάζας», αναφέρει σε ανακοίνωση μετά τη διέλευση της πρώτης αυτοκινητοπομπής με ανθρωπιστική βοήθεια από το συνοριακό πέρασμα της Ράφας.
Ο Μπάιντεν κάλεσε όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές στη σύγκρουση να συνεχίσουν να επιτρέπουν την είσοδο της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας, η οποία τελεί υπό πολιορκία.

Κρίσιμη η ανθρωπιστική βοήθεια
«Ήμουν σαφής ήδη από την αρχή της κρίσης αυτής, τόσο στις επίσημες δηλώσεις μου όσο και στις κατ΄ ιδίαν συνομιλίες: η ανθρωπιστική βοήθεια είναι μια καθοριστικής σημασίας και επείγουσα ανάγκη και η μεταφορά της πρέπει να συνεχιστεί», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος.
Είπε επίσης ότι η Ουάσινγκτον συνεργάζεται με το Ισραήλ και την Αίγυπτο για να «διευκολύνει τη δυνατότητα των Αμερικανών πολιτών και των στενότερων μελών της οικογένειάς τους να βγουν με ασφάλεια από τη Γάζα» μέσω της Αιγύπτου.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters
- Τροχαία – Γιατί πρέπει να είμαστε διπλά προσεκτικοί το καλοκαίρι
- «Ο Έμπολα μπορεί να νικηθεί»: Η Ουγκάντα ανακοίνωσε την ίαση του τελευταίου μολυσμένου ασθενή
- Επισήμως κυβέρνηση υποδίκων και για τον ΟΠΕΚΕΠΕ η Νέα Δημοκρατία
- Ακρίβεια: Προς νέα άνοδο ο πληθωρισμός τροφίμων – Οι ακραίοι καύσωνες «πιέζουν» περισσότερο από τον πόλεμο
- Είναι η Μάσα και ο Αρκούδος πράκτορας του Πούτιν; – Σάλος στη Βρετανία για την «πλύση εγκεφάλου στα παιδιά»
- Πτήσεις: Η μεσαία θέση στα αεροπλάνα παύει να είναι ενοχλητική – Τι λανσάρουν αεροπορικές εταιρείες
- Σταύρος Φλώρος: Επέστρεψε στην Ελλάδα – Ποια είναι η κατάσταση της υγείας του
- «Συμφώνησαν ΑΕΚ και Μοντερέι για τον Πινέδα» (pic)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/presley-roozenburg-qXIn8tF6VTI-unsplash-1-315x220.jpg)




































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442