Μεγάλη επιχείρηση εκκένωσης της παραλίας “Γλυκά Νερά” στα Σφακιά πραγματοποιήθηκε, νωρίς σήμερα, το πρωί, προκειμένου να αποφευχθούν ατυχήματα από ενδεχόμενες κατολισθήσεις στην ευαίσθητη γεωλογικά και εδαφικά περιοχή, που συγκεντρώνει εκατοντάδες επισκέπτες και κατασκηνωτές κάθε χρόνο.
Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή ανδρών του Λιμενικού και της ΟΠΚΕ, σύμφωνα με την ΕΡΤ. Παράλληλα, μόνο για σήμερα, απαγορεύεται η πρόσβαση στη συγκεκριμένη παραλία από τα μονοπάτια, αλλά και από θαλάσσης, με ιδιωτικά σκάφη.
Προληπτικά μέτρα μετά τον σεισμό
Πρόκειται για την ακολουθία των μέτρων που λαμβάνονται από τις αρμόδιες αρχές προληπτικά, μετά από τον ισχυρό σεισμό εντάσεως 4,9 της κλίμακας Ρίχτερ, νότια -νοτιοανατολικά της Παλαιόχωρας, το πρωί της Κυριακής.
Υπενθυμίζεται ότι στη συγκεκριμένη περιοχή, έχουν συμβεί στο παρελθόν ατυχήματα από το φαινόμενο αποκόλλησης βράχων, ενώ τον Μάιο του 2015, μία 37χρονη τουρίστρια από την Τσεχία, βρήκε τραγικό θάνατο, όταν καταπλακώθηκε από βράχια. .
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου