Τρίτη 07 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Πόσο κουλ μπορεί να είναι οι φωτογραφίες ενός ζευγαριού;

Πόσο κουλ μπορεί να είναι οι φωτογραφίες ενός ζευγαριού;

Μια φωτογραφία δείχνει τη Liao να τρώει πρωινό πάνω στο γυμνό σώμα του Moro, κοιτάζοντας την κάμερα, καθώς αυτός είναι αμήχανα ξαπλωμένος στο τραπεζάκι της κουζίνας.

Σε μια από τις φωτογραφίες της Pixy Liao, απεικονίζεται η ίδια να παλεύει με τον φίλο της Moro, σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου- σε μια άλλη, πετάει το γυμνό σώμα του στον ώμο της και τον μεταφέρει με τον τρόπο που ένας πυροσβέστης θα μπορούσε να σώσει κάποιον.

Οι εικόνες εντάσσονται στο εν εξελίξει πρόγραμμά της «Πειραματική Σχέση» – που παρουσίασε για πρώτη φορά το CNN το 2019 – και το οποίο ξεκίνησε το 2007, ένα χρόνο αφότου γνώρισε τον Moro. Η σειρά εξετάζει με παιχνιδιάρικο πνεύμα την οικειότητα και τη δυναμική του να βρίσκεσαι σε μια μακροχρόνια σχέση.

«Όταν συνάντησα τη Liao, αυτή και ο Moro βρίσκονταν σε κάτι γραφικά δωμάτια στο ξενοδοχείο La Residencia, με θέα την πανέμορφη ύπαιθρο του ισπανικού νησιού της Μαγιόρκα. Ενώ εκείνη επιμελείται με προσοχή τις εικόνες των δύο τους – στέκεται, κάθεται, δείχνει, κρατάει έναν καθρέφτη στην κάμερα – ένα παρακείμενο ζευγάρι τραβάει selfies με smartphone στη λιακάδα, και φιλιέται. Η Liao πρόκειται να παραμείνει δυο μήνες στην ορεινή πόλη Deià, που είναι γεμάτη τέχνη, για να συνεχίσει την «Πειραματική Σχέση». Φυσικά, ο Moro είναι μαζί της», αφηγείται η Francesca Perry στο CNN.

Photo: pixyliao.com | experimental-relationship

Liao & Moro

Η Liao γνωρίστηκε με τον κατά πέντε χρόνια νεότερό της, Moro, στο Πανεπιστήμιο του Μέμφις, στο Τενεσί, όπου σπούδαζε φωτογραφία. Όταν άρχισε να τον τραβά φωτογραφίες, «βρήκε» το όχημα της ώστε να διερευνήσει τι είδους σχέση επιθυμούσε – και τη δική της ταυτότητα.

«Μεγαλώνοντας στην Κίνα, δεν μπορούσα να εντοπίσω κανένα γυναικείο πρότυπο που θα ήθελα να ακολουθήσω», είπε η ίδια, καθώς καθόταν στο προσωρινό εργαστήριο της στο ξενοδοχείο και συνέχισε λέγοντας: «Ένιωθα σαν να ήμουν η δεύτερη καλύτερη ή σαν να είχα βοηθητικό ρόλο, και δεν καταλάβαινα γιατί έπρεπε να είναι έτσι».

Η Liao είναι εξπέρ στην αντιστάθμιση του μπανάλ με το ερωτικό και στην αναζήτηση της εξουσιαστικής δύναμης που υπάρχει όταν οι άνθρωποι «εμπλέκονται» με φυσική και ψυχική οικειότητα.

Στις πρώτες φωτογραφίες, η Liao εμφανίζεται σε θέση εξουσίας, «αξιοποιώντας» το βλέμμα της και ασκώντας έτσι εξουσία πάνω στον Moro». Μια φωτογραφία («Ξεκινήστε τη μέρα σας με ένα καλό πρωινό μαζί», 2009) δείχνει τη Liao να τρώει πρωινό πάνω στο γυμνό σώμα του Moro, κοιτάζοντας την κάμερα, καθώς αυτός είναι αμήχανα ξαπλωμένος στο τραπεζάκι της κουζίνας.

Όσο εξελίσσεται όμως η μεταξύ τους σχέση, τόσο αναπτύσσεται και το Project. «Καθώς μεγαλώνουμε μαζί, η σχέση µας αλλάζει», εξήγησε. Ο γλαφυρός ερωτισμός παραμένει, καθώς και η παιχνιδιάρικη «ανατροπή», ωστόσο στις πιο πρόσφατες φωτογραφίες, ο Moro παίζει ένα πιο ενεργό ρόλο, μέσα και έξω από την εικόνα. «Συμμετέχει ουσιαστικά στη διαδικασία δημιουργίας», δήλωσε η Liao. «Μερικές φορές γνωρίζει τι επιθυμώ πριν από μένα». Συχνά ο Moro, και όχι η Liao, είναι αυτός που χειρίζεται το «τεχνολογικό σύστημα» πίσω από τη φωτογραφία. Εν μέρει, εξήγησε η Liao, ότι αυτό έχει να κάνει με το «μοίρασμα της εξουσίας μαζί του».

Photo: pixyliao.com | experimental-relationship

Ιδέες και τοποθεσίες

Προκαλεί εντάσεις στη σχέση τους το εγχείρημα; Η Liao δεν το νομίζει, αλλά παρατήρησε ότι είναι δύσκολο να εργαστούν πάνω στο έργο όταν καυγαδίζουν. «Αρνείται να συνεργαστεί μαζί μου», είπε. «Το βασικό μου καθήκον στη ζωή είναι να κρατήσω μια καλή σχέση μαζί του», συμπλήρωσε γελώντας.

Παρατηρούμε συχνά το ζευγάρι σε εσωτερικούς χώρους σπιτιών, είτε πρόκειται για ένα απογυμνωμένο, μονότονο σπίτι είτε για ένα κομψό νεοϋορκέζικο λοφτ

Η Liao θεωρεί ότι τα σημαντικότερα πράγματα για την «Πειραματική Σχέση» είναι οι ιδέες και οι τοποθεσίες. Οι ιδέες – από το να μετατρέψουν τον ολόγυμνο Μόρο σε ανθρώπινο σούσι, μέχρι το να φωνάζουν ο ένας στον άλλον, μέχρι το να σκύβουν με εσώρουχα και να κρυφοκοιτάζουν ανάμεσα στα πόδια τους – διαπνέονται από ένα είδος φαντασίας. «Δεν είμαστε ακριβώς εμείς, πρόκειται για ένα άλλο ζευγάρι από εμάς σε ένα παράλληλο σύμπαν που είναι κατά κάποιο τρόπο παρεμφερές, αλλά μάλλον κάτι που δεν θα μπορούσαμε ποτέ να κάνουμε στην αληθινή ζωή», είπε. «Είναι σαν ένα παιχνίδι ρόλων».

Το σκηνικό, εν τω μεταξύ, καθορίζει την αισθητική των φωτογραφιών. Η Liao ψάχνει για τοποθεσίες που διαπνέονται από την αίσθηση του ότι «οι ιστορίες είναι δυνατόν να διαδραματιστούν σε αυτό το μέρος». Παρατηρούμε συχνά το ζευγάρι σε εσωτερικούς χώρους σπιτιών, είτε πρόκειται για ένα απογυμνωμένο, μονότονο σπίτι είτε για ένα κομψό νεοϋορκέζικο λοφτ. Αλλά η συλλογή μας ταξιδεύει και σε πιο αναπάντεχα μέρη: ένα αγροτικό ξενοδοχείο στην Ιαπωνία, ένα ήσυχο δάσος στο Γούντστοκ της Νέας Υόρκης.

Η Liao δεν θέλει οι τοποθεσίες να είναι «υπερβολικά όμορφες»

Photo: pixyliao.com | experimental-relationship

Η Liao δεν θέλει οι τοποθεσίες να είναι «υπερβολικά όμορφες», είπε, γι’ αυτό όσο βρίσκεται στην Deià ψάχνει για πράγματα που είναι «λίγο αλλόκοτα», όπως ένας κορμός ελαιόδεντρου με τρυπούλες, μέσα από τις οποίες αυτή και ο Moro θα μπορούσαν να βάλουν τα πρόσωπά τους. Η έννοια του παιχνιδιού διαπερνά το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς της. «Η διασκέδαση είναι το πιο σπουδαίο πράγμα για μένα», δήλωσε η Liao. «Προτεραιότητα μου είναι να ικανοποιώ τον εαυτό μου, να ψυχαγωγούμαι».

*Με πληροφορίες από: CNN | Κεντρική φωτογραφία θέματος:  pixyliao.com | experimental-relationship |

Sports in

Η πτώση της Ποδοσφαιρικής Ρώμης

Η Γιουνάιτεντ είναι ένας ποδοσφαιρικός οργανισμός σε αποσύνθεση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Μαϊου 2024