Πέμπτη 23 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Πετυχημένος, αλλά ανέτοιμος για το «σεντόνι»

Πετυχημένος, αλλά ανέτοιμος για το «σεντόνι»

Ο πρώτος στόχος του Παναθηναϊκού παραμένει το πρωτάθλημα στην Ελλάδα…

Μισογεμάτο ή μισοάδειο είναι το «πράσινο» ποτήρι;  Ο Παναθηναϊκός είχε πετύχει τον βασικό του στόχο με την πρόκριση επί της Ντνίπρο. Η επιστροφή σε ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ ήταν το ζητούμενο.

Τα είχε καταφέρει πολύ πριν τα ματς με την Μπράγκα. Η υπέρβαση με τη Μαρσεϊγ άνοιξε την όρεξη. Ηταν μια πρόκριση βγαλμένη από τα παλιά. Δημιούργησε προσδοκίες που γιγαντώθηκαν από το μη εμπορικό όνομα της πορτογαλικής ομάδας. Κάθε ματς όμως είναι διαφορετικό. Καμία ομάδα δεν είναι ίδια με μια άλλη. Το ΟΑΚΑ γέμισε, αλλά κανένα γήπεδο δεν αρκεί από μόνο για ένα θρίαμβο. Υπάρχει απογοήτευση;

Για τον Παναθηναϊκό που είχε μάθει φουλ ευρωπαϊκά υπάρχει. Ηταν μια ευκαιρία που χάθηκε. Η μεγάλη επιστροφή στα αστέρια πρέπει να περιμένει. Πίεση πραγματική δεν υπήρχε. Ονειρο ναι, απαίτηση όχι.

Μετά την ολική κατάρρευση των προηγούμενων ετών δεν ήταν εύκολο να γίνει ολική επαναφορά μέσα σε λίγες εβδομάδες. Ειδικά με την απώλεια του τίτλου πάνω στο νήμα πριν από τρεις μήνες το ψυχολογικό βάρος ήταν μεγάλο.

Ο κόσμος βιάζεται. Εχει μάθει αλλιώς. Κάθε μέρα που περνά πίσω δεν γυρίζει. Στο ποδόσφαιρο δεν μπορείς να κάνεις υπολογισμούς. Αυτό είναι το μόνο βέβαιο. Αγωνιστικά ο Παναθηναϊκός αποκλείστηκε επειδή πλήρωσε τα αμυντικά του λάθη. Μπροστά δεν βρήκε τα γκολ που έψαχνε και η ιστορία τελειώνει πολύ απλά. Δεν υπάρχει πραγματικός φταίχτης. Δεν του βγήκε πρακτικά κανένα από τα δυο ματς. Σε αυτά τα παιχνίδια κάθε λεπτομέρεια μετράει.

Η Μπράγκα ήταν πιο ψύχραιμη και περισσότερη ποιότητα επιθετικά. Αν ο ΠΑΟ ήθελε να προκριθεί έπρεπε να σκοράρει. Μόνο με τη Μαρσεϊγ εντός έδρας δεν δέχθηκε γκολ και έβαλε τις βάσεις για την πρόκριση. Και τώρα τι;

Πρωτάθλημα. Αυτός ήταν και είναι ο μεγάλος, ο πραγματικός στόχος. Η παρουσία στα γκρουπ του Γιουρόπα Λιγκ δεν είναι αποτυχία για μια ομάδα που προσπαθεί να επανέλθει στο προσκήνιο. Αποτυχία (αν υπάρχει τέτοια στον αθλητισμό) ήταν αποκλείστηκε το 1996 από τη Ρόζενμποργκ στα προκριματικά έχοντας φτάσει λίγες εβδομάδες νωρίτερα στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Γιοβάνοβιτς θα πρέπει να διαχειριστεί το Πέμπτη – Κυριακή σε Ευρώπη-Ελλάδα.

Η χρονιά δεν τελείωσε. Είναι υποχρεώση για τον Παναθηναϊκό και όλες τις ελληνικές ομάδες να τα δώσουν όλα για νίκες και διάκριση στα υπόλοιπα ευρωπαϊκά ματς που έχουν εξασφαλίσει. Οι βαθμοί και η άνοδος στο ranking έρχεται μέσα από τις νίκες. Αυτοί οι πόντοι θα τους ανεβάσουν στην κατάταξη και τα επόμενα χρόνια μπορεί να φέρουν καλύτερες κληρώσεις ώστε να μην χρειάζονται διαρκώς υπερβάσεις για προκρίσεις στα κύπελλα Ευρώπης.

Sports in

Στο Βερολίνο ο Ολυμπιακός, μετράει αντίστροφα για το Final Four (vids)

O Oλυμπιακός έφτασε στο Βερολίνο για το Final Four και ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε για τον κόσμο των Ερυθρόλευκων.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 23 Μαϊου 2024