Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βιετνάμ: Τι πρόκειται να ενώσει τον Έλον Μασκ, το Netflix και την Boeing

Βιετνάμ: Τι πρόκειται να ενώσει τον Έλον Μασκ, το Netflix και την Boeing

Θα συμμετάσχουν σε αποστολή που διοργανώνει το Επιχειρηματικό Συμβούλιο ΗΠΑ-ASEAN το επόμενο διάστημα για την ενίσχυση των οικονομικών σχέσεων

Τι πρόκειται να ενώσει τον Έλον Μασκ και την διαστημική εταιρεία του SpaceX, το Netflix και τη βιομηχανία αεροδιαστημικής Boeing το επόμενο διάστημα; Οι τρεις εταιρείες θα είναι μεταξύ των εταιρειών που πρόκειται ενταχθούν στη «μεγαλύτερη» επιχειρηματική αποστολή των ΗΠΑ στο Βιετνάμ την επόμενη εβδομάδα για να συζητήσουν ευκαιρίες επενδύσεων και πωλήσεων στην ακμάζουσα οικονομικά χώρα της Νοτιοανατολικής Ασίας, σύμφωνα με το Reuters.

Περισσότερες από 50 εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων αμυντικών, φαρμακευτικών και τεχνολογικών εταιρειών, θα συμμετάσχουν στην αποστολή που διοργανώνει το Επιχειρηματικό Συμβούλιο ΗΠΑ-ASEAN, ένα βιομηχανικό όργανο, σύμφωνα με λίστα που έλαβε σε γνώση του το Reuters.

Η αντιπροσωπεία αυτή είναι ένδειξη του αυξανόμενου ενδιαφέροντος για τον παγκόσμιο κόμβο παραγωγής που έχει καταφέρει να δημιουργήσει το Βιετνάμ, μια χώρα η οποία όπως όλα δείχνουν βγαίνει ωφελημένη από την απομάκρυνσή της από την Κίνα, εν μέσω της έντασης στις εμπορικές σχέσεις μεταξύ Πεκίνου και Ουάσιγκτον.

Το Βιετνάμ, με πληθυσμό 100 εκατομμυρίων κατοίκων, έχει επίσης μια ταχέως αναπτυσσόμενη καταναλωτική αγορά καθώς η μεσαία τάξη της χώρας διευρύνεται.

H μεγαλύτερη αμερικανική αποστολή

«Αυτή είναι η μεγαλύτερη αποστολή στο Βιετνάμ», δήλωσε ο Βου Του Ταν, εκπρόσωπος του Επιχειρηματικού Συμβουλίου ΗΠΑ-ASEAN στη χώρα, σημειώνοντας ότι ο οργανισμός οργανώνει αυτές τις εκδηλώσεις για τρεις δεκαετίες.

Ο γίγαντας του streaming, Netflix, για τον οποίο το Reuters τον περασμένο μήνα ανέφερε ότι σχεδίαζε να ανοίξει γραφείο στο Βιετνάμ, είναι μεταξύ των εταιρειών που συμμετέχουν στο ταξίδι.

Οι κατασκευαστές αεροδιαστημικής Boeing, Lockheed Martin και Bell θα πραγματοποιήσουν συναντήσεις με κρατικές βιετναμέζικες εταιρείες αμυντικών προμηθειών, δήλωσε ο Ταν στο Reuters, προσθέτοντας ότι ήταν η πρώτη φορά εδώ και μια περίπου δεκαετία όπου οι αμυντικές βιομηχανίες είχαν αποφασίσει να συμμετάσχουν στην ετήσια αποστολή στο Βιετνάμ.

Τον Δεκέμβριο, οι ίδιες εταιρείες είχαν συνομιλίες με αξιωματούχους της κυβέρνησης του Βιετνάμ για πιθανή πώληση ελικοπτέρων και drones, καθώς η χώρα αναζητά νέους προμηθευτές και η σύγκρουση στην Ουκρανία δυσκολεύει τις δυνατότητες της Ρωσίας, η οποία ήταν επί δεκαετίες ο κύριος στρατιωτικός εταίρος του Βιετνάμ.

«Τα ελικόπτερα είναι ένα από τα προϊόντα που οι εταιρείες ελπίζουν να πουλήσουν στους Βιετναμέζους», είπε ο Ταν, αν και προειδοποίησε ότι οι αμυντικές συμφωνίες χρειάστηκαν χρόνο για να ολοκληρωθούν και δεν αναμενόταν άμεση σημαντική πρόοδος.

Η Boeing ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι οι συζητήσεις της με αξιωματούχους της ασιατικής χώρας θα επικεντρωθούν στην αυξανόμενη μεταξύ τους συνεργασία και στους τρόπους ενίσχυσης των αεροπορικών και αμυντικών δυνατοτήτων της.

Ποιες άλλες εταιρείες θα δώσουν το «παρών»

Η πλειονότητα των εταιρειών που συμμετέχουν στην επιχειρηματική αποστολή έχουν ήδη επιχειρηματική ή κατασκευαστική παρουσία στο Βιετνάμ, συμπεριλαμβανομένων των Apple, Coca-Cola και PepsiCo, επισήμανε ο Ταν.

Ορισμένες εταιρείες αποφάσισαν να επισκεφτούν τη χώρα ώστε να κατανοήσουν καλύτερα την πολιτική κατάσταση μετά την πρόσφατη αναταραχή, και ειδικά μετά την παραίτηση του προέδρου του ΚΚ Βιετνάμ τον Ιανουάριο.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν συναντήσεις με την ανώτατη πολιτική και ρυθμιστική ηγεσία του Βιετνάμ, συμπεριλαμβανομένου του πρωθυπουργού Φαμ Μινχ Τσιν.

Από τη μεριά της, η SpaceX επιδιώκει να πουλήσει τις υπηρεσίες δορυφορικού διαδικτύου της στο Βιετνάμ και σε άλλες χώρες της περιοχής.
Η αποστολή θα περιλαμβάνει επίσης εταιρείες ημιαγωγών, φαρμακευτικούς γίγαντες όπως Pfizer και Johnson & Johnson, την κατασκευάστρια εταιρεία ιατρικών συσκευών Abbott, τις χρηματοοικονομικές εταιρείες Visa και Citibank, και οι εταιρείες τεχνολογίας Meta και Amazon Web Services.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024