Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αγγλία: Σε κρίση οι ιερείς - Ζητούν αύξηση μισθού για πρώτη φορά στην ιστορία

Αγγλία: Σε κρίση οι ιερείς – Ζητούν αύξηση μισθού για πρώτη φορά στην ιστορία

Εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Αγγλίας δήλωσε ενήμερος για το ότι ο κλήρος αντιμετωπίζει κρίση του κόστους ζωής

Ακόμη και ο κλήρος δεν έχει «ανοσία» απέναντι στην κρίση του κόστους ζωής στη Βρετανία, που έχει τώρα υποχρεώσει τους εφημέριους της Εκκλησίας της Αγγλίας να υποβάλουν επισήμως αίτημα μισθολογικής αύξησης για πρώτη φορά στην περίπου 500ετή ιστορία τους.

Το συνδικάτο Unite, το οποίο εκπροσωπεί περισσότερους από 2.000 κληρικούς και άλλους λαϊκούς της Εκκλησίας, ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει ζητήσει αύξηση 9,5% στον μισθό των κληρικών για να αρχίσει να καταβάλλεται από τον Απρίλιο του 2024.

«Η Εκκλησία της Αγγλίας έχει δισεκατομμύρια στην τράπεζα και έχει τη δυνατότητα να καταβάλει στον κλήρο την μικρή αύξηση μισθού που διεκδικεί», δήλωσε η γενική γραμματέας του συνδικάτου Σάρον Γκρέιαμ αναφερόμενη στο επενδυτικό ταμείο 13,2 δισ δολαρίων που εντάχθηκε στην ετήσια έκθεση για το 2022 των Εφημέριων της Εκκλησίας.

Εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Αγγλίας δήλωσε ενήμερος για το ότι ο κλήρος αντιμετωπίζει κρίση του κόστους ζωής.

Τον περασμένο χρόνο η Εκκλησία αποταμίευσε τρία εκατομμύρια στερλίνες για τις επισκοπές προκειμένου να δώσει επιδόματα στους κληρικούς εκείνους που αντιμετωπίζουν προβλήματα με την αύξηση των λογαριασμών ενέργειας.

Εκατοντάδες χιλιάδες Βρετανοί εργαζόμενοι απεργούν συχνά τον τελευταίο χρόνο ζητώντας αυξήσεις.

Το Unite πρότεινε ο εθνικός κατώτερος μισθός των κληρικών να αυξηθεί σε 34.984 ευρώ και ο εθνικός μισθολογικός δείκτης αναφοράς να αυξηθεί σε 36.756,90 ευρώ, όπως είπε το ίδιο.

«Τον περασμένο χρόνο πολλοί κληρικοί χρειάστηκε να στραφούν στην φιλανθρωπική βοήθεια γιατί δεν μπορούσαν να τα βγάλουν πέρα. Η προταθείσα αύξηση είναι απαραίτητη για να αρχίσει η μισθολογική ευθυγράμμιση με τον πληθωρισμό ενώ ταυτόχρονα να αντιμετωπιστεί η επείγουσα δυσκολία και η ανασφάλεια που βιώνουν τόσοι πολλοί κληρικοί και οι οικογένειές τους», είπε ο Σαμ Μαγκίνις, μέλος του κλήρου και του συνδικάτου.

Η επιτροπή αμοιβών της Εκκλησίας της Αγγλίας θα συγκληθεί για να κάνει συστάσεις για τους μισθούς του κλήρου και αυτό μετά θα παραπεμφθεί στο Συμβούλιο Αρχιεπισκόπων τον Σεπτέμβριο για μια τελική σύσταση.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Η ενημέρωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του εκτός έδρας αγώνα με την Άστον Βίλα

Συνεχίζεται την Κυριακή (28/4) η διάθεση των εισιτηρίων του αγώνα Άστον Βίλα – Ολυμπιακός, όπως ενημέρωσε η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024