Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
OT FORUM – Αμανατίδης: Η Θεσσαλονίκη έχει χορτάσει από λόγια

OT FORUM – Αμανατίδης: Η Θεσσαλονίκη έχει χορτάσει από λόγια

Για μία σειρά προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Θεσσαλονίκη εξαιτίας των κινήσεων της κυβέρνησης Μητσοτάκη έκανε λόγο ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Αμανατίδης

Για μία σειρά προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Θεσσαλονίκη εξαιτίας των κινήσεων της κυβέρνησης Μητσοτάκη έκανε λόγο ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Αμανατίδης, μιλώντας στο OT FORUM που διεξάγεται στο πλαίσιο της 87ης ΔΕΘ.

Αρχικά, ο κ. Αμανατίδης αναφέρθηκε στις καταστροφές που βιώνει η χώρα. «Έχουμε μια κλιματική κατάρρευση, όπως αναφέρει και ο γ.γ. του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες και πλέον, ειδικά με τις πολιτικές που ασκήθηκαν έχουν βαθύνει και την καταστροφή και τις ανισότητες ανάμεσα στις περιοχές της Ελλάδας».

Σύμφωνα με τον ίδιο είχαμε κατάρρευση και της επικοινωνίας αλλά η πραγματικότητα υπερισχύει στο τέλος και ήρθε με εκκωφαντικό τρόπο και αποδείχθηκε ότι ο “βασιλιάς είναι γυμνός”. Εδώ χρειάζονται μακρόπνοες και σταθερές πολιτικές». Επιπλεόν, ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την οδύνη και την θλίψη του για τις απώλειες που υπήρχαν.«Θα πρέπει να υπάρξουν οι αλλαγές πολιτικής και να ολοκληρωθούν έργα που δεν δρομολογήθηκαν το 2019, ωστόσο απόλυτα υπεύθυνος ο Μητσοτάκης, όπως και για τις πυρκαγιές στον Εβρο είναι απόλυτη ευθύνη της κυβέρνησης, καθώς την άφησε να καίει 18 ημέρες. Για τη Θεσσαλία είχαν προειδοποιηθεί για τα φαινόμενα και μετά από ένα 24ωρο κινήθηκε ο κρατικός μηχανισμός. Ετσι, μεγαλώνει το κλίμα ανασφάλειας, λόγω της ανικανότητας από την πολιτική διαχείρηση», πρόσθεσε μεταξύ άλλων ο κ. Αμανατίδης.

Στο πλαίσιο αυτό, τόνισε πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε εκπονήσει ειδική μελέτη, σύμφωνα με την οποία προβλεπόταν σχέδιο και επικαιροποίηση ανά διετία για τα ακραία φαινόμενα, αυτό -όπως είπε- τελικά δεν έγινε. «Χρειάζεται συζήτηση και όλα όσα είχαν προβλεφθεί να γίνουν πράξη».

«Η κατάρρευση και τα φαινόμενα είναι εδώ. Η ελλάδα μετράει τις πληγές της και οι επιστήμονες έχουν κρούσει το καμπανάκι εδώ και χρόνια. Θα πρέπει να είμαστε σοβαροί» πρόσθεσε.

Ζητάμε συμμετοχή του κόσμου στις εσωκομματικές

Σε ό,τι αφορά τις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Αμανατίδης αναφέρθηκε στην ανάγκη συμμετοχής του κόσμου: «Ζητάμε τη συμμετοχή του κόσμου, είναι η δύναμή μας. Αποχή σημαίνει ότι αφήνουμε να γίνουν πραγματα για εμάς, χωρίς εμάς. Εκτιμήσεις για το αποτέλεσμα δεν θα κάνω αλλά το πιο σημαντικό είναι συμμετοχή και πώς θα πάμε στο συνέδριο μας».

«Ο καθένας από τους υποψήφιους έχει τα δικά του χαρακτηριστικά, ελπίζω ο επόμενος ή η επόμενη αρχηγός να τα συνδιάζει όλα», τόνισε ερωτηθείς για το πρόσωπο που θα στηρίξει.

Μόνο λόγια για τη Θεσσαλονίκη

Για τα έργα που χρειάζεται η Θεσσαλονίκη, ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως «το 2019 ο κ. Μητσοτάκης έκανε το μεγαλύτερο πολιτικό έγκλημα σε σχέση με το Μετρό στη Θεσσαλονίκη. Ηταν να λειτουργήσει 2021, εκτός ενός σταθμού. Τώρα πάμε για το τέλος του 2024 και αν….».

Επίσης, ο κ. Αμανατίδης ανέφερε πως αν δεν ολοκληρωθεί το Μετρό οποιαδήποτε εργασία στο flyover θα σημάνει ασφυξία. «Το παιδιατρικό νοσοκομείο, το ογκολογικό έχουν πάει πίσω. Η Θεσσαλονίκη έχει χορτάσει από λόγια. Από πού θα χρηματοδοτηθεί το προτζεκτ της ανάπλασης της ΔΕΘ. Και αυτό είναι στον αέρα. Ο κόσμος ταλαιπωρείται, η πόλη ταλαιπωρείται, αλλά ακούει μόνο λόγια».

Sports in

Παναθηναϊκός: Ζαμόρα, ένας άλλος …Νατσούρας

Πώς την πάτησε ο Παναθηναϊκός στο ματς με τον Αρη;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024