Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Καλό το TikTok, αρκεί να προβάλεις περιεχόμενο», λέει ο Μητσοτάκης για τον Κασσελάκη

«Καλό το TikTok, αρκεί να προβάλεις περιεχόμενο», λέει ο Μητσοτάκης για τον Κασσελάκη

«Μετά από μένα το χάος», δήλωσε λίγο ως πολύ ο πρωθυπουργός, σχολιάζοντας το ενδεχόμενο συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ για «να φύγει ο Μητσοτάκης»

Βολές στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης, ενώ σχολίασε με δηκτικό τρόπο τα σενάρια συνεργασίας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης με το ΠΑΣΟΚ.

Ο πρωθυπουργός, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και ερωτηθείς για το ενδεχόμενο στις ευρωεκλογές ή στις επόμενες εθνικές εκλογές να έχει απέναντί του ένα ενιαίο αντιπολιτευτικό μέτωπο από τα δύο κόμματα, προκειμένου να κερδίσουν τη ΝΔ «και τον Μητσοτάκη», απάντησε πως «κάποιοι δεν μαθαίνουν από τα λάθη τους».

Και εξήγησε: «Τι εννοώ με αυτό: μονίμως άκουγα, τέσσερα χρόνια τώρα, ‘να κερδίσουμε τον Μητσοτάκη, να φύγει ο Μητσοτάκης’. Για να έρθει ποιος και να κάνουν τι;», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Να απαντήσουν πρώτα σε αυτό: ποια είναι η εναλλακτική πολιτική πρόταση σε αυτό το οποίο πρεσβεύει σήμερα η Νέα Δημοκρατία. Μετά να δουν εάν μπορούν να συνεννοηθούν. Καλή τύχη, θα πω εγώ», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Όπως είπε, μάλιστα, μια ενδεχόμενη συνεργασία μεταξύ των δύο κομμάτων «δεν θα είναι απλή υπόθεση. Διότι αυτή τη στιγμή έχουμε έναν ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος παλεύει να μην εξαερωθεί και ένα ΠΑΣΟΚ το οποίο κάνει ό,τι μπορεί για να ‘συριζοποιηθεί’. Εάν αυτό τελικά τους φέρει πιο κοντά δεν το ξέρω, αλλά ξέρετε μερικές φορές οι εγωισμοί και τα πρόσωπα παίζουν τον ρόλο τους», ανέφερε.

«Σε κάθε περίπτωση, εγώ κοιτάω τα του οίκου μου. Και πιστεύω ότι αυτό το οποίο πετύχαμε ως Νέα Δημοκρατία είναι να εκφράσουμε μέσα από τις πολιτικές μας μία πιο πλατιά κοινωνική πλειοψηφία. Και επικρατήσαμε πολιτικά, επειδή εφαρμόσαμε συγκεκριμένες πολιτικές, επειδή φέραμε ανάπτυξη, επειδή κάναμε αυτά για τα οποία είχαμε δεσμευτεί, επειδή οι πολιτικές μας είχαν κοινωνικό πρόσημο, επειδή επιδείξαμε στην πράξη τον πατριωτισμό της ευθύνης», είπε για το κυβερνητικό έργο.

Και σημείωσε χαρακτηριστικά: «Άρα, μην βάζουν το κάρο μπροστά από το άλογο. Δεν είναι το ζήτημα ‘να φύγει ο Μητσοτάκης’, το ζήτημα είναι ποια είναι και αν υπάρχει εναλλακτική πολιτική πρόταση. Εξάλλου, να το ξαναπώ στην αρχή της θητείας μου, το είχα πει και το 2019, λίγοι με πίστεψαν: για τις εθνικές εκλογές έχουμε ακόμα τέσσερα χρόνια μπροστά μας. Έχουμε λοιπόν μπόλικο χρόνο να δούνε τι μπορούν να κάνουν. Αλλά, κυρίως, να προτάξουν εναλλακτικές πολιτικές προτάσεις, να βοηθήσουν και την κυβέρνηση – τώρα, θα μου πείτε, αυτό μπορεί να ακούγεται λίγο ειρωνικό ή αυτάρεσκο – να γίνει καλύτερη. Αλλά αυτή τη στιγμή αντιπολίτευση ουσιαστικά που να παράγει συγκεκριμένες προτάσεις…».

«Καλό το TikTok, αρκεί να μπορείς να προβάλεις περιεχόμενο»

«Η επικοινωνία είναι δευτερεύουσα μπροστά στην ουσία. Και το TikTok είναι καλό, αρκεί να μπορείς να προβάλεις περιεχόμενο στο TikTok», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κληθείς να σχολιάσει τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Προσέθεσε, πως «από εκεί και πέρα, νέος είναι ο κ. Κασσελάκης, θα τον δούμε στην πράξη. Δεν μπορώ να μην σχολιάσω το εντυπωσιακό γεγονός ότι αποφάσισε να αναχωρήσει για τις Ηνωμένες Πολιτείες για προσωπική του υπόθεση την ημέρα των αυτοδιοικητικών εκλογών», υπογράμμισε, πάντως, λέγοντας πως «έχει λίγο χρόνο ακόμα να συγχρονιστεί με την ελληνική πραγματικότητα».

«Σε κάθε περίπτωση, εγώ ένα πράγμα έχω μάθει: δεν υποτιμώ κανέναν, σέβομαι όλους τους πολιτικούς μου αντιπάλους. Είναι αρχηγός της αντιπολίτευσης, δεν θα είναι δυστυχώς στη Βουλή, άρα δεν μπορούμε να έχουμε απευθείας αντιπαράθεση, είναι προβληματικό αυτό για μια κοινοβουλευτική δημοκρατία, αλλά θα κριθεί στην πράξη», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Για τις φυσικές καταστροφές

Ο πρωθυπουργός, τέλος, απάντησε στην έντονη κριτική που ασκείται στην κυβέρνηση για τη διαχείριση των φυσικών καταστροφών.

Όπως είπε, «και αυτοκριτική έχουμε κάνει και αλλαγές θα κάνουμε, γιατί προφανώς η αυτοκριτική πρέπει να οδηγεί σε αλλαγές. Για τους πόρους γνωρίζετε ότι υπάρχει το πρόγραμμα ΑΙΓΙΣ, το οποίο τώρα αρχίζει να τρέχει ως προς τους διαγωνισμούς που πρέπει να υλοποιηθούν. Είναι σχεδόν 2 δισεκατομμύρια ευρώ, σημαντικότατο πρόγραμμα», για το οποίο σχολίασε πως «υπήρξε μία δύσκολη διαδικασία ωρίμανσης».

«Είναι σύνθετα έργα αυτά τα οποία προκηρύσσονται. Δεν είναι απλή υπόθεση. Για πολλά από αυτά δεν υπάρχει καν αντικείμενο», ανέφερε ως προς τις καθυστερήσεις για τις οποίες τον κατηγορούν.

Προσέθεσε πως τα Canadair δεν παράγονται και ότι θα επικοινωνήσει την άλλη εβδομάδα με τον Καναδό πρωθυπουργό για να δει με ποιον τρόπο μπορεί να υπάρξει μια εγγύηση από την καναδική κυβέρνηση προς την εταιρεία η οποία τα παράγει, «ώστε να εξασφαλίσουμε ότι θα εκτελεστεί το συμβόλαιο το οποίο θέλουμε να υπογράψουμε – όχι μόνο εμείς αλλά και άλλες ευρωπαϊκές χώρες – για να πάρουμε στην καλύτερη περίπτωση νέα Canadair το 2026. Δεν υπάρχουν ετοιμοπαράδοτα να πάει κανείς να τα αγοράσει. Είναι βαριές διαδικασίες, έχουμε δεσμεύσεις προφανώς από το πλαίσιο των δημοσίων συμβάσεων και χρειάζεται όλα αυτά να ωριμάσουν. Τώρα όμως θα τρέξουν γρήγορα», όπως είπε.

«Την επόμενη εβδομάδα θα ξέρω τι πήγε λάθος στα αντιπλημμυρικά» της Θεσσαλίας

Μίλησε για τον τομέα της πρόληψης, για τον οποίο δέχεται μεγάλη κριτική από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, λέγοντας πως «ήδη κάνουμε προληπτικές ενέργειες, ενίοτε και με τρόπο ολίγον απόλυτο. Την αρμοδιότητα, παραδείγματος χάρη, τώρα, έστω και προληπτικά, να πάμε να καθαρίσουμε περιπτώσεις ρεμάτων τα οποία έχουμε στην Αττική, τα οποία κάποιοι δεν έκαναν τη δουλειά την οποία έπρεπε να κάνουν».

Και τόνισε πως το ίδιο ισχύει και για τη Θεσσαλία: «Η μεγάλη τομή είναι η δημιουργία ενός νέου Οργανισμού Διαχείρισης Υδάτων στη Θεσσαλία. Ζητήσαμε την καλύτερη δυνατή τεχνογνωσία, θα έχω την πρώτη αναφορά της ολλανδικής εταιρείας την άλλη εβδομάδα για το τι έγινε λάθος στα αντιπλημμυρικά, ποιες είναι οι άμεσες παρεμβάσεις και ποιος είναι ο μεσομακροπρόθεσμος σχεδιασμός, για να εξασφαλίσουμε όχι απλά ότι δεν θα ξαναπλημμυρίσουμε σε αυτή την έκταση – γιατί κανείς δεν μπορεί να τα βάλει με ακραία καιρικά φαινόμενα – αλλά ότι θα μετριάσουμε τις επιπτώσεις των ακραίων φαινομένων και ταυτόχρονα θα έχουμε αρκετό νερό.

»Γιατί το πρόβλημα της Θεσσαλίας είναι ότι πλημμυρίζουμε και ταυτόχρονα παραπονιούνται – και δικαιολογημένα – οι αγρότες μας ότι αντιμετωπίζουν πρόβλημα έλλειψης νερού για την άρδευση. Είναι μία υποχρέωση, θα έλεγα, και δική μου απέναντι στη Θεσσαλία, να μπορέσουμε να ανατάξουμε την περιοχή».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε πως το ίδιο ισχύει και για τον Έβρο: «Εξασφάλισα 686 εκατομμύρια από το Ταμείο Ανάκαμψης, πήγα προσωπικά και τα διαπραγματεύτηκα. Είχε κλείσει το Ταμείο Ανάκαμψης και τα μετακίνησα από άλλες δράσεις που έκρινα ότι δεν ήταν τόσο σημαντικές, για να ξαναφτιάξουμε το τρένο, να ξαναφτιάξουμε τους δρόμους στο Πήλιο, να ξαναχτίσουμε γέφυρες. Ανθεκτικά αυτή τη φορά, με άλλες προδιαγραφές. Και να δώσουμε 80 εκατομμύρια στη Δαδιά, συγκεκριμένα, για να γίνουν αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά έργα, τα οποία, ειρήσθω εν παρόδω, γιατί βρέθηκα ξανά στον Έβρο πριν από πέντε μέρες, έχουν ήδη ξεκινήσει».

Sports in

Στον «αέρα» το Μακάμπι – Παναθηναϊκός λόγω του κόσμου των Ισραηλινών

Το Game 3 της Μακάμπι με τον Παναθηναϊκό φέρεται να είναι στον… αέρα εξαιτίας των φιλάθλων των Ισραηλινών, σύμφωνα με όσα αναφέρουν δημοσιεύματα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024