Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κακοκαιρία Daniel: Επιχειρεί ο Στρατός στη Θεσσαλία - Απεγκλωβίζουν ηλικιωμένους με εκσκαφείς

Κακοκαιρία Daniel: Επιχειρεί ο Στρατός στη Θεσσαλία – Απεγκλωβίζουν ηλικιωμένους με εκσκαφείς

Ο Παλαμάς είναι ένα από τα χωριά που δέχθηκαν το μεγαλύτερο χτύπημα της κακοκαιρίας

Ενισχύεται το προσωπικό και τα μέσα των Ενόπλων Δυνάμεων, σύμφωνα με τις ανάγκες και τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας, στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κακοκαιρίας Daniel.

Στον Παλαμά Καρδίτσας που έχει βυθιστεί κάτω από τα λασπόνερα , ο στρατός ξεκίνησε άμεσα τους απεγκλωβισμούς, χρησιμοποιώντας ακόμη και εκσκαφείς για τη μεταφορά των ανθρώπων, όπως φαίνεται στις συγκλονιστικές εικόνες, που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Εικόνα από ΓΕΕΘΑ

Ανδρες του στρατού μεταφέρουν ηλικιωμένους στα χέρια, καθώς η στάθμη του νερού έχει ανέβει επικίνδυνα.

Απεγκλωβισμός με κάθε μέσο

Χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί στην Καρδίτσα αποτελεί το γεγονός ότι σε αρκετές περιπτώσεις οι κάτοικοι απεγκλωβίζονται από τα παράθυρα, καθώς η στάθμη του νερού είναι τόσο υψηλή που έχει υπερκαλύψει τις εισόδους των σπιτιών. Ο στρατός, στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου, της Καρδίτσας, των Τρικάλων και της Λάρισας επιχειρεί με τέσσερις φορτωτές γαιών – εκσκαφείς τάφρων, οκτώ φορτωτές γαιών, δύο προωθητές γαιών, επτά λέμβους, οχήματα γενικής χρήσης καθώς και ένα λεωφορείο.

Απεγκλωβισμός πολιτών στο χωριό Βλοχό Καρδίτσας

Επίσης, έχει εγκριθεί και θα τοποθετηθεί γέφυρα Bailey στα Καλά Νερά Βόλου ενώ έχει γίνει αναγνώριση για τοποθέτηση γεφυρών Bailey στα Στουρναρέικα Τρικάλων και στο Μουζάκι Καρδίτσας.

Επιπρόσθετα, με εντολές του αρχηγού ΓΕΕΘΑ στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου το σύνολο των τμημάτων του σχεδίου «Ξενοκράτης» τηρούν ετοιμότητα 2 ωρών, δηλ. το σύνολο των διαθέσιμων μηχανημάτων τηρείται φορτωμένο επί αρματοφορέων, με τους οδηγούς και χειριστές αυτών να βρίσκονται εντός στρατοπέδων για άμεση εκτέλεση αποστολής, εφόσον απαιτηθεί ενώ το σύνολο των μέσων – μηχανημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων, εξακολουθεί να βρίσκεται σε ετοιμότητα για διάθεση, κατόπιν οδηγιών της Πολιτικής Προστασίας.

Πληγέντες φιλοξενούνται σε στρατόπεδα

Εικόνα από το Βλοχό Καρδίτσας

Στις εγκαταστάσεις της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών στον Βόλο, στο στρατόπεδο Γεωργούλα στη Νέα Ιωνία, έχουν ανοίξει χώροι φιλοξενίας για πληγέντες από τη θεομηνία που έχασαν τα σπίτια τους.

Ηδη, φιλοξενούνται περισσότεροι από 60 άνθρωποι στις εγκαταστάσεις του στρατοπέδου και υπάρχει δυνατότητα για φιλοξενία άνω των 150 ατόμων.

Απεγκλωβισμός πολιτών στο χωριό Βλοχός Καρδίτσας

Απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλο το οδικό δίκτυο της Σκιάθου

Στη Σκιάθο με απόφαση της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας απαγορεύεται η κίνηση και η κυκλοφορία των οχημάτων σε όλο το οδικό δίκτυο της Σκιάθου που έχει πληγεί από την θεομηνία και έχει καταστραφεί μεγάλο τμήμα του οδικού δικτύου του νησιού.

Με οχηματαγωγά από τον Βόλο στέλνονται ήδη στο νησί ενισχύσεις με μηχανήματα για την αντιμετώπιση της κατάστασης, ενώ στο νησί παραμένουν εγκλωβισμένοι χιλιάδες τουρίστες και δεν μπορούν να αποχωρήσουν, αφού -λόγω των προβλημάτων- έχουν ακυρωθεί δεκάδες πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο της Σκιάθου «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης».

Οι ταξιδιώτες περιμένουν είτε σε ξενοδοχεία είτε στις αίθουσες του αεροδρομίου, όπου πολλοί από αυτούς -πάνω από 500- διανυκτέρευσαν εκεί.

Sports in

Αυτός έκανε άνω – κάτω την Άστον Βίλα

Ο Αλβανός επιθετικός, Έρνεστ Μούτσι προκάλεσε πολλά προβλήματα στην άμυνα της αγγλικής ομάδας και η Μπεσίκτας πλήρωσε δέκα εκατ. ευρώ στην Λέγκια για να τον αποκτήσει

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024