Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
1ο Cycladic Kids Festival: Με ελεύθερη είσοδο για παιδιά από 4 έως 15 ετών

1ο Cycladic Kids Festival: Με ελεύθερη είσοδο για παιδιά από 4 έως 15 ετών

Αποτελεί την κορύφωση του Παιδικού Διαγωνισμού Ζωγραφικής του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης

Το Mουσείο Κυκλαδικής Τέχνης διοργανώνει το «1ο Cycladic Kids Festival», στις 23 και 24 Σεπτεμβρίου, στο Κέντρο Τεχνών Δήμου Αθηναίων, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), καθώς και με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού.

Παιδιά ηλικίας 4 έως 15 ετών καλούνται να συμμετέχουν με ελεύθερη είσοδο, στο πιο δημιουργικό Σαββατοκύριακο στο κέντρο της Αθήνας.

Για πρώτη φορά, το Τμήμα Εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης δημιουργεί ένα πολυθεματικό φεστιβάλ τεχνών, εκτός των χώρων του, προσβάσιμο σε όλα τα παιδιά.

Οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ τεχνών

Στον εσωτερικό αλλά και στον προαύλιο χώρο του Κέντρου Τεχνών θα στηθούν παράλληλες σκηνές όπου, το διήμερο των εκδηλώσεων, θα φιλοξενούνται ομάδες καλλιτεχνών και συνεργαζόμενων φορέων από διαφορετικές μορφές τέχνης.

Το «1ο Cycladic Kids Festival» αποτελεί την κορύφωση του Παιδικού Διαγωνισμού Ζωγραφικής του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης που έκλεισε φέτος τα δέκα του χρόνια και το γιορτάζει, με πολλούς τρόπους.

Με τίτλο «Ο Άνθρωπος στο Κέντρο», ο διαγωνισμός ολοκληρώθηκε στις 30 Μαΐου με 19.500 συμμετοχές. Επιλεγμένος αριθμός έργων αλλά και οι νικητές του διαγωνισμού θα παρουσιαστούν στη μεγάλη έκθεση  στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων (Στάση Μετρό: Μέγαρο Μουσικής).

Παράλληλα, το πάρκο θα γεμίσει με παραστάσεις θεάτρου, μουσικής, χορού, κινηματογράφου, κουκλοθέατρου, αφηγήσεις, εικαστικά εργαστήρια, δράσεις και επιτραπέζια παιχνίδια για όλη την οικογένεια το Σάββατο 23/09 (11:00 π.μ. – 21:00 μ.μ.) και την Κυριακή 24/09, (11:00 π.μ.– 18:00 μ.μ.). Όλο το πρόγραμμα του «1ου Cycladic Kids Festival», εδώ.

Οι συμμετοχές

Συμμετέχουν: Εθνικό Θέατρο, Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας, Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού, Library4all , illustradays, Polyphonica, Ορχήστρα των Ανέμων, WeMe Constructs, La Petite Marguerite, Moutzoures, Λούπες, Ομάδα ΑΦΟΥ, Παραμυθοκόρες, Victoria Hislop, Λένα Παπαληγούρα, Πυγμαλίωνας Δαδακαρίδης, Ελένη Γερουλάνου, Αντώνης Παπαθεοδούλου.

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024