Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Απεργία στη Βρετανία: Ειδικευόμενοι και έμπειροι νοσοκομειακοί γιατροί προχωρούν σε πολυήμερη κινητοποίηση για καλύτερους μισθούς

Απεργία στη Βρετανία: Ειδικευόμενοι και έμπειροι νοσοκομειακοί γιατροί προχωρούν σε πολυήμερη κινητοποίηση για καλύτερους μισθούς

Σε πολυήμερη απεργία, διεκδικώντας καλύτερους μισθούς, προχωρούν οι γιατροί στη Βρετανία.

Ειδικευόμενοι και ειδικευμένοι νοσοκομειακοί γιατροί θα απεργήσουν για πρώτη φορά ταυτόχρονα στην Αγγλία, ζητώντας καλύτερους μισθούς, σε μια νέα κλιμάκωση της κρίσης που μαστίζει το βρετανικό σύστημα υγείας.

Τόσο οι ειδικευόμενοι όσο και οι ειδικευμένοι γιατροί είχαν προχωρήσει σε ξεχωριστές απεργιακές κινητοποιήσεις τους τελευταίους μήνες, με αποτέλεσμα να ακυρωθούν χιλιάδες ιατρικά ραντεβού και χειρουργικές επεμβάσεις.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα η Βρετανική Ιατρική Ένωση (BMA) θα προχωρήσουν τώρα σε πολυήμερη απεργία, μεταξύ 20ής Σεπτεμβρίου-4ης Οκτωβρίου, κάτι που δεν έχει ξαναγίνει.

Μειώθηκε η αγοραστική τους δύναμη

Καθώς η αγοραστική τους δύναμη μειώθηκε λόγω της λιτότητας που επιβλήθηκε μετά το 2010 και στη συνέχεια, εδώ και έναν χρόνο, από τον υψηλό πληθωρισμό, οι γιατροί του Εθνικού Συστήματος Υγείας (NHS) ζητούν αυξήσεις μισθών μεγαλύτερες του 6% που έχει προτείνει η συντηρητική κυβέρνηση.

«Είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε τις απεργιακές κινητοποιήσεις, αλλά αυτό δεν είναι δεδομένο ότι θα συμβεί: ο πρωθυπουργός έχει τη δυνατότητα να τις σταματήσει, κάνοντάς μας μια αξιόπιστη πρόταση», διαβεβαίωσαν οι εκπρόσωποι των ειδικευόμενων γιατρών.

Ο υπουργός Υγείας Στιβ Μπάρκλεϊ εξέφρασε τη λύπη του για αυτήν την «απογοητευτική» ανακοίνωση και κάλεσε τη BMA «να σταματήσει την παράλογη αναταραχή». Πρόσθεσε ότι «η πόρτα του παραμένει ανοιχτή» για να συζητηθεί το θέμα των συνθηκών εργασίας αλλά απέρριψε και πάλι κάθε νέα διαπραγμάτευση για το μισθολογικό. Ο υπουργός κατήγγειλε τις κινητοποιήσεις που οδήγησαν τον τελευταίο χρόνο στην ακύρωση περισσότερων από 800.000 ραντεβού στην Αγγλία, τη στιγμή που το NHS παρέπαιε, μετά την πανδημία της Covid-19.

Ο πληθωρισμός στη Βρετανία είχε ξεπεράσει το 10% αλλά τον Ιούλιο έπεσε στο 6,8%. Παραμένει πάντως ο υψηλότερος μεταξύ των χωρών της G7.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Γιατί η απουσία του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ «πληγώνει» τον Παναθηναϊκό… (vids)

Ο Παναθηναϊκός θα παίξει στο Βελιγράδι χωρίς τον Ερνανγκόμεθ, ο Εργκίν Αταμάν ψάχνει λύσεις για τη διπλή μάχη με τη Μακάμπι και η απουσία του Ισπανού είναι πολύ πιο σημαντική από όσο νομίζει κανείς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024