Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ναβάλνι: Καλεί τους Ρώσους σε αντίσταση κατά του Κρεμλίνου μετά τη νέα καταδίκη του

Ναβάλνι: Καλεί τους Ρώσους σε αντίσταση κατά του Κρεμλίνου μετά τη νέα καταδίκη του

Ο Αλεξέι Ναβάλνι καταδικάστηκε σε κάθειρξη 19 ετών για «εξτρεμισμό», μια ποινή που ο ίδιος τη θεωρεί ισοδύναμη με «ισόβια».

Ο φυλακισμένος αντιφρονών πολιτικός Αλεξέι Ναβάλνι κάλεσε την Παρασκευή τους Ρώσους να συνεχίσουν «να αντιστέκονται» στο Κρεμλίνο, μετά την καταδίκη του σε κάθειρξη 19 ετών για «εξτρεμισμό», μια ποινή που ο ίδιος τη θεωρεί ισοδύναμη με «ισόβια».

«Σας αναγκάζουν να εγκαταλείψετε τη Ρωσία σας χωρίς να αγωνιστείτε εναντίον της συμμορίας των προδοτών, των κλεφτών και των απατεώνων που έχουν αναλάβει την εξουσία. Ο (Βλαντίμιρ) Πούτιν δεν πρέπει να επιτύχει τον στόχο του. Μην χάσετε τη βούληση να αντισταθείτε», ανέφερε ο Ναβάλνι, σύμφωνα με ένα μήνυμα που αναρτήθηκε στη σελίδα του στο Facebook από την ομάδα του.


Στην ίδια δίκη, ο Ντάνιελ Χολόντνι, ένας τεχνικός της τηλεόρασης που εργαζόταν για το κανάλι του Ναβάλνι στο YouTube κρίθηκε επίσης ένοχος για «οργάνωση εξτρεμιστικής ομάδας» και καταδικάστηκε σε κάθειρξη 8 ετών, ανέφερε η εφημερίδα Novaya Gazeta.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε την Πέμπτη, παραμονή της ετυμηγορίας του δικαστηρίου, ο Ναβάλνι χαρακτήρισε «έμπνευση» τον 25χρονο Χολόντνι, λέγοντας ότι απέρριψε πολλές προτάσεις να τον αφήσουν ελεύθερο με αντάλλαγμα να καταθέσει εναντίον άλλων. «Ο Χολόντνι είναι έξυπνος, ευδιάθετος, με αυτοσυγκράτηση. Και το κυριότερο είναι ότι καταλαβαίνει γιατί επινοήθηκε αυτή η δίκη, αλλά δεν αφέθηκε να τον εκφοβίσουν ή να σπάσουν τη θέλησή του. Γίνετε σαν αυτόν», πρόσθεσε στο μήνυμά του προς τους υποστηρικτές του.

Καταδικάστηκε σε ακόμα 19 χρόνια φυλάκισης

Ο φυλακισμένος Ρώσος πολιτικός της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι καταδικάστηκε σήμερα σε επιπλέον 19 χρόνια φυλάκισής, σε μια ποινική υπόθεση για την οποία ο ίδιος και οι υποστηρικτές του είπαν ότι ήταν κατασκευασμένη για να τον κρατήσουν στην φυλακή και εκτός πολιτικής για ακόμη μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Ο 47χρονος Ναβάλνι, ο πιο σφοδρός εγχώριος επικριτής του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, εκτίει ήδη ποινές συνολικής διάρκειας 11,6 ετών για απάτη και άλλες κατηγορίες που, όπως λέει, είναι επίσης ψεύτικες. Το πολιτικό του κίνημα έχει τεθεί εκτός νόμου και έχει χαρακτηριστεί «εξτρεμιστικό».

Το δικαστήριο της αποικίας κρατουμένων IK-6 στο Μελέχοβο, περίπου 235 χλμ. ανατολικά της Μόσχας, όπου εκτίει τις ποινές του, τον δίκασε σήμερα για έξι ξεχωριστές ποινικές κατηγορίες, μεταξύ των οποίων η υποκίνηση και η χρηματοδότηση εξτρεμιστικής δραστηριότητας και η σύσταση εξτρεμιστικής οργάνωσης.

Το κύκλωμα μετάδοσης της δίκης από το χώρο του δικαστηρίου ήταν τόσο κακής ποιότητας που ήταν πρακτικά αδύνατο να καταλάβει κανείς τι έλεγε ο δικαστής.

Η ομάδα του Ναβάλνι δήλωσε ότι ο δικαστής πρόσθεσε 19 χρόνια στις ποινές που του έχουν ήδη επιβληθεί με βάση τις νέες  κατηγορίες. Οι κρατικοί εισαγγελείς είχαν ζητήσει από το δικαστήριο να του επιδικάσει άλλα 20 χρόνια φυλάκισης σε αποικία κρατουμένων.

Ντυμένος με τη σκούρα στολή της φυλακής και πλαισιωμένος από τους δικηγόρους του, ο Ναβάλνι χαμογελούσε μερικές φορές καθώς άκουγε τον δικαστή.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Sports in

Οι Νικς «πάτησαν» τους Σίξερς με συγκλονιστικό Μπράνσον και 3-1 η σειρά (92-97)

Οι Νιου Γιορκ Νικς έχοντας τρομερή μέρα τον Τζέιλεν Μπράνσον υπέταξαν 97-92 του Σίξερς και θέλουν πλέον μία νίκη για την πρόκρισή τους στον 2ο γύρο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024