Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Πέντε συνήθειες του ανθρώπου που εκνευρίζουν τις γάτες

Πέντε συνήθειες του ανθρώπου που εκνευρίζουν τις γάτες

Σταμάτα τις προτού η γάτα σου εκνευριστεί…

Αξιαγάπητες, χαρούμενες, χαλαρές, ναζιάρικες, ικανές για όλα. Οι γάτες είναι αναμφίβολα από τα πιο συμπαθητικά κατοικίδια.

Μοιάζουν να ζουν στο δικό τους κόσμο και να μην νοιάζονται για το τι συμβαίνει γύρω. Αν όμως εκνευριστούν, γίνονται ύπουλες και μοχθηρές. Ποιες είναι οι πέντε πιο συχνές συνήθειες του ανθρώπου που ενοχλούν τις γάτες;

Δυνατή μουσική

Οι γάτες είναι εξαιρετικά ευαίσθητες στους ήχους. Έχουν την ικανότητα να ακούν τον παραμικρό ήχο, για αυτό ο θόρυβος τους προκαλεί εκνευρισμό.

Κρότοι, βροντές, τσακωμοί, δυνατή μουσική, ακόμα και η δική σας φωνή, αν είναι υψηλής έντασης ή αν φωνάζετε, ταράζουν την ηρεμία των τετράποδων κατοικίδιων. Θυμηθείτε, για παράδειγμα, πως οι γάτες συμπεριφέρονται στις κακοκαιρίες ή το Μεγάλο Σάββατο στις κροτίδες της Ανάστασης.

Η δυνατή μουσική είναι μία αγαπημένη συνήθεια του ανθρώπου. Για τις γάτες όμως όχι. Αν, λοιπόν, είστε από αυτούς που βάζετε τα ηχεία της μουσικής στο τέρμα, να θυμάστε πλέον ότι δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος από το να αναστατώσετε την γάτα σας.

Μην εκπλαγείτε αν σας αρχίσει την… κρεβατομουρμούρα

Οι γάτες λατρεύουν τον ύπνο

Στριφογυρίζετε στο κρεβάτι

Ο ύπνος είναι το πιο σημαντικό κομμάτι στη ζωή μίας γάτας. Τρελαίνονται για αυτό και για να κοιμηθούν θέλουν τάξη, ασφάλεια και ηρεμία.

Αν κοιμάστε με την γάτα στο κρεβάτι σας κι έχετε ανήσυχο ύπνο, τότε μην εκπλαγείτε αν σας αρχίσει την… κρεβατομουρμούρα. Οι γάτες επιλέγουν μία συγκεκριμένη θέση και στάση και προσπαθούν να απολαύσουν τον ύπνο. Όταν εσείς όμως στριφογυρίζετε ή πετάτε τα σεντόνια από εδώ κι εκεί, τους σπάτε τα νεύρα.

Κλουβί μεταφοράς

Όσοι έχουν σκύλο, ταξιδεύουν περισσότερο με το κατοικίδιο τους από όσους έχουν γάτα. Και αυτό διότι τα σκυλιά απαιτούν μεγαλύτερη φροντίδα σε σχέση με τις ανεξάρτητες γάτες, με αποτέλεσμα οι τελευταίες να μην συνηθίζουν εύκολα το κλουβί μεταφοράς τους.

Μάλιστα, για τις γάτες, αυτό έχει συνδεθεί με την μετακίνηση τους στο κτηνίατρο. Παράλληλα, οι γάτες απεχθάνονται τον περιορισμό. Το κλουβί μοιάζει όντως με φυλακή, για αυτό και «εξαφανίζονται» κάθε φορά που τις πλησιάζετε με αυτό.

Χάιδεμα, αγκαλιές και παιχνίδι με την ουρά τους

Αγκαλιές με σύνεση

Ναι. Τι πιο αξιαγάπητο από το να πάρουμε την γάτα μας αγκαλιά, να παίξουμε μαζί της ή να την χαϊδέψουμε στην κοιλιά. Τις ρωτήσαμε όμως ποτέ, αν εκείνες το επιθυμούν;

Κι όμως όσο χαριτωμένο κι αν ακούγεται, για τις γάτες αποτελεί μία κατάσταση που τις θέτει σε σύγχυση. Οι γάτες απεχθάνονται την υπερβολή ή τις ξαφνικές επιθυμίες για αγκαλιά ή παιχνίδι. Ενοχλούνται από το να χαλάει η γούνα τους από το τρίψιμο, το χάιδεμα στην κοιλιά τις κάνει να αισθάνονται κίνδυνο για τα ζωτικά τους όργανα και το παιχνίδι με την ουρά τους, η οποία αποτελεί όργανο για να αντιλαμβάνονται το περιβάλλον γύρω τους, είναι το λιγότερο ενοχλητικό αν όχι απειλητικό για εκείνες.

Γενικά, δώστε χώρο στην γάτα να κάνει εκείνη την πρώτη κίνηση, αν πρόκειται για να την πάρετε αγκαλιά και προτιμήστε χάδια στο πλάι του κεφαλιού τους ή στα μάγουλα.

Χαλάτε τη ρουτίνα τους

Συνώνυμο της ρουτίνας οι γάτες εκνευρίζονται αφάνταστα κάθε φορά που αλλάζετε την καθημερινότητα τους. Ακόμα και η μικρότερη αλλαγή, όπως η μεταφορά του δοχείου με την τροφή τους σε ένα άλλο σημείο του σπιτιού φέρνει την αναστάτωση.

Μάλιστα, έρευνες που έχουν γίνει κατά το παρελθόν έχουν αποδείξει ότι οι μεταβολές στο περιβάλλον της γάτας μπορεί να τις κάνει πιο επιρρεπείς σε ασθένειες.

Φροντίστε, λοιπόν, η καθημερινότητα τους να τηρείται ευλαβικά, είτε πρόκειται για το φαγητό τους είτε για την ώρα του παιχνιδιού, και χωρίς συχνές ανακατατάξεις.

Τα κατοικίδια απαιτούν μεγάλη υπευθυνότητα. Οι παραπάνω πιο συχνές συνήθειες του ανθρώπου εκνευρίζουν τις γάτες και αναστατώνουν την ζωή τους. Τώρα που τις γνωρίζετε καλό είναι να τις σταματήσετε προτού σας βγάλουν… νύχια.

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024