Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σπύρος Γιαννιώτης: Συγκινεί με την εξομολόγησή του για τη δυσλεξία

Σπύρος Γιαννιώτης: Συγκινεί με την εξομολόγησή του για τη δυσλεξία

Συγκλονίζει με την εξομολόγησή του στα social media ο Σπύρος Γιαννιώτης.

Σε μια εξομολόγηση ψυχής προχώρησε ο Σπύρος Γιαννιώτης μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

O Ολυμπιονίκης μαραθώνιας κολύμβησης Σπύρος Γιαννιώτης μοιράστηκε ένα συγκινητικό κείμενο για το πόσο δύσκολα πέρασε στο σχολείο λόγω της δυσλεξίας του.

Θέλοντας να περάσει ένα ηχηρό μήνυμα στα νέα παιδιά, ο Σπύρος Γιαννιώτης εξήγησε την δυσκολία που αντιμετώπιζε ακόμα και όταν έπρεπε να γράψει ένα μικρό κείμενο.

«Το έχω ξανά γράψει, πέρασα δύσκολα στο σχολείο, από το Δημοτικό κιόλας σκεφτόμουν πως θα φτάσω το Γυμνάσιο και Λύκειο, πέρασαν τα χρόνια και την τελευταία μέρα του Λυκείου με ανακούφιση που την πέρασα λέω ένα μεγάλο ΤΕΛΟΣ στην Ακαδημαϊκή «διαδρομή» παρόλο που είχα περάσει στην Γυμναστική Ακαδημία.

Πέρασαν τα χρόνια και ολοένα και με κυρίευε η ανασφάλεια και ο φόβος, φόβος ακόμα και να γράψω, θυμάμαι σε μια υπηρεσία μου ζήτησαν να γράψω ένα κείμενο σε μια υπεύθυνη δήλωση και με έλουσε κρύος ιδρώτας, μπήκα στο κινητό μου και έβαλα το T9 (τα πρώτα κινητά) για να μου κάνει το αυτό-κορεκτ και να το αντιγράψω, είχα μπλοκάρει τελείως και ολοένα αυτό γινόταν μεγαλύτερο και πιο έντονο, ακόμα και σε παιδιά που μου ζητούσαν αυτόγραφο, έτρεμα στην σκέψη να θέλουν αφιέρωση πάνω.

Ακόμα και σε παιδιά που μου ζητούσαν αυτόγραφο, έτρεμα στην σκέψη να θέλουν αφιέρωση πάνω.

Κάποια στιγμή είπα τέλος, δεν θα το αφήσεις να σε πολεμάει, θα το πολεμήσεις εσύ! Έτσι και πήρα την (μεγάλη για μένα) απόφαση, ίσως και την μεγαλύτερη που έχω πάρει να τελειώσω την Γυμναστική Ακαδημία, μεγάλος πια, αλλά με πείσμα και φόβο, είπα θα την βγάλω, …και ναι μετά από 2.5 χρόνια κατάφερα να πάρω πτυχίο, δεν σταμάτησα εκεί, κάνω το μεταπτυχιακό μου στον Αθλητισμό( αλλά δυο μάθημα θέλω).

«Πολέμα τους φόβους σου και μην αφήσεις να σε πολεμάνε»

Δεν τα λέω όλα αυτά για να σας πω «τι γ@μ@τος είμαι» τα αναφέρω γιατί είμαι σίγουρος ότι είναι αρκετοί που δεν ξεπερνάμε τους φόβους τους, που λένε δεν μπορώ, που νιώθουν κατώτεροι, που σκέφτονται τι θα που οι άλλοι… εεε πάρε απόφαση και πολέμα και εσυ! Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος τα παιδιά ξεκινάνε μια νέα αρχή, είτε είναι Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο, Πανεπιστήμιο. Πολέμα τους φόβους σου και μην αφήσεις να σε πολεμάνε.

Καλή Σχολική Χρόνια!

ΥΓ. Ακόμα και στην φωτογραφία φαίνεται η πίεση και η μελαγχολία..
Αυτός που προσπαθεί να ενταχθεί στο σύνολο, πατώντας την καρέκλα», σημειώνει χαρακτηριστικά ο Σπύρος Γιαννιώτης.

Sports in

Μοντέιρο – Τσιτσιπάς 2-0: Αντίο με το… καλημέρα στη Μαδρίτη

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχασε εύκολα με 2-0 σετ (6-4, 6-4) από τον Τιάγκο Μοντέιρο και αποκλείστηκε πρόωρα από το ATP Masters 1000 της Μαδρίτης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024