Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ναβάλνι: Νέα ποινή φυλάκισης 19 χρόνων στον ήδη φυλακισμένο ακτιβιστή

Ναβάλνι: Νέα ποινή φυλάκισης 19 χρόνων στον ήδη φυλακισμένο ακτιβιστή

Στα 19 χρόνια «διογκώθηκε» η ποινή φυλάκισης του ακτιβιστή και ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι, μετά τη νέα δικαστική απόφαση τη Παρασκευή 4 Αυγούστου.

Την είδηση έκαναν γνωστή οι υποστηρικτές του, επικαλούμενοι όσα είπε ο δικαστής στην ακροαματική διαδικασία.

Ο Ναβάλνι εξέτιε ήδη ποινή φυλάκισης 11,5 ετών για απάτη και άλλες κατηγορίες, που ο ίδιος, όμως χαρακτήρισε ψευδείς. Οι δε υποστηρικτές του εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν επειδή υποστήριζαν το «εξτρεμιστικό» κίνημά του.

Υπενθυμίζεται ότι ο 47χρονος έχει πρωτοστατήσει σε διαδηλώσεις εναντίον του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν, δημιούργησε μια πολιτική αντιπολίτευση και αποκάλυψε αποκρουστικές λεπτομέρειες για τον διεφθαρμένο τρόπο ζωής των αξιωματούχων του Κρεμλίνου.

Συνελήφθη στις αρχές του 2021 μετά την ανάρρωσή του από μια απόπειρα δολοφονίας με δηλητήριο που είχε συνδεθεί με ρωσικές υπηρεσίες. Πρώτα στάλθηκε πίσω στη φυλακή για παραβίαση μιας παλαιότερης ποινής, στη συνέχεια δόθηκε καταδικάστηκε για άλλα εννέα χρόνια για απάτη και ασέβεια προς το δικαστήριο.

Αντιμετωπίζει επίσης κατηγορίες για τρομοκρατία που θα μπορούσαν να προσθέσουν δεκαετίες στην ποινή φυλάκισής του.

Το Κρεμλίνο, που κάποια στιγμή κατηγόρησε τον Ναβάλνι ότι συνεργάζεται με τη CIA για να υπονομεύσει τη Ρωσία, αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμειξη στη δικαστική διαδικασία, αρνούμενο ότι τον διώκει. Τον έχει παρουσιάσει ως παράγοντα αναστάτωσης, αλλά ότι ποτέ αντιπροσώπευε μια σοβαρή πολιτική απειλή.

Ο ίδιος ο Ναβλάντι, πριν από την ετυμηγορία της Παρασκευής, είχε ελάχιστες αυταπάτες ότι θα αποφυλακιζόταν ή θα του επιβαλλόταν μια σύντομη ποινή φυλάκισης. «Θα είναι μια τεράστια θητεία», είπε ο Ναβάλνι σε ένα μήνυμα που διαβιβάστηκε στους δικηγόρους του και αναρτήθηκε στο διαδίκτυο την Πέμπτη. «Αυτός είναι ο όρος «σταλινικός»».

Στα μηνύματα, ο Ναβάλνι κάλεσε τους Ρώσους να αντισταθούν στο Κρεμλίνο, λέγοντας ότι σκοπός της νέας ποινής φυλάκισης ήταν «να εκφοβίσει εσάς, όχι εμένα».

Με πληροφορίες από Guardian

Sports in

Πώς έζησε ο Βαγγέλης Μαρινάκης το κρίσιμο πέναλτι του Ελ Κααμπί

Με κομμένη την ανάσα ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης παρακολουθεί και ξεσπά μόλις η μπάλα μπαίνει στα δίχτυα του Ντόουγκλας Λουίς

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024