Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
September’s Resolutions: Όσα χρειάζεστε για να γίνετε fit τη σεζόν που αρχίζει

September’s Resolutions: Όσα χρειάζεστε για να γίνετε fit τη σεζόν που αρχίζει

Το καλοκαίρι πέρασε αλλά τα κιλά... μένουν. Απαλλαγείτε από τα περιττά και μπείτε και πάλι σε φόρμα φτιάχνοντας το δικό σας γυμναστήριο έξυπνα και οικονομικά.

Η περίοδος του καλοκαιριού ενδείκνυται για ξεκούραση και χαλάρωση. Κι ενώ μπορεί να διατηρήσαμε την καλή μας φυσική κατάσταση με τα water sports και το κολύμπι, τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με την χαρά και τον ενθουσιασμό για την επιστροφή στην κανονική ρουτίνα γυμναστικής.

Είτε λοιπόν, επιστρέφετε είτε είστε αρχάριοι στην fitness εμπειρία μπορείτε να προσαρμόσετε τις προπονήσεις στα μέτρα σας. Τώρα έχετε την ευκαιρία να δημιουργήσετε το δικό σας γυμναστήριο στο σπίτι, επιλέγοντας μηχανήματα και αξεσουάρ γυμναστικής που θα σας βοηθήσουν να φτάσετε κάθε σας στόχο.

Για να σας βοηθήσουμε να συγκεντρώσετε όσα θα χρειαστείτε, κάναμε ένα σύντομο οδηγό με τα πιο σημαντικά. Θα τα βρείτε όλα, σε εξαιρετικά συμφέρουσα τιμή, στην απεριόριστη ποικιλία του SHOPFLIX.GR σε είδη Άθλησης & Hobby ενώ θα τα παραλάβετε εύκολα στην πόρτα σας, στην ώρα τους, χάρη στην έγκαιρη και εγγυημένη παράδοση της πλατφόρμας σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Μάλιστα θα τα παραλάβετε όλα σε μία μόνο παράδοση χάρη στην καινοτόμα υπηρεσία SHOPFLIX ME TH MIA.

Τώρα μάλιστα μπορείτε να επωφεληθείτε σε κάθε σας αγορά με απευθείας 10€ επιστροφή, ολοκληρώνοντας τις αγορές σας με οποιαδήποτε κάρτα VISA.

Τι θα χρειαστείτε για να γίνετε fit

Κύριο και βασικότερο μηχάνημα που θα χρειαστείτε τόσο για το ζέσταμα όσο και για την αποθεραπεία σας μετά την προπόνηση είναι ο διάδρομος γυμναστικήςτον οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να τρέξετε ή και να περπατήσετε, ακόμα και σε ανηφόρα από την άνεση του σπιτιού σας.

Το τρέξιμο, είτε χαλαρό τζόκινγκ είτε γρήγορο σπριντ, στο διάδρομο συμβάλλει στην απώλεια βάρους καθώς και στην καύση λίπους γρήγορα και αποτελεσματικά.

Επιπλέον είναι πιο ήπιο τόσο για τα γόνατα όσο και για τις υπόλοιπες αρθρώσεις του σώματός σας, σε σύγκριση με το τρέξιμο σε εξωτερικούς χώρους.

Με τον διάδρομο όχι μόνο μπορείτε να απαλλαγείτε από το ενοχλητικό λίπος στην περιοχή της κοιλιάς αλλά μακροπρόθεσμα συμβάλλει στην μείωση του σπλαχνικού λίπους, που μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης μιας σειράς προβλημάτων υγείας.

Κάντε την απόλυτη cardio προπόνηση αξιοποιώντας τα πολλά και πολύτιμα οφέλη που προσφέρει η κωπηλατική μηχανή

Καθώς εξασκήστε ενεργοποιείτε τις βασικές μυϊκές ομάδες, τόσο στο πάνω όσο και στο κάτω μέρος του σώματός σας. Έτσι δυναμώνετε και τονώνετε τους μυς σας ενώ βελτιώνετε και την αντοχή σας.

Μερικά λεπτά έντονης δραστηριότητας στην κωπηλατική μηχανή μπορούν επίσης να ωφελήσουν τους πνεύμονές σας εκτός από την καρδιά σας.

Αξίζει να την προσθέσετε στο δικό σας home gym, μιας και είναι γνωστό ότι προσφέρουν ευελιξία, λειτουργικότητα και αποτελεσματικό σε κάθε προπόνηση.

Εάν η κωπηλατική δεν σας ταιριάζει τόσο, τότε μπορείτε να δοκιμάσετε το ελλειπτικό μηχάνημα, που προσφέρει μια προπόνηση χαμηλής πρόσκρουσης ενώ και φιλική για τις αρθρώσεις σας.

Ανεξάρτητα από την ένταση της προπόνησής σας, το ελλειπτικό παραμένει ήπιο στα γόνατά σας ενώ είναι εξαιρετική επιλογή και για τους πιο αρχάριους ή για άτομα που αναζητούν ασκήσεις αποκατάστασης μετά από τραυματισμό στο γόνατο, στον αστράγαλο ή με οστεοπόρωση.

Με κάθε σας προπόνηση μπορείτε να ενισχύσετε την αντοχή σας ενώ «καίτε» πολλές θερμίδες και λίπος. Γυμνάζει τόσο το πάνω όσο και το κάτω μέρος του σώματός σας, αφού καλείστε να κουνήσετε τόσο τα χέρια όσο και τα πόδια σας ενώ διατηρείτε σφιχτό τον κορμό σας.

Με το ελλειπτικό μπορείτε να βελτιώσετε μακροπρόθεσμα και την ισορροπία σας αλλά και να διατηρήσετε την καλή φυσική σας κατάσταση σε περίπτωση τραυματισμού.

Φυσικά από την fitness ρουτίνα σας δεν γίνεται να λείπουν οι προπονήσεις μυϊκής ενδυνάμωσης για να τονώσετε την μυϊκή σας μάζα και να μειώσετε το ποσοστό λίπους. Η προπόνηση με αντιστάσεις, όπως τα βάρη μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε το βάρος σας στο επιθυμητό ή και να αδυνατίσετε.

Η γυμναστική με βάρη μπορεί να ενισχύσει την δύναμή σας, επιτρέποντας μεγαλύτερη άνεση και ελευθερία κινήσεων στην καθημερινότητά σας. Το μόνο που θα χρειαστείτε για να ξεκινήσετε είναι ένα σετ με ελαφριά βάρη και τις ασκήσεις που στοχεύουν τους μυς που θέλετε να «δουλέψετε».

Smartwatch, το απόλυτο αξεσουάρ για να γίνουμε fit

Είτε λοιπόν τώρα ξεκινάτε είτε επανέρχεστε στην fitness ρουτίνα σας, τα smartwatches έχουν αποδειχθεί πολύτιμοι σύμμαχοι και όχι αδίκως, αφού πρόκειται για ρολόγια που ενσωματώνουν ειδικά μόνιτορ καταγραφής του καρδιακού σας ρυθμού, των βημάτων που κάνετε μέσα στην ημέρα, ακόμα και των θερμίδων που «καίτε».

Το HUAWEI Watch GT 3 Pro είναι το Smartwatch που προσφέρει μία πραγματικά κορυφαία εμπειρία χρήσης. Εντυπωσιάζει με τον premium σχεδιασμό του, με πλαίσιο από τιτάνιο, γυαλί οθόνης από ζαφείρι για ανθεκτικότητα στις γρατζουνιές, ενώ η συγκεκριμένη έκδοση έρχεται με φθορο-ελαστομερές λουράκι.

Παράλληλα, το περιστροφικό κουμπί θα σας διευκολύνει αφάνταστα στη διαχείριση των λειτουργιών του, όπως για παράδειγμα για να κάνετε ζουμ σε μία εφαρμογή ή να ρυθμίσετε την ώρα. Μπορείτε να παρακολουθήσετε τον ύπνο σας ή τους καρδιακούς σας παλμούς, ώστε να έχετε πάντα μια πλήρη ενημέρωση για ό,τι σας ενδιαφέρει.

Από την άλλη το Amazfit GTS 2 Mini διαθέτει Always-on οθόνη AMOLED 1.55 ιντσών για να βλέπετε με μια γρήγορη ματιά κάθε σας ειδοποίηση στην δουλειά, στο δρόμο, όσο γυμνάζεστε. Ο σχεδιασμός του χωρίς περίγραμμα και με καμπυλό γυαλί 2.5D συνεισφέρουν στο μικρό βάρος του, μόλις τα 19.5 γραμμάρια.

Είναι εξοπλισμένο με τον αισθητήρα παρακολούθησης υψηλής ακρίβειας BioTracker 2 PPG, για 24ωρη παρακολούθηση του καρδιακού ρυθμού, των επιπέδων οξυγόνου, της ποιότητας ύπνου και των επιπέδων άγχους. Επίσης, μπορεί να κάνει καταγραφή του γυναικείου κύκλου, ενώ διαθέτει και πάνω από 70 διαφορετικές λειτουργίες για άθληση.

Στο Xiaomi Watch S1 Active θα βρείτε όλες τις αγαπημένες σας λειτουργίες σε μία μόνο συσκευή. Διαθέτει κομψό σχεδιασμό, εντυπωσιακή μεταλλική στεφάνη με μικρό βάρος (36,3 γρ.) σε τρία χρώματα ενώ φορώντας το μπορείτε να πραγματοποιήσετε τις συναλλαγές σας ανέπαφα με το Xiaomi Pay και τις κάρτες Alpha Bank Mastercard®.

Οι λειτουργίες που διαθέτει είναι 117, με επιπλέον 19 επαγγελματικές λειτουργίες, αλλά και ένα εξειδικευμένο κουμπί sport, για να έχετε πρόσβαση στην προπόνηση που θέλετε, απλά και μόνο με ένα άγγιγμα. Επιπλέον, το ρολόι παρακολουθεί σε 24ωρη βάση τους καρδιακούς  σας παλμούς, ελέγχει το οξυγόνο στο αίμα, παρακολουθεί τον ύπνο σας, ανιχνεύει το άγχος και σας  δείχνει ασκήσεις αναπνοής όπως και τους δείκτες υγείας.

Για τους ακόμα πιο φανατικούς της γυμναστικής προτείνουμε το Apple Watch Ultra που έχει σχεδιαστεί εξερεύνηση, περιπέτεια και αντοχή. Έρχεται εξοπλισμένο με κάσα τιτανίου 49 χιλιοστών αεροδιαστημικής ποιότητας, εξαιρετικά μεγάλη διάρκεια λειτουργίας της μπαταρίας, εξειδικευμένες εφαρμογές που λειτουργούν με τους πιο προηγμένους αισθητήρες και ένα νέο Action Button που προσαρμόζετε στις ανάγκες σας.

Διαθέτει ειδικά αθλητικά προγράμματα για όλους τους τύπους άθλησης ενώ μπορεί να αποθηκεύσει τις αγαπημένες σας διαδρομές για να μπορείτε να συγκρίνετε τις επιδόσεις σας, μέχρι και την ώρα που προπονείστε, σαν να βρίσκεστε σε αγώνα με τον εαυτό σας.

Sports in

Κυκλοφορούν και εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε ότι την Μεγάλη Δευτέρα (29/4) θα τεθούν στην διάθεση του κόσμου τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα (2/5, 19:45).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024