Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αλεξέι Ναβάλνι: Συνελήφθησαν τρεις δικηγόροι του - Έφυγε από τη Μόσχα ο τέταρτος

Αλεξέι Ναβάλνι: Συνελήφθησαν τρεις δικηγόροι του – Έφυγε από τη Μόσχα ο τέταρτος

Το δικαστήριο της πόλης Καβρόφ πραγματοποίησε ακρόαση σχετικά με αγωγή κατά του Αλεξέι Ναβάλνι, ο οποίος ενημερώθηκε ότι οι συνήγοροι υπεράσπισής του είχαν συλληφθεί.

Ο δικηγόρος Αλεξάντερ Φεντούλοφ, ο οποίος εκπροσωπεί τα συμφέροντα του φυλακισμένου ακτιβιστή της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι, εγκατέλειψε τη Ρωσία. Αυτό ανέφερε ο ίδιος στη σελίδα του στο Instagram, όπως αναφέρει ο ιστότοπος «Govorit Ne Moskva».

«Η κατάσταση έχει εξελιχθεί περίεργα. Η σύλληψη των συναδέλφων μας που υπερασπίστηκαν τον Ναβάλνι έχει προκαλέσει σημαντικές προσαρμογές στο έργο των υπόλοιπων υπερασπιστών που έχουν απομείνει ελεύθεροι», έγραψε ο Φεντούλοφ.

Κατηγορούνται για συμμετοχή σε «εξτρεμιστική οργάνωση»

Η ανάρτηση του Αλεξάντερ Φεντούλοφ

Σήμερα, το δικαστήριο της πόλης Καβρόφ πραγματοποίησε ακρόαση σχετικά με την αγωγή της Ομοσπονδιακής Σωφρονιστικής Υπηρεσίας κατά του Αλεξέι Ναβάλνι. Πρόκειται για την πρώτη δίκη του αντιπολιτευόμενου μετά τη σύλληψη των τριών δικηγόρων του. Πριν από την ακροαματική διαδικασία, ο φυλακισμένος ακτιβιστής της αντιπολίτευσης ενημερώθηκε από δημοσιογράφους ότι οι συνήγοροι υπεράσπισής του είχαν σταλεί σε προανακριτικό κέντρο κράτησης.

Το δικαστήριο Μπασμάνι της Μόσχας είχε δώσει εντολή για τη σύλληψη τριών δικηγόρων του

Ο Φεντούλοφ δεν εμφανίστηκε στην ακροαματική διαδικασία. Ήταν αδύνατο να επικοινωνήσει μαζί του – το τηλέφωνο του δικηγόρου υπεράσπισης ήταν απενεργοποιημένο, σύμφωνα με την ομάδα του Ναβάλνι. Ο δικαστής Ντμίτρι Σαμοΐλοφ δήλωσε ότι δεν είχε καμία πληροφορία για τη σύλληψη του Φεντούλοφ.

Ο Φεντούλοφ εκπροσωπεί τα συμφέροντα του Ναβάλνι στις διαδικασίες που σχετίζονται με τις σωφρονιστικές αποικίες κρατουμένων όπου ο Ρώσος πολιτικός της αντιπολίτευσης εκτίει την ποινή του.


Στις 13 Οκτωβρίου το δικαστήριο Μπασμάνι της Μόσχας έδωσε εντολή για τη σύλληψη τριών δικηγόρων του Αλεξέι Ναβάλνι, των Ίγκορ Σεργκούνιν, Αλεξέι Λίπστερ και Βαντίμ Κόμπζεφ. Κατηγορούνται για συμμετοχή σε «εξτρεμιστική οργάνωση».

Σύμφωνα με την ανάκριση, «οι δικηγόροι, χρησιμοποιώντας την ιδιότητά τους για πρόσβαση στο σωφρονιστικό κατάστημα, εξασφάλισαν την τακτική μεταφορά πληροφοριών μεταξύ των ηγετών και των συμμετεχόντων στην εξτρεμιστική κοινότητα και του Αλεξέι Ναβάλνι, ο οποίος συνέχισε έτσι να εκπληρώνει τα καθήκοντα του ηγέτη και επικεφαλής της εξτρεμιστικής κοινότητας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Novaya Gazeta Europe

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024