Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Θεμελιώθηκε το νέο κτίριο Πολιτισμού στον Ασπρόπυργο

Θεμελιώθηκε το νέο κτίριο Πολιτισμού στον Ασπρόπυργο

Ξεκίνησε η κατασκευή του νέου πολυχώρου πολιτισμού στον Δήμο Ασπροπύργου.

Σήμερα, Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε η τελετή θεμελίωσης του Νέου Δημοτικού Ωδείου και του Θερινού Κινηματογράφου στον Δήμο Ασπροπύργου. Την τελετή ευλόγησε με την παρουσία του ο Αρχιμανδρίτης Μεθόδιος Καπηλιαρής του ιερού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Ο νέος αυτός χώρος πολιτισμού κατασκευάζεται σε ιδιόκτητη έκταση του Δήμου Ασπροπύργου έναντι του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής. Οι κτιριακές υποδομές θα διακρίνονται από αρχιτεκτονική δημιουργίας κατάλληλων χωρικών, ποιοτικών και περιβαλλοντικών συνθηκών στο εσωτερικό του κτιρίου με μειωμένη ενεργειακή κατανάλωση.

Παράλληλα, στο χώρο θα φιλοξενούνται διαλέξεις, πολιτιστικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις. Ο θερινός Κινηματογράφος θα αποτελέσει έναν εμβληματικό χώρο αναψυχής, με εφικτή χρήση των σύγχρονων ηλεκτρομηχανικών εγκαταστάσεων του κτιρίου.

Ο Δήμαρχος Ασπροπύργου, κ. Νικόλαος Μελετίου σημείωσε«Σήμερα, λίγους μήνες πριν ολοκληρωθεί η Δημοτική μου θητεία, θεμελίωσα ένα ακόμα έργο Πολιτισμού και Ψυχαγωγίας για τους Ασπροπύργιους. Ένα έργο που έλειπε από την πόλη μας στεγάζοντας  δράσεις πολιτισμού και αναδεικνύοντας καλλιτεχνικές ικανότητες. Δεν θα σταματήσω να προσφέρω και να δημιουργώ προϋποθέσεις για έναν καλύτερο Ασπρόπυργο με έργα και δράσεις, όπως έκανα από την πρώτη ημέρα που ξεκίνησα ως Δήμαρχος, έχοντας πάντα την εμπιστοσύνη των πολιτών».

Έναρξη εγγραφών για τα τμήματα του Πνευματικού Κέντρου Ασπροπύργου

Στο Δήμο Ασπροπύργου επίσης, ξεκίνησαν οι εγγραφές του 1ου εξαμήνου για τις δραστηριότητες των τμημάτων του Πνευματικού Κέντρου Ασπροπύργου, που για το σχολικό έτος 2023-2024 είναι τα παρακάτω:

Δημοτικό Ωδείο: κλασικό πιάνο, κλασική κιθάρα, αρμόνιο, βιολί, μπουζούκι, σύγχρονο τραγούδι, κλασικά κρουστά, ντραμς, πνευστά (φλάουτο, κλαρινέτο, σαξόφωνο, τρομπέτα, τρομπόνι), μουσική προπαιδεία, ανώτερα θεωρητικά, ειδικό αρμονίας, προετοιμασία για εισαγωγή σε Μουσικά Σχολεία και Τμήματα Μουσικών Σπουδών.

Παραδοσιακοί Χοροί με τμήματα: παιδικά (ηλικίας 6 ετών και άνω), εφηβικά και ενηλίκων
(αρχαρίων και προχωρημένων).

Εικαστικά και Αγιογραφία: (παιδιών/εφήβων & ενηλίκων).

Επιπλέον λειτουργούν τα Σύνολα Φιλαρμονικής και  Χορωδίας (παιδιών/εφήβων & ενηλίκων).

Sports in

Άιρτον Σένα: Τριάντα χρόνια χωρίς τον θρύλο

Έχουν περάσει τρεις δεκαετίες από τότε που ο «θεός» των γκραν πρι μετακόμισε σε άλλες πίστες, αφού φρόντισε να φτιάξει τις επίγειες...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024