
Κακοκαιρία Daniel: Γυναίκα στον Παλαμά προσπαθεί να σώσει τα παιδιά της με φουσκωτό- Δείτε βίντεο
Το χωριό έχει μετατραπεί σε μια απέραντη λίμνη
Σε μια απέραντη λίμνη έχει μετατρέψει τον Θεσσαλικό κάμπο, η κακοκαιρία Daniel σε συνδυασμό με την έλλειψη αντιπλημμυρικής θωράκισης.
Οι εικόνες είναι αποκαλυπτικές. Σε πολλά χωριά στο δήμο Παλαμά οι άνθρωποι βρίσκονται πάνω σε στέγες ή σε υψηλότερα σημεία ζητώντας βοήθεια, με τις αρμόδιες Αρχές να μην μπορούν να ανταποκριθούν πάντα.
Ενδεικτικό είναι ένα βίντεο ντοκουμέντο, στο οποίο φαίνεται μία μητέρα να προσπαθεί να διασώσει τα παιδιά της, με ένα φουσκωτό σωσίβιο, με την ίδια να δίνει μάχη για να κρατηθεί στην επιφάνεια.
Δείτε το βίντεο
Στον #Παλαμά στην #καρδιτσα, 2 παιδιά εγκλωβίστηκαν και απεγκλωβίζονται με ένα φουσκωτό σωσίβιο.
Οι κάτοικοι καταγγέλλουν οτι δεν έχουν λάβει βοήθεια.#κακοκαιρια pic.twitter.com/MGzaoBkaE1— Alexandros_NGU7 ☦ ?? (@AlexandrosNgu7) September 7, 2023
Σε άλλο βίντεο άλλοι κάτοικοι προσπαθούν, επίσης, με βάρκα να μετακινηθούν σε σημείο που δεν έχει καλυφθεί από τα νερά.
Σπίτια γκρεμίζονται και βυθίζονται στο νερό
«Όλοι οι κάτοικοι είναι εγκλωβισμένοι. Το νερό φτάνει τα δύο μέτρα. Στις 5 το πρωί είδαμε τους δρόμους να γεμίζουν νερό. Το μήνυμα του 112 μας ήρθε πολύ αργότερα», είπε στο MEGA ο κ. Χρήστος, κάτοικος του Παλαμά Καρδίτσας.
Όπως είπε ο ίδιος, ακούγονται ήχοι από τα χαμηλά σπίτια που γκρεμίζονται και βυθίζονται στο νερό.
Καθώς τα νερά να έχουν ξεπεράσει το ένα μέτρο οι πυροσβέστες δυσκολεύονται να προσεγγίσουν όσους έχουν εγκλωβιστεί αφού είναι αδύνατο αυτό να γίνει με οχήματα.
- Κλιματική κρίση: Θερινή ενεργειακή φτώχεια στην Ελλάδα – Τα σπίτια μετατρέπονται σε θερμικές παγίδες
- «Άλεξ / Αλέξανδρος: Μια μικρή ιστορία για τη βία» με τον Πάνο Βλάχο στο ΙΜΚ
- Η κλιματική αλλαγή «σπρώxνει» τις ελαιοκαλλιέργειες της Μεσογείου στα βόρεια – Οι κερδισμένες χώρες- Τι θα συμβεί με την Ελλάδα
- «Αμερικανική εισβολή» στο Βιετνάμ προ των πυλών – Χιλιάδες οικογένειες εκδιώκονται λόγω Trump Resort
- Επανομή: Άκαρπες οι έρευνες για τον εντοπισμό του 69χρονου που αγνοείται μετά από ανατροπή σκάφους
- Αρκάς: Η καλημέρα της Πέμπτης



