Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πρασινίζει ο Δήμος Ασπροπύργου

Πρασινίζει ο Δήμος Ασπροπύργου

Ο Δήμος Ασπροπύργου προέβη σε γενικευμένες φυτεύσεις ελεύθερων χώρων, προκειμένου να αυξήσει το ισοζύγιο πρασίνου στη περιοχή.

Εκτεταμένες δενδροφυτεύσεις γίνονται στον Δήμο Ασπροπύργου σε μια προσπάθεια να αυξηθεί το ισοζύγιο πρασίνου στην περιοχή.

Οι τοπικές διοικήσεις αστικών κυρίως δήμων,  οφείλουν να έχουν ως βασικό τους στόχο την απόδοση στον πολίτη όσο γίνεται μεγαλύτερες επιφάνειες δημόσιου χώρου που να είναι ταυτόχρονα και ελκυστικές για την παραμονή του εκεί. Παράλληλα, ζητούμενο πρέπει να είναι, η βελτίωση του μικροκλίματος που επιτυγχάνεται με την επιλογή φιλικότερων προς το περιβάλλον υλικών και φυσικά την γενναία αύξηση του Πρασίνου με την συνεχή όμως φροντίδα της συντήρησης του.

Ο Δήμος Ασπροπύργου,  στα πλαίσια αυτά, επέλεξε νησίδες και ακάλυπτους χώρους παράλληλα των δρόμων και φύτευσε εκατοντάδες φυτά και δέντρα.

Όπως δήλωσε και ο Δήμαρχος Ασπροπύργου, κ. Νικόλαος Μελετίου: «Επειδή τίποτα δεν είναι τυχαίο, την έρευνα καταλληλότητας των δεντροφυτεύσεων ανέλαβε το επιστημονικό προσωπικό του αρμοδίου Τμήματος, με σκοπό την ολιστική αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος, τόσο από πλευράς αισθητικής, όσο και του οικοσυστήματος.

Περισσότερο πράσινο, σημαίνει περισσότερη αισιοδοξία και θετική ψυχολογία, για όλους μας».

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024