Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Λάρι: Ο viral γάτος της Ντάουνινγκ Στριτ και τα «μπλεξίματά» του

Λάρι: Ο viral γάτος της Ντάουνινγκ Στριτ και τα «μπλεξίματά» του

Με τις κάμερες στραμμένες επάνω του από την πρώτη στιγμή, ο φωτογενής Λάρι έχει συνηθίσει πια τη δημοσιότητα και ποζάρει με άνεση στο φακό.

Η πολτική ζωή της Βρετανίας τα τελευταία χρόνια έχει αποδείξει πώς δεν μπορεί να σταθεροποιηθεί, αφού μέσα σε 12 χρόνια η χώρα έχει αλλάξει πέντε Πρωθυπουργούς, έξι υπουργούς Εσωτερικών και επτά υπουργούς Οικονομικών. Μόνο ο Λάρι μένει σταθερός στη βάση του! Αν το όνομά του δεν σου θυμίζει τίποτα και αναρρωτιέσαι σε ποιον αναφερόμαστε, πρόκειται για τον  επικεφαλή γάτο του Γουέστμινστερ. Μια σταθερή φιγούρα στην πολιτική ζωή της Βρετανίας και κατά καιρούς ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για τις δημόσιες σχέσεις πολιτικών.

Ο Λάρι ζει στην πρωθυπουργική κατοικία στη Ντάουνινγκ Στριτ. Τον έφερε σην πολιτική ζωή της χώρας ο Ντέιβιντ Κάμερον το 2011. Είναι τόσο δημοφιλής που ο ανεπίσημος λογαριασμός του έχει τρεις φορές περισσότερους ακολούθους, απ’ ό,τι του υπουργού Οικονομικών της χώρας, Τζέρεμι Χαντ. Ο 16χρονος πλέον Λάρι δεν είναι μόνο διάσημος στα social media αλλά έχει τρίψει τη μουσούδα του σε όλους τους παγκόσμιους ηγέτες που έχουν επισκεφθεί τη Βρετανία και ιδιαίτερα την πρωθυπουργική κατοικία, στην οποία άνθρωποι πάνε κι έρχονται αλλά ο Λάρι μένει.

O Λάρι είναι ο πρώτος που κατέχει «και με την βούλα» τον τίτλο του γάτου της κυβερνήσεως.

Όταν οι υπουργοί μπήκαν στην πρωθυπουργική κατοικία της Βρετανίας και παρέδωσαν στον Τζόνσον ένα τελεσίγραφο: «ή εσύ θα φύγεις, ή εμείς».

Σύμφωνα με πληροφορίες του Politico, η διάσημη γάτα έχει αναλάβει το καθήκον της εξόντωσης των αρουραίων στην πρωθυπουργική κατοικία. Να συμπληρώσουμε εδώ ότι από το 1500 (αν και η επίσημη καταγραφή τους ξεκίνησε το 1929), συνηθιζόταν η βρετανική κυβέρνηση να έχει μια γάτα για να κυνηγάει ποντίκια, ενώ ο επίσημος τίτλος έχει δοθεί μόνο στον Λάρι μέχρι στιγμής.

Αλεπού στη Ντάουνινγκ Στριτ τράπηκε σε φυγή από τον Λάρι

Πέρυσι ο πρωθυπουργικός γάτος Λάρι έδειξε πόσο ατρόμητος είναι όταν κυνήγησε μια αλεπού που βρέθηκε στη Ντάουνινγκ Στριτ. Μάλιστα το βίντεο με το Λάρι να κυνηγά την αδυνατισμένη αλεπού, έγινε viral στο διαδίκτυο, με περισσότερες από 2.5 εκατομμύρια προβολές και δεν έλλειψαν τα σχόλια για το ιδιαίτερο θάρρος που επέδειξε ο γάτος.

Όταν ο Λάρι έκλεψε τις ετυπώσεις

Η εκρηκτική προσωπικότητα του Λάρι δεν κρύβεται, ακόμα κι όταν αυτός βρίσκεται μπροστά σε επίσημους αρχηγούς χωρών. Για παράδειγμα, όταν συνάντησε τον Μπάρακ Ομπάμα το 2011 φάνηκε να τον συμπαθεί, όπως επιβεβαίωσε ο Ντέιβιντ Κάμερον, παρά το γεγονός ότι συνήθως δεν τα πάει καλά με τους άντρες, σύμφωνα με τον πρώην Βρετανό πρωθυπουργό. Ωστόσο η επίσκεψη του Ντόναλντ Τραμπ στην βρετανική πρωθυπουργική κατοικία το 2019, δεν πήγε και τόσο καλα αφού ο Λάρι…κοιμήθηκε. Για την ακρίβεια, αποφάσισε να πάρει έναν υπνάκο κάτω από την λιμουζίνα του τέως προέδρου των ΗΠΑ. Κάτι που τελικά, «ακινητοποίησε» για λίγο το όχημα.

Ο ξεχασιάρης Πίτερ και οι απόγονοί του

Η πρώτη επίσημη πρωθυπουργική γάτα ήταν ο Πίτερ. Ηταν τόσο αγαπητός ανάμεσα στους κρατικούς αξιωματούχους, που τον τάιζαν και τον χάιδευαν ατελείωτα, ώστε ξέχασε να κάνει τη δουλειά του, να πιάνει ποντίκια δηλαδή. Το υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε να λύσει δραστικά το πρόβλημα, κόβοντας κονδύλι για το φαγητό του Πίτερ, ώστε να τον αδυνατίσουν και να κάνει ξανά τη δουλειά του. Ο Πίτερ τελικά μπήκε σε φόρμα και ξεκίνησε τη δική του γραμμή διαδοχής, και μια μέρα ο απόγονός του, Πίτερ Γ’, αναγνωρίστηκε ως ο επίσημος κυβερνητικός γάτος.

Ο Κρις Ντέι, που έχει γράψει βιβλίο για τις πολιτικές γάτες της Βρετανίας, λέει στο Ρolitico: «Ο Πίτερ Γ’ εμφανίστηκε στο τηλεοπτικό πρόγραμμα Tonight του BBC το 1958 και μετά όλα τα έντυπα ήθελαν να του κάνουν “συνεντεύξεις”. Ο Πίτερ Γ’ έρχισε να παίρνει γράμματα από τους θαυμαστές του, όπως σήμερα ο Λάρι παίρνει γράμματα και δώρα».

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024