Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ηλεία: Κατολίσθηση απειλεί και το υδραγωγείο του χωριού – Τι λέει ο δήμαρχος

Ηλεία: Κατολίσθηση απειλεί και το υδραγωγείο του χωριού – Τι λέει ο δήμαρχος

Ήδη το σπίτι ενός κατοίκου στο Χειμαδιό Ηλείας καταπλακώθηκε από βουνό

Το υδραγωγείο στο Χειμαδιό της Ηλείας κινδυνεύει σε περίπτωση νέας κατολίσθησης. Ήδη ο κ. Στέφανος είδε το σπίτι του στο χωριό να καταπλακώνεται ένα βράδυ του Ιανουαρίου και ακόμα δεν έχουν γίνει τα απαραίτητα έργα προκειμένου να αποφευχθεί μία νέα κατολίσθηση.

Ο δήμαρχος Πύργου, Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, μίλησε στην Κοινωνία Ώρα MEGA σχετικά με το περιστατικό και σημείωσε ότι στην συγκεκριμένη περιοχή υπάρχουν έντονα κατολισθητικά φαινόμενα μετά τις πυρκαγιές στην Ηλεία το 2007. «Η αποψίλωση στις πλαγιές των βουνών δημιουργούν αυτή την κατάσταση» είπε χαρακτηριστικά.

Συγκεκριμένα για την περίπτωση του κ. Στέφανου ο δήμαρχος είπε ότι «τον Μάιο ξεκίνησε η επαφή του με τις κρατικές υπηρεσίες». Για το υδραγωγείο, ο κ. Αντωνακόπουλος ανέφερε ότι «βρίσκεται σε ιδιωτικό χώρο χωρίς άδεια. Ο διευθυντής των τεχνικών υπηρεσιών έχει πάει εκεί δύο φορές κι αυτή την στιγμή εκπονείται μελέτη. Η προβλεπόμενη δαπάνη φθάνει τα 250.000 ευρώ και θα γίνει το έργο».

«Έπεσε το βουνό πάνω στο σπίτι και ξεκίνησε ο Γολγοθάς»

«Όλα ξεκίνησαν τον Ιανουάριο του 2023. Τη νύχτα ακούσαμε ένα θόρυβο. Έπεσε το βουνό πάνω στο σπίτι κι από τότε ξεκίνησε ο μεγάλος μου Γολγοθάς» περιέγραψε χθες, Πέμπτη, ο κ. Στέφανος, μιλώντας στο MEGA για την κατολίσθηση που κατέστρεψε το σπίτι του.

Όπως είπε, απευθύνθηκε στον Δήμο Πύργου, ο οποίος έστειλε κλιμάκιο με μηχανικούς για να εκτιμήσουν την κατάσταση. Οι μηχανικοί έκριναν πως η κατάσταση ήταν επικίνδυνη και πως έπρεπε να προχωρήσουν σε αποκατάσταση, με τον κ. Στέφανο να επικοινωνεί με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας κι έκτοτε… περιμένει μία απάντηση.

«Με την υποχώρηση αυτή που έγινε, καταλαβαίνετε τον κίνδυνο που υπάρχει. Δεν υπολογίζουν τις ανθρώπινες ζωές που θα χαθούν, τουλάχιστον ας υπολογίσουν τους 500 κατοίκους που θα μείνουν χωρίς νερό» είπε ο κ. Στέφανος.

Ο κ. Στέφανος πλέον ζει με τα παιδιά του, καθώς το σπίτι του κρίνεται ακατάλληλο και απηύθυνε έκκληση στα αρμόδια όργανα να γίνει η μελέτη και να προχωρήσουν τα έργα ώστε να επιστρέψει στο σπίτι του.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024