Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
OT FORUM – Ποζρικίδης: Στο 2,5% του ΑΕΠ της Θεσσαλονίκης η συνεισφορά της ΔΕΘ

OT FORUM – Ποζρικίδης: Στο 2,5% του ΑΕΠ της Θεσσαλονίκης η συνεισφορά της ΔΕΘ

Σε περίπου 2% με 2,5% του ΑΕΠ του νομού Θεσσαλονίκης ανέρχεται η συνεισφορά της Διεθνούς Έκθεσης

Σε περίπου 2% με 2,5% του ΑΕΠ του νομού Θεσσαλονίκης ανέρχεται η συνεισφορά της Διεθνούς Έκθεσης, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο ΔΕΘ Hellexpo, Κυριάκο Ποζρικίδη.

Όπως ανέφερε μιλώντας στο ΟΤ Forum που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη από τους χώρους της 87ης ΔΕΘ ο κ. Ποζρικίδης, φέτος η έναρξη της Διεθνούς Έκθεσης σημαδεύτηκε από τις δυσάρεστες εξελίξεις με την καταστροφή στη Θεσσαλία, που οδήγησε σε μεγάλες αλλαγές στο πολιτικό σκέλος του προγράμματος.

Ωστόσο, όπως σημείωσε, το εμπορικό και επιχειρηματικό σκέλος πάει πάρα πολύ καλά. Στη ΔΕΘ φέτος συμμετέχουν περίπου 1500 εκθέτες. Πραγματοποιούνται b2b συναντήσεις με Βούλγαρους επιχειρηματίες [η Βουλγαρία είναι φέτος η τιμώμενη χώρα] και εκπροσώπους επιχειρήσεων από άλλες χώρες των Βαλκανίων.

Όσον αφορά τον αριθμό των επισκεπτών, αν και το πρώτο Σαββατοκύριακο ήταν κατά περίπου 10% μειωμένος σε σχέση με πέρσι, τη Δευτέρα οι επισκέπτες ήταν πιθανώς περισσότεροι από πέρσι.

Στα 500 εκατ. ευρώ το αποτύπωμα της ΔΕΘ

Αναφερόμενος στα οφέλη για την πόλη από τη διοργάνωση της έκθεσης, ο κ. Ποζρικίδης τόνισε ότι σε συνεργασία με το ΠΑΜΑΚ έχει υπολογιστεί ότι η ετήσια συνεισφορά της ΔΕΘ στην Θεσσαλονίκη ανέρχεται στα 500 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχεί στο 2% με 2,5% του ΑΕΠ. Σε μεγάλο βαθμό πρόκειται για χρήματα που εισρέουν στη Θεσσαλονίκη από άλλες περιοχές, ενισχύοντας την τοπική οικονομία. Γενικότερα εξάλλου, όπως σημείωσε ο κ. Ποζρικίδης, ο επαγγελματικός τουρισμός αφήνει στην εκάστοτε περιοχή τα περισσότερα χρήματα κατά κεφαλήν από οποιαδήποτε άλλη μορφή τουρισμού.

Για να επιβιώσεις, σημείωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ, η Έκθεση έχει μετατραπεί σε ένα πολυδιάστατο γεγονός που περιλαμβάνει συναντήσεις μεταξύ επιχειρηματιών και μεταξύ επιχειρηματιών και κυβερνητικών παραγόντων, ενώ παράλληλα προσφέρει μια ευρεία γκάμα εμπειριών στους επισκέπτες. Φέτος διοργανώνονται συναυλίες, εκθέσεις, ενώ «τρέχει» ένα αφιέρωμα στη Μαρία Κάλλας. Η ΔΕΘ άλλωστε αποτελεί ένα άτυπο πολιτικό φόρουμ.Ο κ. Ποζρικίδης υπογράμμισε ότι το 10% των εισπράξεων από τα εισιτήρια θα διατεθούν προς ενίσχυση των πληγέντων από τις καταστροφές σε Έβρο και Θεσσαλία, με μίνιμουμ ποσό τις 100.000 ευρώ.

Η Γερμανία τιμώμενη χώρα το 2024

Αποκάλυψε ότι το 2024 τιμώμενη χώρα στην Έκθεση θα είναι η Γερμανία.

Τέλος, αναφορικά με τις εργασίες ανάπλασης του χώρου της ΔΕΘ, υπογράμμισε ότι έχει εκδοθεί το Προεδρικό Διάταγμα και έχει χορηγηθεί το master plan. Κατόπιν διεθνούς διαγωνισμού, η προμελέτη έχει ανατεθεί στην ομάδα που έλαβε το πρώτο βραβείο. Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία της αναζήτησης χρηματοδοτικών εργαλείων, με πιθανότερο σενάριο να φαντάζει η λύση της σύμπραξης ιδιωτικού και δημόσιου τομέα (ΣΔΙΤ).

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024