Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Χριστίνα Κεφαλογιάννη: «Να κάνουμε την Περιφέρεια Αττικής παραγωγική, ασφαλή, ανθρώπινη, πράσινη

Χριστίνα Κεφαλογιάννη: «Να κάνουμε την Περιφέρεια Αττικής παραγωγική, ασφαλή, ανθρώπινη, πράσινη

Η υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος, με τον συνδυασμό «Αττική Μπροστά» Χριστίνα Κεφαλογιάννη, μίλησε στο in.

Η Χριστίνα Κεφαλογιάννη, υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος, δηλώνει στη συνέντευξη που παραχώρησε στο in έτοιμη για δουλειά, με σκοπό και στόχο μόνο το κοινό καλό και το δημόσιο/εθνικό συμφέρον. Η Χριστίνα Κεφαλογιάννη, θέλει να δει την Αττική μια περιφέρεια παραγωγική, ασφαλή, ανθρώπινη, πράσινη.

Διεκδικείτε την εκλογή σας ως περιφερειακή σύμβουλος με τον συνδυασμό «Αττική Μπροστά». Η πρόθεση σας αυτή είναι απόρροια διαπιστώσεων για ελλείψεις στη περιφέρεια που πρέπει άμεσα να καλυφθούν ή μια συνολική διάθεση προσφοράς προς το κοινωνικό σύνολο;

Κατεβαίνω στις επερχόμενες περιφερειακές εκλογές στον Κεντρικό Τομέα Αθηνών με τον συνδυασμό του Νίκου Χαρδαλιά, «ΑΤΤΙΚΗ ΜΠΡΟΣΤΑ». Έναν τομέα που απαρτίζεται από 8 Δήμους: Αθήνα, Βύρωνα, Γαλάτσι, Δάφνη-Υμηττός, Ζωγράφου, Ηλιούπολη, Καισαριανή και Νέα Φιλαδέλφεια. Η απόφασή μου να συμμετάσχω σε αυτές τις εκλογές είναι συνδυασμός των λόγων που αναφέρετε.

Γεννήθηκα, μεγάλωσα, σπούδασα, εργάστηκα και εργάζομαι στην Αθήνα. Γεννήθηκαν και μεγαλώνουν τα τέσσερα παιδιά μου. Είτε μέσω της επαγγελματικής μου ενασχόλησης είτε μέσω της υπόλοιπης κοινωνικής μου δραστηριότητας ζω καθημερινά τα προβλήματα, τις καθυστερήσεις, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε όλοι όσοι ζούμε στην Αττική. Θέλοντας να βοηθήσω με κάθε τρόπο στην προσπάθεια του επικεφαλής του συνδυασμού μας, Νίκου Χαρδαλιά, να κάνει την Περιφέρεια Αττικής μια περιφέρεια παραγωγική, ασφαλή, ανθρώπινη, πράσινη, αποφάσισα να διεκδικήσω τη θέση της περιφερειακής συμβούλου. Έχω διάθεση για δουλειά, εμπειρία στη διαχείριση εγχειρημάτων, μία παρακαταθήκη προσφοράς στα κοινά με σκοπό και στόχο μόνο το κοινό καλό και το δημόσιο/εθνικό συμφέρον.

Αυτοδιοίκηση Β΄ Βαθμού είναι σε θέση να συμβάλει στην ανασυγκρότηση της χώρας και να αποτελέσει πυλώνα ανάπτυξης και ευημερίας

Η Β’ Βαθμού Αυτοδιοίκηση έχει πλέον άμεση πρόσβαση σε διάφορα χρηματοδοτικά προγράμματα και την απαιτούμενη αυτονομία για να μπορέσει να στηρίξει την ανασυγκρότηση της περιφέρειας και κατ’ επέκταση της χώρας. Ειδικά η Περιφέρεια Αττικής που είναι από τις μεγαλύτερες περιφέρειες σε ευρωπαϊκό επίπεδο, φιλοξενώντας τον μισό πληθυσμό της Χώρας, χωρίς να συγκαταλέγουμε τους τουρίστες. Ο λόγος που το αναφέρω αυτό είναι γιατί στις προβλέψεις και τους σχεδιασμούς μας για τις υποδομές που έχει τόσο μεγάλη ανάγκη η Περιφέρεια, χρειάζεται να μπαίνει και αυτό ως παράμετρος. Με ένα σωστά μελετημένο σχέδιο, με σωστή οικονομική διαχείριση των διαθέσιμων πόρων και με διάθεση να εξυγιανθούν και να εξορθολογηθούν αρκετές πτυχές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, πιστεύω ότι είναι εφικτός ο στόχος η Περιφέρεια Αττικής να γίνει πυλώνας ανάπτυξης και ευημερίας

Ο τομέας της Πολιτικής Προστασίας επίσης είναι μέγιστο ζητούμενο στην Αττική. Ο επικεφαλής του συνδυασμού σας, Νίκος Χαρδαλιάς, με μεγάλη εμπειρία στον τομέα αυτό, αλλά και εσείς προσωπικά έχετε ρεαλιστικές προτάσεις με τις οποίες θα επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα; 

Ο τομέας της Πολιτικής Προστασίας βρίσκεται το τελευταίο διάστημα στο επίκεντρο της επικαιρότητας, μετά και από τα εξαιρετικά δυσάρεστα γεγονότα των τελευταίων τριών μηνών. Ο Νίκος Χαρδαλιάς είναι ο άνθρωπος που συνδέεται όσο κανείς άλλος με την διαχείριση θεμάτων που άπτονται της Πολιτικής Προστασίας. Από το 2019 εργάστηκε στο να δημιουργηθεί ένα σύγχρονο και αποτελεσματικό σύστημα πρώτης αντίδρασης σε κάθε είδους απειλή για τη ζωή και την περιουσία των πολιτών. Έχει λοιπόν καταρτισθεί, στα πλαίσια της Περιφέρειας Αττικής, ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα με στόχους και διαδικασίες για την πρόληψη και αντιμετώπιση προβλημάτων που σχεδόν σίγουρα θα προκύψουν.

Ενδεικτικά αναφέρω  τη λειτουργία πλήρως εξοπλισμένου κι επαρκώς στελεχωμένου Περιφερειακού Κέντρου Πολιτικής Προστασίας στην Αττική, την αγορά σύγχρονου εξοπλισμού και μέσων για Περιφέρεια και Δήμους, ετήσιο πρόγραμμα καθαρισμών, συντήρησης οδικών δικτύων, διάνοιξης αντιπυρικών ζωνών και προστασίας των ευαίσθητων υποδομών κοινής ωφελείας, στήριξη στους δήμους για να μπορούν να ανταποκρίνονται στις ευθύνες τους στον τομέα αυτό, συνεργασία με την επιστημονική κοινότητα κι εφαρμογή ολοκληρωμένων σχεδίων για την αντιμετώπιση των συνεπειών φυσικών καταστροφών κι ακραίων καιρικών φαινομένων, αξιοποίηση και πιστοποιημένη εκπαίδευση εθελοντών. Η περιβαλλοντική κρίση είναι μία πραγματικότητα και οφείλουμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε ώστε να προστατεύσουμε τη ζωή μας και την περιουσία μας.

Σε 6 άξονες οι βασικοί στόχοι του συνδυασμού «Αττική Μπροστά»

Γενικότερα, αναφέρετε μας παρακαλώ τις βασικές στοχεύσεις του συνδυασμού «Αττική Μπροστά», ώστε η Αττική να γίνει μια «καθαρή» περιφέρεια, με περισσότερη βιώσιμη κινητικότητα, περισσότερο πράσινο και μικροκινητικότητα.

 

Οι βασικοί στόχοι του συνδυασμού μας συνοψίζονται στους έξι άξονες που έχουμε θέσει:

  1. Παραγωγική Αττική: προσέλκυση επενδύσεων, δημιουργία θέσεων εργασίας και βελτίωση των εισοδημάτων των πολιτών, αναβάθμιση των υποδομών, οι οποίες θα βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών της και την εμπειρία των επισκεπτών της
  2. Πράσινη Αττική: προστασία και σεβασμός του περιβάλλοντος, ενσωμάτωση των αρχών της κυκλικής οικονομίας, συμμετοχή στην εθνική προσπάθεια αντιμετώπισης της κλιματικής κρίσης.
  3. Ασφαλής Αττική: ενίσχυση της πολιτικής προστασίας, στόχευση στην οδική ασφάλεια, προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών.
  4. Ανθρώπινη-Κοινωνική Αττική: διασφάλιση της κοινωνικής προστασίας και των δομών, βελτίωση της δημόσιας εκπαίδευσης, ενίσχυση της δημόσιας υγείας.
  5. Αττική, Περιφέρεια Πολιτισμού και Αθλητισμού: προβολή της ξεχωριστής πολιτιστικής και αθλητικής ταυτότητας της Περιφέρειας Αττικής.
  6. Αττική των μεγάλων υποδομών: παρακολούθηση, συνέχιση και ενίσχυση των μεγάλων έργων υποδομής που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Περιφέρεια για την προστασία του περιβάλλοντος, την ανάδειξη του πλούτου της περιοχής και την προσέλκυση νέων επενδύσεων.

Θα είστε «ορατή» στο κοινωνικό σύνολο μετά τις εκλογές; Θα περπατάτε στις γειτονιές; Θα αντιμετωπίζετε κατά πρόσωπο ανθρώπους που θα έχουν προβλήματα; 

Έχω μάθει από μικρή, παρατηρώντας την πορεία του πατέρα μου Γιάννη Κεφαλογιάννη αλλά και αργότερα της αδερφής μου Όλγας, ότι ο κάθε πολίτης έχει ανάγκη να βρίσκεται σε επαφή με τον αντιπρόσωπό του στα κοινά. Για να του μεταφέρει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, να ζητήσει συμβουλή για την επίλυσή τους ή ακόμα και για να μεταφέρει θέματα γενικότερου κοινωνικού ενδιαφέροντος. Θα έχω πάντα δίαυλο επαφής με το κοινωνικό σύνολο για να μπορώ κι εγώ με τη σειρά μου να βοηθήσω. Μόνο έτσι μπορεί να γίνει πράξη η δέσμευσή μας για βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων της Περιφέρειας.

Η Αυτοδιοίκηση Β΄ Βαθμού μπορεί να αποτελέσει θεσμικό φορέα αλλαγών; 

Η Αυτοδιοίκηση Β’ Βαθμού είναι μία έκφραση της λαϊκής κυριαρχίας και αποτελεί θεμελιώδη θεσμό του δημόσιου βίου. Είναι μία εξουσία που πηγάζει άμεσα από το Λαό. Έχει λοιπόν τη νομιμοποίηση να αποτελέσει θεσμικό φορέα αλλαγών διεκδικώντας τη σωστή της θέση στον καταμερισμό αρμοδιοτήτων, ευθυνών, ελέγχου. Θεωρώ ότι η μέχρι σήμερα πρακτική έχει δημιουργήσει μία ασάφεια που οφείλουμε άμεσα να επιλύσουμε με τη συνδρομή βέβαια της Κεντρικής Διοίκησης.

Σκιαγραφήστε μας λίγο το προφίλ σας ώστε να σας γνωρίσουν καλύτερα οι αναγνώστες μας. 

Συνήθως αποφεύγω να μιλάω για τον εαυτό μου και προτιμώ οι πράξεις μου, η στάση μου απέναντι σε ανθρώπους και καταστάσεις να δείχνουν ποια είμαι. Θα έλεγα ότι είμαι ένας άνθρωπος που προτιμάει να κρατάει χαμηλό προφίλ.

Μεγάλωσα σε μία οικογένεια που, και από την πλευρά του πατέρα μου και από την πλευρά της μητέρας μου, ήταν αναγνωρίσιμη στην κοινωνία. Αυτό συντέλεσε στο να μας γαλουχήσουν οι γονείς μας με μία αντίληψη ότι από σεβασμό στον εαυτό μας και στην παράδοση της οικογένειάς μας, οφείλουμε να μην παρεκκλίνουμε των αρχών και των αξιών μας. Από την άλλη, μέσα από την προσφορά προς τους γύρω τους, οι γονείς μας μας έμαθαν την αποδοχή της διαφορετικότητας, την ενσυναίσθηση για τα προβλήματα των άλλων και την κατανόηση της έννοιας της πραγματικής αλληλεγγύης.

Εγώ γεννήθηκα, μεγάλωσα, σπούδασα και τελικά εργάστηκα στην Αθήνα. Εδώ γεννήθηκαν και μεγαλώνουν τα τέσσερα παιδιά μου. Δεν παύω βέβαια να είμαι και να αισθάνομαι κρητικιά! Να έχω τον δυναμισμό να διεκδικήσω αυτά που πρέπει, να μπορώ να λειτουργώ και «πέρα από τη λογική» όταν παίρνω τα απαραίτητα ρίσκα για να πετύχω τους στόχους μου, να μη συμβιβάζομαι σε θέματα ηθικής τάξης.

Το μεγαλύτερο μέρος της επαγγελματικής μου πορείας το έχω περάσει στον τομέα των επιχειρήσεων έχοντας φέρει εις πέρας μία μεγάλη επένδυση. Μέσα από αυτήν την εμπειρία «μετρήθηκαν οι δυνάμεις μου». Η εργατικότητα, η προνοητικότητα, η συνεργατικότητα/ομαδικότητα, η προσήλωση στον στόχο, η δυνατότητα διαχείρισης πολλών παράλληλων εργασιών (multitasking), η αγάπη για δημιουργία είναι κάποια από τα στοιχεία που με χαρακτηρίζουν.

Όπως αναφέρω, αρχικά σπούδασα στην Αθήνα, στο Πολιτικό Τμήμα της Νομικής Αθηνών (ΕΚΠΑ) με κατεύθυνση τη Δημόσια Διοίκηση. Αυτό, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι έχω ουσιαστικά μεγαλώσει μέσα στην πολιτική, αφού από μικρή μού άρεσε να ακολουθώ τον πατέρα μου σε διάφορες εκδηλώσεις και να τον ακούω να αναλύει τα τρέχοντα γεγονότα, να προβλέπει μελλοντικές καταστάσεις, να κάνει κάθε είδους πολιτικές συζητήσεις, με έκανε να έχω πάντα κι εγώ ενδιαφέρον για τις πολιτικές εξελίξεις.

Το γεγονός ότι είμαι πολύτεκνη εργαζόμενη μητέρα, με κάνει να κατανοώ τους πολλαπλούς ρόλους που καλούμαστε να υπηρετήσουμε ως γυναίκες σήμερα μέσα σε ένα περιβάλλον που αρκετά από τα στερεότυπα δεν έχουν ακόμα καταρριφθεί.

Sports in

Η Κ19 της Λαμίας έκανε pasillo στην αντίστοιχη του Ολυμπιακού για την κατάκτηση του Youth League

Σε μια πολύ όμορφη κίνηση προχώρησε η Κ19 της Λαμίας, προς την αντίστοιχη του Ολυμπιακού λίγο πριν την μεταξύ τους αναμέτρηση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024