Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Δήμητρα Νάνου: «Να δώσουμε αξία σε κάθε γειτονιά της Νέας Σμύρνης»

Δήμητρα Νάνου: «Να δώσουμε αξία σε κάθε γειτονιά της Νέας Σμύρνης»

Η υποψήφια Δήμαρχος Νέας Σμύρνης, Δήμητρα Νάνου, μίλησε στο in, λίγο πριν την κρίσιμη για το μέλλον της πόλης εκλογική αναμέτρηση της 15ης Οκτωβρίου.

Την Κυριακή 15 Οκτωβρίου η Νέα Σμύρνη θα εκλέξει την επόμενη δημοτική της Αρχή που θα αναλάβει από 01-01-2024 να οδηγήσει την πόλη στο μέλλον. Η Δήμητρα Νάνου, που αποτελεί την «νέα πρόταση» διακυβέρνησης της πόλης, έχει ξεκάθαρες προτεραιότητες για την επόμενη μέρα. Αυτό που την χαρακτηρίζει είναι η πρόθεση της να δώσει σημασία στην παραμικρή λεπτομέρεια που απασχολεί τους δημότες. Στόχος της είναι κάθε γειτονιά της πόλης να είναι πυλώνας ευμάρειας και ανάπτυξης. Θα καταφέρει η Δήμητρα Νάνου να αποτελέσει την πρώτη γυναίκα Δήμαρχο στη Νέα Σμύρνη; Στην συνέντευξη που ακολουθεί «ξεδιπλώνει» στο in τις προτεραιότητες της για την πόλη της Νέας Σμύρνης.

Κυρία Νάνου, είστε ευχαριστημένη από το αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής;

Θεωρώ ότι το διάστημα που προηγήθηκε δώσαμε μια έντιμη και υψηλού πολιτικού πολιτισμού πολιτική μάχη, με στόχο να διεκδικήσουμε την ευθύνη διακυβέρνησης του Δήμου Νέας Σμύρνης. Κόντρα σε δυνάμεις και υποψηφιότητες με πολύχρονη παρουσία και ρίζες στις τοπικές υποθέσεις , καταφέραμε μέσα από την καθαρότητα του λόγου μας, το ήθος που επιδείξαμε και τον προγραμματικό μας λόγο, να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών και να είμαστε ο ένας από τους δύο συνδυασμούς , που θα διεκδικήσει στο δεύτερο γύρο τη Διοίκηση του Δήμου. Είμαι ευχαριστημένη γιατί κάναμε το πρώτο μεγάλο βήμα για να φέρουμε τη δημιουργική ανατροπή στη Νέα Σμύρνη. Κερδίσαμε την εμπιστοσύνη ενός σημαντικού ποσοστού του εκλογικού σώματος και τώρα είμαστε έτοιμοι να διεκδικήσουμε τη θετική ψήφο του, για να γίνει πράξη η δημοτική αλλαγή, το πρώτο αναγκαίο βήμα για τη δημιουργική επανεκκίνηση του Δήμου Νέας Σμύρνης.

Θα μπορούσατε να έχετε πάει καλύτερα;

Η διαφορά που μας χώρισε από τον πρώτο σε ψήφους συνδυασμό είναι ελάχιστη, αντίθετα η δική μας δυναμική, σε σχέση με αυτούς, είναι σημαντικά μεγαλύτερη. Εκπροσωπούμε  το νέο, εκφράζουμε την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον, έχουμε ένα ρεαλιστικό κι εφαρμόσιμο πρόγραμμα και μπορούμε να εγγυηθούμε πως η Νέα Σμύρνη, ο τόπος μας, τα επόμενα χρόνια θα πηγαίνει μόνον μπροστά. Σε αντίθεση με τους αντιπάλους μας, που εκφράζουν το χθες και όσα σήμερα μας ενοχλούν στην πόλη μας. Είπαμε στους συμπολίτες μας πως θέλουμε να ζούμε σε μια πόλη με αξία, εφαρμόζοντας πολιτική με αξίες. Την περασμένη Κυριακή, κάναμε το πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση. Και λίγα 24ωρα πριν την κρίσιμη τελική κάλπη της Κυριακής, ενώνουμε δυνάμεις. Συνεργαζόμαστε και συνεννοούμαστε με τις υγιείς δυνάμεις του Δήμου και κάνουμε ένα Νέο ξεκίνημα, στη Νέα Σμύρνη.

H Νέα Σμύρνη είναι γένους θηλυκού – Θα έχει και γυναίκα Δήμαρχο για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία της;

Διαπιστώσαμε μετά τα αποτελέσματα της πρώτης Κυριακής, ότι είναι εξαιρετικά χαμηλός ο αριθμός των γυναικών που εκλέγονται στη θέση του δημάρχου και μάλιστα  μικρότερος από τον αντίστοιχο αριθμό των δημοτικών εκλογών του 2019. Πως το σχολιάζετe αυτό;

Είναι αδιαμφισβήτητο ότι  η ανάδειξη των γυναικών στον πιο κοντινό στον πολίτη θεσμό, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, παραμένει εξαιρετικά προβληματική. Παρά το γεγονός ότι η πλειοψηφία του εκλογικού σώματος είναι γυναίκες, η εκπροσώπηση τους σε υψηλές θέσεις ευθύνης στην Αυτοδιοίκηση , παραμένει δυσανάλογα μικρή. Πρόκειται για μια ακόμη παθογένεια του πολιτικού μας συστήματος, που αποτελεί αντανάκλαση του τρόπου που εξακολουθεί να λειτουργεί η κοινωνία μας. Έχουμε ακόμη να κάνουμε πολλά βήματα μπροστά για να γκρεμίσουμε στερεότυπα κι αντιλήψεις που μας κρατούν πίσω. Η Νέα Σμύρνη μπορεί την επόμενη Κυριακή να είναι ένας από τους Δήμους που η τοπική κοινωνία μας θα εμπιστευθεί το μέλλον της, στα χέρια μιας γυναίκας, που δεν στηρίζεται για να κερδίσει την αποδοχή του εκλογικού σώματος στο φύλο της, αλλά στην αποδεδειγμένη αυτοδιοικητική εμπειρία της, στο έργο που έχει να επιδείξει, αλλά και στο ρεαλιστικό πρόγραμμα που έχει καταρτίσει με την ομάδα των συνεργατών της. Άλλωστε, η Νέα Σμύρνη είναι γένους θηλυκού.

 Τι διαφορετικό μπορούν να περιμένουν οι πολίτες της Νέας Σμύρνης από σας, σε περίπτωση που κερδίσετε τις εκλογές;

Έχω δεσμευθεί για ένα άλλο μοντέλο τοπικής διακυβέρνησης. Ένα διαφορετικό ύφος και ήθος εξουσίας στη πόλη μας. Μια νέα δημοτική πολιτική θεμελιωμένη στη διαφάνεια, την αποτελεσματικότητα και τη δημόσια λογοδοσία. Στόχος είναι να δώσουμε αξία στο προάστιό μας , εφαρμόζοντας πολιτική με αξίες. Δεν ερχόμαστε να γκρεμίσουμε όσα σωστά έγιναν τα προηγούμενα χρόνια, αλλά για να διορθώσουμε αυτά που μας ενοχλούν κι αλλοιώνουν τη φυσιογνωμία του προαστίου μας. Υποβαθμίζουν την ζωή μας και την αξία του τοπου που ζούμε. Ερχόμαστε να συνεργαστούμε με αυτούς που μέχρι την προηγούμενη Κυριακή είμασταν αντίπαλοι, βάζοντας μπροστά αυτά που μας ενώνουν, που είναι το καλό της πόλης μας. Θέλουμε να δώσουμε λύσεις και δεν θα διστάσουμε να συγκρουστούμε με αυτούς που θέλουν να μην αλλάξει για να μην θιχτούν τα συμφέροντά τους.

Σε ποιους τομείς θα εστιάσετε εφόσον οι πολίτες σας εμπιστευθούν το αξίωμα της Δημάρχου Νέας Σμύρνης;

Με τους συνεργάτες μου σχεδιάσαμε και παρουσιάσαμε στους πολίτες ένα πρόγραμμα 13 προτεραιοτήτων,  που αποτελεί τον «οδικό μας χάρτη» για την επόμενη ημέρα, εάν οι πολίτες μας εμπιστευτούν την Κυριακή. Ένας οδικός χάρτης για ένα Δήμο που νοιάζεται και δίνει αξία σε κάθε γειτονιά του. Για μια πόλη πράσινη και καθαρή.Έναν Δήμο ανθεκτικό απέναντι στις προκλήσεις της σύγχρονης εποχής, απέναντι στις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής και της  περιβαλλοντικής κρίσης. Στόχος μας είναι να ζούμε σε μια πόλη ασφαλή, που θα αξιοποιεί στις δημοτικές υπηρεσίες της ψηφιακές και έξυπνες εφαρμογές, μια Νέα Σμύρνη που θα αγκαλιάζει τις οικογένειες και τη Νέα Γενιά μας. Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα ισχυρό κοινωνικό δίκτυο αλληλεγγύης, που θα βρίσκεται στο πλευρό αυτών που μας χρειάζονται. Κι επειδή σεβόμαστε την ιστορία και την παράδοση της πόλης αυτής , θέτουμε ως προτεραιότητα να αναδείξουμε την αθλητική και πολιτιστική της ταυτότητας.

Ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να στείλετε ενόψει των εκλογών της προσεχούς Κυριακής στους συμπολίτες σας;

Ζητώ τη θετική ψήφο των πολιτών της Νέας Σμύρνης, για να πάμε το προάστιό μας μόνον μπροστά. Δώστε μας τη δύναμη να βάλουμε απο την 1η Ιανουαρίου του 2024 που θα αναλάβουμε τα καθήκοντά μας, τις ισχυρές βάσεις για έναν Δήμο με δυνατή φωνή στα κέντρα λήψης των αποφάσεων. Ένα Δήμο  εξωστρεφή, με αυτοπεποίθηση και όχι εγκλωβισμένο  στον μικρόκοσμο τοπικών αντιπαραθέσεων,  χωρίς κανέναν νόημα και ουσία.

Δεσμεύομαι για ένα Δήμο που θα ακούει τους πολίτες και θα δίνει λύσεις ουσίας στα ζητήματα της καθημερινότητάς τους. Είμαστε έτοιμοι να εκμεταλλευθούμε τη μοναδική θετική συγκυρία , να έχουμε μια Κυβέρνηση και μια νέα διοίκηση στην Περιφερεια Αττικής, που μπορούν να μας εξασφαλίσουν μέσα απο τη στενή μας συνεργασία και κοινή αντίληψη, πόρους για έργα που έχουμε ανάγκη στην πόλη μας.

Έχουμε το σχέδιο, τη γνώση, την εμπειρία, την ικανή ομάδα για να κάνουμε πράξη τις δεσμεύσεις μας. Ερχόμαστε για να προσθέσουμε, να διορθώσουμε, να ενώσουμε και να δημιουργήσουμε. Με πράξεις και όχι με λόγια. Δίνοντας αξία στην πόλη και τις ζωές μας.

Sports in

Ολυμπιακός: Η «τρελή» πορεία, η πρόκληση και τα ελληνικά νιάτα

Το μέλλον χαμογελά πλατιά και υπόσχεται ακόμη περισσότερα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024