Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φεστιβάλ Βενετίας 2023: Live η απονομή του Χρυσού Λέοντα

Φεστιβάλ Βενετίας 2023: Live η απονομή του Χρυσού Λέοντα

Τελευταία ημέρα για το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, με την ταινία του Γιώργου Λάνθιμου να διεκδικεί το μεγάλο βραβείο

Το 80ό Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας ολοκληρώνεται επίσημα το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου με την απονομή του Χρυσού Λέοντα και των άλλων βραβείων της Μόστρα.

Να σημειωθεί ότι το φετινό Φεστιβάλ «σημαδεύτηκε» από τις ηχηρές απουσίες λαμπερών αστέρων της κινηματογραφικής βιομηχανίας λόγω της απεργίας των ηθοποιών στην Αμερική, που από τον περασμένο Ιούλιο βρίσκεται σε εξέλιξη σε συνδυασμό με εκείνη των σεναριογράφων που ξεκίνησε τον Μάιο.

Δείτε live την απονομή

Ο Γιώργος Λάνθιμος στο Φεστιβάλ Βενετίας

Στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα της η ταινία «Poor Things» του Γιώργου Λάνθιμου, με πρωταγωνιστές την Έμμα Στόουν, τον Γουίλεμ Νταφόε και τον Μαρκ Ράφαλο, διεκδικώντας μαζί με άλλες 22 ταινίες το μεγάλο βραβείο της διοργάνωσης, τον Χρυσό Λέοντα που θα απονείμει η κριτική επιτροπή με πρόεδρο τον Ντάμιεν Σαζέλ.

Θα φύγει με το λιοντάρι ο Λάνθιμος;

Πρόκειται για μια μοντέρνα διασκευή του μύθου του Φρανκενστάιν, βασισμένη στο ομώνυμο βραβευμένο βιβλίο του Άλισντερ Γκρέι.

Η επίσημη σύνοψη της ταινίας αναφέρει πως η ιστορία αφορά την «Μπέλα, μια νεαρή γυναίκα που ανασταίνεται χάρη στον ιδιοφυή και αντισυμβατικό επιστήμονα δρ Γκόντγουιν Μπάξτερ. Υπό την προστασία του Μπάξτερ, η Μπέλα ανυπομονεί να μάθει τι εστί ζωή. Διψασμένη από την εμπειρία που στερείται, το σκάει με τον Ντάνκαν, έναν ικανό και με αμβλυμμένη ηθική δικηγόρο, σε μια περιπέτεια περιπλάνησης σε όλες τις ηπείρους. Απελευθερωμένη από τις προκαταλήψεις και τα στεγανά της εποχής της, η Μπέλα επιδιώκει να δώσει τη μάχη της για την ισότητα και την ελευθερία».

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024