Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Άγνωστοι ρήμαξαν το 9ο Νηπιαγωγείο Ασπροπύργου στη Γκορυτσά

Άγνωστοι ρήμαξαν το 9ο Νηπιαγωγείο Ασπροπύργου στη Γκορυτσά

Εκτεταμένες ζημιές προκάλεσαν άγνωστοι στο Δήμο Ασπροπύργου και συγκεκριμένα στο 9ο νηπιαγωγείο στη Γκορυτσά, αφαιρώντας μεταξύ άλλων όλα τα κεντρικά καλώδια ηλεκτροδότησης του σχολείου.

«Για μία ακόμη φορά, οι σχολικές μονάδες του Δήμου Ασπροπύργου υπέστησαν εκτεταμένους βανδαλισμούς, ένα φαινόμενο, που τα τελευταία χρόνια μαστίζει την τοπική μας κοινωνία» αναφέρει σε ανάρτηση του ο Δήμος Ασπροπύργου με αφορμή τις εκταταμένες ζημιές που προκάλεσαν άγνωστοι σε νηπιαγωγείο του Δήμου και προσθέτει:

«Τα αρμόδια συνεργεία της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου ενημερώθηκαν για τις τεράστιες καταστροφές στο σύνολο σχεδόν των υποδομών ηλεκτροδότησης, που προκλήθηκαν στο 9ο Νηπιαγωγείο Ασπροπύργου στην Γκορυτσά.

Συγκεκριμένα, γνωστοί- άγνωστοι, εγκληματούντες κατ’ εξακολούθηση αφαίρεσαν όλα τα κεντρικά καλώδια ηλεκτροδότησης του Σχολείου, τόσο εσωτερικά όσο και περιμετρικά, αλλά δεν έμειναν έως εκεί. Αφαίρεσαν και το ρολόι παροχής ρεύματος της ΔΕΗ, αφήνοντας ακάλυπτο και άκρως επικίνδυνο καλώδιο, που ευτυχώς δεν προκάλεσε πιθανό θανατηφόρο ατύχημα σε παιδιά, εκπαιδευτικούς ή περιοίκους.

Άμεσα, οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου προχώρησαν στις απαιτούμενες ενέργειες για την αποκατάσταση των φθορών εξασφαλίζοντας τα απαραίτητα υλικά και επικοινωνώντας με τους αρμόδιους φορείς ΔΕΗ- ΔΕΔΔΗΕ για επαναφορά της ηλεκτροδότησης του Σχολείου.

Πηγή φωτογραφίας: Δήμος Ασπροπύργου

Παράλληλα, φρόντισαν για την ασφάλεια όλου του εξοπλισμού (Η/Υ, αρχεία κ.α.) του Σχολείου, να αποθηκευτούν με ασφάλεια στο χώρο του εργοταξίου του Δήμου για να μην γίνουν και αυτά αντικείμενο κλοπής».

Ο Δήμαρχος Ασπροπύργου, κ. Νικόλαος Μελετίου ανέφερε σχετικά: «Καθημερινά, οι υποδομές μας και ιδιαίτερα τα σχολεία όπως και οι παιδικές χαρές γίνονται αποδέκτες βανδαλισμών. Αυτές οι παραβατικές συμπεριφορές οδηγούν σε μεγάλες καταστροφές επιβαρύνοντας σημαντικά τον προϋπολογισμό του Δήμου αλλά κυρίως διαταράσσουν το αίσθημα ασφάλειας των μαθητών, των εκπαιδευτικών και γονέων, επηρεάζοντας την ομαλή καθημερινότητα των πολιτών.

Κάναμε, όπως πάντα το καθήκον μας, κυρίως για την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών και θα συνεχίσουμε. Όμως, οφείλουν και οι υπηρεσίες καταστολής να δώσουν τέλος στην άκρατη παρανομία για να μην μπαίνουν ζωές σε κίνδυνο και να μην σταματούν να λειτουργούν τα Σχολεία μας».

Πηγή φωτογραφίας: facebook Δήμου Ασπροπύργου

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024