Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
OT FORUM - Δημήτρης Μάντζος: Το ΠΑΣΟΚ είναι στην πρωτοπορία της κεντροαριστεράς

OT FORUM – Δημήτρης Μάντζος: Το ΠΑΣΟΚ είναι στην πρωτοπορία της κεντροαριστεράς

«Είμαστε υπέρ των συναινέσεων, του εθνικού διαλόγου, της διαφάνειας και της λογοδοσίας», είπε ο κοινοβοελυτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ

Προτάσεις και διάθεση συναίνεσης υπάρχει από το ΠΑΣΟΚ αν η κυβέρνηση ήθελε να συνδιαμορφώσει και να έχουμε εθνικές πολιτικές, τόνισε ο Δημήτρης Μάντζιος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας στο OT FORUM στο πλαίσιο της 87ης ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη, ενώ υπογράμμισε ότι το ΠΑΣΟΚ θέλει να είναι στην πρωτοπορία της κεντροαριστεράς.

Αναφερόμενος στις φονικές πλημμύρες στη Θεσσαλία, ο κ. Μάντζος σημείωσε ότι μας αφορά όλους η έκταση της καταστροφής, και ότι ο χάρτης της Θεσσαλίας άλλαξε μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel. «Μιλάμε για μια κομβική περιοχή για την οικονομική βάση της χώρας μας», είπε ενώ παρατήρησε ότι τα προβλήματα παραμένουν ακόμα δέκα μέρες μετά.

«Με τον ΣΥΡΙΖΑ έχουμε αξιακές αισθητικές και πολιτικές διαφοροποιήσεις», τόνισε ο κ. Μάντζος.

Υπογράμμισε τα κυριότερα προβλήματα αυτή τη στιγμή στις πληγείσες περιοχές, όπως το ακατάλληλο νερό, τα νεκρά χζώρα που έιναι χιλιάδες και την αργοπορία του κρατικού μηχανσμού. Εκτίμησε ότι ο ΕΛΓΑ σήκωσε τα χέρια, ότι η κυβέρνηση άργησε να θέσει τον ΕΟΔΥ στις σχετικές συσκέψεις, ενώ ούτε η προσβασιμότητα σε υγεία και φάρμακα έχει λυθεί ακόμα για περιοχές της Καρδίτσας και του Πηλίου. Υπάρχουν δε προβλήματα και στη φιλοξενία των πληγέντων παρότι υπάρχουν ξενοδοχειακές μονάδες στις γειτονικές περιοχές που θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν κόσμο. Εξήρε επίσης το κύμα αλληλεγγύης εθελοντών των εθελοντών που αναπλήρωσαν σε μεγάλο βαθμό τα κενά της κρατικής μηχανής.

Συναίνεση

Στο πεδίο της πολιτικής, ο κ. Μάντζος επισήμανε τη διάθεση συναίνεσης του ΠΑΣΟΚ πάνω σε κρίσιμα ζητήματα εφόσον βέβαια η κυβέρνηση θέλει να συνδιαμορφώσει την πολιτική της, ενώ στην περίπτωση των φωτιών, παρότι το κόμμα του έκανε 11 προτάσεις στη βουλή, ο Κ. Μητσοτάκης τις αγνόησε. «Είμαστε υπέρ των συναινέσεων, του εθνικού διαλόγου, της διαφάνειας και της λογοδοσίας» είπε χαρακτηριστικά, ενώ πρόσθεσε τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσουν οι επιστήμονες όπως π.χ. με μελέτης για τις φωτιές ή τα πλημμυρικά φαινόμενα που αγνοήθηκαν από την κυβέρνηση.

Εργασιακά

Σε σχετική ερώτηση για την στάση του ΠΑΣΟΚ απέναντι στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, ο κ. Μάντζος το χαρακτήρισε πολύ αρνητικό και ότι πλήττει την εργασία εντί να την ενισχύει. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στις συμβάσεις μηδενικού χρόνου που η κυτβέρνηση σπεύδει να τις «κανονικοποιήσει» χωρίς όρια στις αμοιβές και τις συνθήκες εργασίας, τους πολλαπλούς εργοδότες με ωράριο πολλαπλάσια του 8ώρου που ανοίγουν το δρόμο για εργασία σε θυγατρικές του ίδιου εργοδότη χωρίς υπερωρίες, κ.α.

«Δεν πιστεύουμε στην απορρύθμιση της εργασίας» τόνισε ο κ. Μάντζος ο οποίος έθεσε στο τραπέζι την επιστροφή των συλλογικών συμβάσεων και διαπραγματεύσεων, την εργασιακά ασφάλεια και άλλα αιτήματα όπως π.χ. τη μείωση του ΦΠΑ σε βασικά τρόφιμα και αγαθά.
ΣΥΡΙΖΑ

Αναφερόμενος στα τεκταινόμενα στον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Μάντζος είπε πως στο ΠΑΣΟΚ σέβονται την εσωκομματική διαδικασία στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά άσκησε έντονη κριτική ότι «δεν απεμπόλησε την αρχική του φύση ως κόμμα διαμαρτυρίας παρόλο που έχει υπάρξει κόμμα εξουσίας». Τον κατηγόρησε για λαϊκίστικο λόγο και ότι λέει «όχι σε όλα».

«Με τον ΣΥΡΙΖΑ έχουμε αξιακές αισθητικές και πολιτικές διαφοροποιήσεις, εμείς θέλουμε να είμαστε στην πρωτοπορία της κεντροαριστεράς» είπε χαρακτηριστικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ προσθέτοντας ότι «σεβόμαστε τοι κράτος δικαίου», θέτοντας έτσι το πλαίσιο της αντιπαράθεσης με την ΝΔ που τη χαρακτήρισε ως «ιδεολογικό και πολιτικό αντίπαλο», με «νεοφιλελεύθερη πολιτική».

Εκλογές

Τέλος αναφερόμενος στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές ο κ. Μάντζος τις χαρακτήρισε ως μια στάση σε μια πορεία προς τις ευρωεκλογές και κάλεσε σε εκλογή περιφερειών με δημοκρατικές ηγεσίες που θα επιβάλλουν τον έλεγχο και τη διαφάνεια στα πεπραγμένα τους.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024