Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
OT FORUM - Δημήτρης Κούβελας: Φόβοι για κυκλοφοριακό έμφραγμα από τα έργα στην Περιφερειακή Θεσσαλονίκης

OT FORUM – Δημήτρης Κούβελας: Φόβοι για κυκλοφοριακό έμφραγμα από τα έργα στην Περιφερειακή Θεσσαλονίκης

Δεν θα παραδοθεί εντός του πρώτου διμήνου του 2024 το μετρό Θεσσαλονίκης

Τον προβληματισμό του για την επιβάρυνση που θα επιφέρουν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης τα έργα στην περιφερειακή οδό για την κατασκευή του Flyover, εξέφρασε ο βουλευτής Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρης Κούβελας.

Μιλώντας στο Forum του Οικονομικού Ταχυδρόμου που πραγματοποιείται στον χώρο της 87ης ΔΕΘ, ο κ. Κούβελας υπογράμμισε ότι «έχουμε χτυπήσει καμπανάκι και στον πρωθυπουργό για την πορεία των έργων στη Θεσσαλονίκη», τονίζοντας ότι «πρέπει να υπάρξει συνολικό σχέδιο για την πόλη» και προειδοποιώντας για κίνδυνο κυκλοφοριακού εμφράγματος αν η κίνηση της περιφερειακής οδού μεταφερθεί στο κέντρο της πόλης. Σημείωσε ότι οποιοδήποτε μέτρο κριθεί αναγκαίο για την ομαλή πορεία των έργων του Flyover πρέπει να ληφθεί έγκαιρα, «ακόμα και η επιβολή δακτυλίου».

Πάει πίσω το μετρό

Αναφορικά με το μετρό της πόλης, σημείωσε ότι όταν ολοκληρωθεί θα είναι το πιο σύγχρονο μετρό στην Ευρώπη. Ωστόσο, δεν θα παραδοθεί στις αρχές του 2024. «Ζητήσαμε το τελικό χρονοδιάγραμμα», είπε ο κ. Κούβελας, προσθέτοντας ότι περισσότερα θα ανακοινωθούν από τον πρωθυπουργό.

Έμφαση την αναβάθμιση των νοσοκομειακών κτηρίων

Σημείωσε ότι ο χώρος των ανενεργών στρατοπέδων που βρίσκονται εντός του οικιστικού ιστού πρέπει να αξιοποιηθεί στο μάξιμουμ, ενώ ανέφερε ότι προτεραιότητα εξακολουθεί να αποτελεί η αναβάθμιση του τομέα της Υγείας. Σε αυτό το πλαίσιο θα δοθεί έμφαση την αναβάθμιση των νοσοκομειακών κτηρίων, ακόμα και με τη συμβολή του ιδιωτικού τομέα. «Όπου ο ιδιώτης μπορεί να προσφέρει θα γίνει αποδεκτό», ανέφερε χαρακτηριστικά.


Αναφορικά με τον χώρο της ΔΕΘ ο βουλευτής Θεσσαλονίκης σημείωσε ότι πρόκειται να αναπλαστεί και να συνεχίσει να λειτουργεί στο κέντρο της πόλης, αποδίδοντας το 50% του χώρου σε πράσινο και στους πολίτες υπό τη μορφή του δημόσιου χώρου. Στο εσωτερικό της, πάντως, θα δημιουργηθούν εγκαταστάσεις με την μέθοδο της Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, με τους ιδιώτες να εκμεταλλεύονται εγκαταστάσεις όπως ξενοδοχείο και πάρκινγκ. «Οι κλαδικές εκθέσεις θα συνεχιστούν και θα αναβαθμιστούν», πρόσθεσε.

Για τη Θεσσαλία

Αναφορικά με την καταστροφή στη Θεσσαλία, υπογράμμισε ότι δεν δικαιολογεί αυξήσεις στα οπωροκηπευτικά. «Είναι ένα ταρακούνημα που μας φέρνει μπροστά στις ευθύνες διαχείρισης των πρωτοφανούς μεγέθους γεγονότων, που ανατρέπουν τον σχεδιασμό της τετραετίας» σημείωσε ο κ. Κούβελας αναφερόμενος στην κακοκαιρία Daniel υποστηρίζοντας ότι τα αντανακλαστικά που επέδειξε ο κρατικός μηχανισμός ήταν «ακαριαία».

Τέλος, σημείωσε ότι η αύξηση του ΑΕΠ επιτρέπει στο κράτος να έχει αυξημένα έσοδα με μικρότερη φορολογία, τονίζοντας ότι μέρος του πλεονάσματος θα αναδιανέμεται στους πολίτες.

Sports in

Οργή λαού κατά Αλαφούζου και Τερίμ: «Μόνο πίκρες αυτός ο θίασος, ντροπή σας» (pics+vid)

«Έκρηξη» και στα social media κατά του ιδιοκτήτη και του προπονητή του Παναθηναϊκού για τη νέα αποτυχημένη χρονιά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024