Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ανίτα Πάλενμπεργκ: Μια ζωή γεμάτη πάθη και έρωτα γίνεται ντοκιμαντέρ

Ανίτα Πάλενμπεργκ: Μια ζωή γεμάτη πάθη και έρωτα γίνεται ντοκιμαντέρ

Την ιστορία της Ανίτα Πάλενμπεργκ αφηγείται το ντοκιμαντέρ «Catching Fire: The Story of Anita Pallenberg».

H μούσα και ηθοποιός Ανίτα Πάλενμπεργκ, ήταν τo κεντρικό πρόσωπο της rock ‘n’ roll σκηνής τις δεκαετίες του ‘60 και του ‘70. Μπορεί να μην έπαιξε σε πολλές ταινίες, συμμετείχε όμως σε δύο τουλάχιστον θρυλικά φιλμ της εποχής, ενώ απασχόλησε τα μέσα της εποχής λόγω της σχέση της με τρία από τα μέλη των Rolling Stones.

Γεννημένη το 1944 στην Ιταλία, η Πάλενμπεργκ ξεκίνησε την καριέρα της ως μοντέλο και με αυτή την ιδιότητα εμφανίστηκε σε εξώφυλλα διάσημων περιοδικών όπως η Vogue. Η μάλλον περίπλοκη σχέση της με τους Rolling Stones θα ξεκινούσε το 1965, όταν με μια φίλη της θα τρύπωνε στα παρασκήνια μιας συναυλίας του συγκροτήματος στο Μόναχο. Εκεί θα γνώριζε τον κιθαρίστα Μπράιαν Τζόουνς, τον οποίο θα άφηνε δυο χρόνια αργότερα για τον Κιθ Ρίτσαρντς (με τον οποίο απέκτησε τρία παιδιά), ενώ θα είχε μια σύντομη περιπέτεια και με τον Μικ Τζάγκερ κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του «Performance» (1970), χωρίς αυτό να επηρεάσει τη μακρόχρονη όσο και θυελλώδη σχέση της με τον Ρίτσαρντς, που θα κρατούσε μέχρι το 1980. Δεν είναι καθόλου περίεργο, λοιπόν, που τραγούδια του συγκροτήματος όπως το «Angie» και του «You Got the Silver» γράφτηκαν γι’ αυτήν.

Την είσοδο της Πάλενμπεργκ στο χώρο του μόντελινγκ «χάρισε» η σκανδιναβική της εμφάνιση.

Η Πάλενμπεργκ πέρασε το τελευταίο διάστημα της ζωής της αναπτύσσοντας αγάπη για την τέχνη και την κηπουρική.

Οι Πάλενμπεργκ και Ρίτσαρντς αγωνίστηκαν με τον εθισμό στην ηρωίνη και απέφυγαν παρά λίγο τη φυλακή αφού βρέθηκαν στην κατοχή τους ναρκωτικά κατά τη διάρκεια επεισοδίου στο Τορόντο. Αν και το ζευγάρι τελικά χώρισε, διατήρησε στενές σχέσεις.

«Ήταν δύσκολο», δήλωσε ο Ρίτσαρντς το 2010 αναφερόμενος στον χωρισμό. «Παράλληλα, υπάρχει μια υποβόσκουσα αγάπη που ξεπερνά όλα τα άλλα πράγματα. Μπορώ να πω «Σ ‘αγαπώ, απλά δεν θα ζήσω μαζί σου «. Και τώρα είμαστε υπερήφανοι παππούδες, κάτι που ποτέ δεν είχαμε φανταστεί ότι θα γίνει».

 Τα θρυλικά φιλμ και το comeback

H σημαντικότερη κινηματογραφική στιγμή της σύντομης καριέρας της ως ηθοποιού, ήταν το ψυχεδελικό «Performance» (1970) των Ντόναλντ Κάμελ και Νίκολας Ρεγκ, όπου συμπρωταγωνιστούσε δίπλα στους Μικ Τζάγκερ και Τζέιμς Φοξ. Τα τελευταία χρόνια, η Πάλενμπεργκ θα έκανε ένα μικρό comeback με εμφανίσεις σε ταινίες του Χάρμονι Κορίν («Mister Lonely», 2007), του Στίβεν Φρίαρς («Cheri», 2009) και κυρίως του Εϊμπελ Φεράρα: «Go Go Tales» (2007), «Napoli, Napoli, Napoli» (2009) και «4:44 Last Day on Earth» (2011).

Η Πάλενμπεργκ πέθανε την Τρίτη 13 Ιουνίου 2017. Τον θάνατό της ανακοίνωσε η φίλη της, Στέλλα Σνέιμπελ, κόρη του ζωγράφου και σκηνοθέτη Τζούλιαν Σνέιμπελ.

Η ιστορία της «μούσας» των Rolling Stones έγινε ντοκιμαντέρ

Το κουβάρι της ιστορία της ξετυλίγεται μέσα από το ντοκιμαντέρ «Catching Fire: The Story of Anita Pallenberg». Η Magnolia Pictures απέκτησε τα δικαιώματα για τη Βόρεια Αμερική του ντοκιμαντέρ που έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ των Καννών. Η Αλέξις Μπλουμ και η Σβετλάνα Ζιλ σκηνοθέτησαν την ταινία παραγωγής της SK Global Entertainment, στην οποία ακούγεται η φωνή της Σκάρλετ Τζοχάνσον ως, Ανίτα Πάλενμπεργκ βασισμένη στα γραπτά των αδημοσίευτων απομνημονευμάτων της.

Η «Πάλενμπεργκ» αφηγείται τα πρώτα της χρόνια στη Ρώμη και τα σχολικά χρόνια της στη Γερμανία, σε μια καλλιτεχνική αλλά παραδόξως αυστηρή οικογένεια. Η Πάλενμπεργκ επαναστάτησε και σε ηλικία 19 ετών πήγε στη Νέα Υόρκη, γνωρίζοντας πολύ λίγα αγγλικά.

Το ντοκιμαντέρ περιλαμβάνει στιγμιότυπα που δεν έχουν προβληθεί ξανά και οικογενειακές φωτογραφίες, από τον ρόλο της στην ταινία «Barbarella» και τη ζωή της στην Ελβετία, τη Νέα Υόρκη και το Λονδίνο. Η Ανίτα Πάλενμπεργκ «είχε βαθιά επίδραση στον πολιτισμό και τα ήθη της γενιάς της» ανέφεραν, σύμφωνα με το Variety οι Έιμον Μπόουλς και Ντόρι Μπέγκλεϊ, CEO της Magnolia Pictures. Η Magnolia σχεδιάζει να κυκλοφορήσει το «Catching Fire» την ερχόμενη άνοιξη.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024