Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ο βασικός προμηθευτής της Boeing αναζητά ξαφνικά νέο CEO

Ο βασικός προμηθευτής της Boeing αναζητά ξαφνικά νέο CEO

Η Spirit, η οποία είναι προμηθευτής της Boeing και της Airbus SE, έχει δεχθεί πυρά για πολλαπλά κατασκευαστικά ελαττώματα

Την παραίτησή του -με άμεση ισχύ- ανακοίνωσε ξαφνικά ο διευθύνων σύμβουλος της Spirit Aerosystems Holdings Inc., Τομ Τζεντίλε, και πλέον ο βασικός προμηθευτής της Boeing Co. αναζητά έναν μόνιμο διάδοχο, καθώς ο αμερικανικός κολοσσός έχει να επιλύσει μιας σειρά ελαττωματικών εξαρτημάτων.

Ο Πάτρικ Σάναχαν, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας, ορίστηκε προσωρινός διευθύνων σύμβουλος, ανέφερε η Spirit σε μια επιστολή προς το χρηματιστήριο. Ο ίδιος ο Τζεντίλε θα χρησιμεύσει ως σύμβουλος για τρεις μήνες με στόχο να διευκολύνει τη μετάβαση, πρόσθεσε η Spirit Aerosystems Holdings Inc.

Η Spirit, η οποία είναι προμηθευτής της Boeing και της Airbus SE, έχει δεχθεί πυρά για πολλαπλά κατασκευαστικά ελαττώματα στο τζετ 737 της Boeing, για το οποίο κατασκευάζει το μεγαλύτερο μέρος της ατράκτου. Η εταιρεία αντιμετωπίζει επίσης αυξανόμενες αναφορές για εξαρτήματα που κατασκευάζει για τα αεροσκάφη 787 Dreamliner της Boeing και τα αεροσκάφη A350 και A220 της Airbus.

Τον Αύγουστο, η Boeing αποκάλυψε ότι ορισμένες τρύπες στα διαφράγματα του 737 που βοηθούν στη διατήρηση της πίεσης στην καμπίνα έχουν παρουσιάσει προβλήματα, απαιτώντας επιθεώρηση με ακτίνες Χ και επιβράδυνση της απόδοσης του πιο σημαντικού αεροσκάφους για την εταιρεία.

Η Spirit, η οποία είναι προμηθευτής της Boeing και της Airbus SE, έχει δεχθεί πυρά για πολλαπλά κατασκευαστικά ελαττώματα στο τζετ 737 της Boeing, για το οποίο κατασκευάζει το μεγαλύτερο μέρος της ατράκτου.

Ο Τζεντίλε δέχθηκε επίσης επικρίσεις από επενδυτές αφού η Spirit είπε ότι οι ταμειακές ροές της δεν θα ανακάμψουν πλήρως το επόμενο έτος καθώς αντιμετωπίζει υψηλότερα μισθολόγια με φόντο τον υψηλό πληθωρισμό.

Ο Σάναχαν πέρασε περισσότερα από 30 χρόνια στην Boeing προτού ασχοληθεί με την πολιτική, και γίνει αναπληρωτής υπουργός Άμυνας το 2017. Ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ τον πρότεινε ως υπουργό Άμυνας μετά την παραίτηση του Τζέιμς Μάτις τον Δεκέμβριο του 2018, αν και ο Σάναχαν αποσύρθηκε αργότερα από την κούρσα.

Πηγή: ΟΤ

Sports in

LIVE: Φενέρμπαχτσε – Μονακό

LIVE: Φενέρμπαχτσε – Μονακό. Παρακολουθήστε live στις 20:45 την εξέλιξη της αναμέτρησης Φενέρμπαχτσε – Μονακό για το Game 4 των play offs της Euroleague. Τηλεοπτικά από Novasports 4HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024